|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat
23.6.2009 18:33:20   
maaajaaa
POZDRAVLJENE NOSEČKE!
Sem v 39.tednu čudovite nosečnosti in z vami bi rada podelila eno čudovito izkušnjo.
Najina "pupa" je bila še do 37/6 tedna obrnjena z ritko navzdol, torej v medenični vstavi in ker sem jaz ena tistih, ki si želijo naraven porod, sva se s partnerjem odločila da bova poskusila vse, kar je v najini moči, da se  punčka obrne z "glavo proti izhodu". In sem šla na ZUNANJI OBRAT!
In veste kaj je bilo  najboljše... da ta obrat naredijo tudi v UKC V MARIBORU V PORODNIŠNICI, IZVAJA PA GA ČUDOVITA DR. ZAVRŠNIKOVA !!! Torej punce iz štajerskega konca, ni vam treba v Ljubljano, Postojno in ne vem kam vse, profesionalno to naredijo tudi v Mariboru.
Preden se je dr.Završnikova sploh odločila za obrat, sva naredili vse potrebne preiskave, ctg, uz, pregledali kako je s popkovnico, plodovnico, velikostjo ploda...skratka "all it takes" in čez par dni sva naredili obrat. Vse skupaj traja ca.10 minut in že je vaš otroček v pravilni legi za porod.user posted image Postopek NE BOLI!
HVALA dr.Završnikova za čudovito izkušnjo!
Zdaj pa še samo čakamo na našo zvezdico...

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 22.10.2009 16:09:14 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZUNANJI OBRAT
23.6.2009 21:09:37   
analucija
tudi jaz sem imela pred dobrim letom zunanji obrat. tudi še ni bil obrnjen. sem tudi hotla naravno rodit. carskega me je bilo strah. šla sem v ljubljano, mi je vseeno bližje kot maribor. rodila sem 1 dan po roku zdravega fantka, ki bo v nedeljo dopolnil 1 leto.

(odgovor članu maaajaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2009 22:03:13   
slovenka
maaajaaaa, zdaj pa kar lepo rodit user posted image user posted image user posted image  Jaz sem si pred dobrim letom tudi prebrala vse o zunanjem obratu in bila že pripravljena nanj, a se je potem naša pupa v 37t sama obrnila in šla potem po 41t lepo hitro ven user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.6.2009 22:15:54   
Goldy
Samo v informacijo - zunanji obrat izvajajo tudi v Porodnišnici Celje, izvaja pa ga dr. Koren.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2009 22:17:56   
suzy85
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy

Samo v informacijo - zunanji obrat izvajajo tudi v Porodnišnici Celje, izvaja pa ga dr. Koren.

Tudi zanj same pohvale, vsaj z moje strani! user posted image user posted image user posted image

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2009 22:21:27   
Goldy
Ja, ginekolog na mestu. Tudi jaz imam zanj same pohvale!!!!user posted image user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2009 6:57:36   
Tanchy
Da še jaz dodam svoje.

Dobri 2 leti nazaj sem šla na obrat v KRANJ, kjer so me obdržali v porodnišnici na pripravah. Dobila sem nekaj za maternico user posted image , da me je non stop bolela glava, zato so mi nudili se mali nikakor ni želel obrniti - ne zlepa ne zgrda. Zato smo se po posvetu z dr. odločili za še en obrat čez nekaj dni, vendar tudi žal, neuspešno in je user posted image  ostal lepo na ritki.
Moram povedat pa, da sem bila nad tako sestrami kot dr. zelo zadovoljna user posted image user posted image user posted image user posted image , bili so strokovni, prijazni, in tudi pogovarjal si se lahko z njimi o marsičem. Tako sem v Kranju ostala kar 8 dni - mučno je bilo edino za mojega user posted image , da se je po službi iz okolice Lj vsak dan vozil k meni in user posted image .

Ko sem prišla domov, sem se ubadala z dilemo - kako roditi, prav psihično me je uničevalo - ali z ritko ali "izsiliti" CR.

Rodila sem nato 1 teden pred PDP, ker se je mali tisti dan postavil na nogice in sem imela ravno CTG v porodnišnici Lj so se odločili, da je potrebno naredit CR v istem dnevu. Bilo je na vrat na nos - aha rodit gremo - ampak mene ni bili strah, nasprotno, lepo mi je bilo, smejala sem se in tudi CR je lepo potekal.

user posted image  je bil ok, jaz tudi in zaradi pozitivne energije, ki sem jo dobila s pravzaprav nenapovedanim CR sem tudi hitro okrevala.

Naj povem, da so sestre na intenzivnem oddelku v porodnišnici Ljubljana res izjemne user posted image user posted image user posted image user posted image  in imam na celoten potek dogodkov izredno pozitivne ter lepe spomine.

Sedaj sem v 2.user posted image  in zaradi 1. CR spet ne vem kako bom rodila - zgleda, da mi je negotovost usojena user posted image , ampak komaj čakam, da vidim našega user posted image .

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2009 19:16:57   
valentinčica30
Pozdravljena!

Pri prvem porodu, sem tudi sama morala na zunanji obrat Vendar ga zaradi premalo plodovnice in mojega izredno majhnega trebuha niso izvedli.
Rodila sem pupiko kar z ritko naprej po naravni poti, 1  teden pred rokom ko so sprožili porod. če primerjam ta porod z drugim ko je šlo vse normalno, ni velikih razlik, razen v tem, da so se v prvem primeru več ukvarali z manouser posted image user posted image .

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2009 12:44:00   
Panaya
Pozdravljene,
sem že skoraj v 37. tednu user posted image in čez teden dni sem naročena na zunanji obrat v LJ porodnišnici. Naša user posted image se obrača v meni kot urca in se je spet obrnila narobe...
Zanima me ali te hospitalizirajo in če te, za koliko časa?
Hvala!

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2009 13:05:51   
tassika
V LJ greš baje isti dan domov n te ne hospitalizirajo.

Pri meni je stanje enako, trenutno sem v 34t in če mala čez 2t ne bo obrnjena na glavico me čaka ZO , samo s to razliko, da sem se jaz odločila za kranj, ker so baje bolj uspešni kot v LJ, res da bom nekaj dni notri, samo rajši poskusim še to, če bo šlo prav, če ne pač bomo mogli roditi pa tako, notri ne more ostati a neuser posted image

Bom pa zelo vesela, če sporočiš, kako se je izšlo pri tebi

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2009 16:37:55   
Panaya
Tassika,
dolžna sem ti odgovor, kako je bilo....
Včeraj zvečer se je naša user posted image postavila počez in nato sem jo čutila brcati v desen del trebuha in nič več v kolk. Upala sem, da se je sama obrnila in ravno to so mi danes v porodnišnici potrdili user posted image .
Narava dela svoje...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2009 20:48:52   
tassika
Super, sem vesela zate, jaz pa mislim, da se moje še ni, sicer imam neko bunko zgoraj in tišči me v rebra, samo ko se zvečer na bok uležem pa čutim kako brca/boksa proti medenični kosti na desni strani, čeprav se tudi zgoraj veliko premika, zdaj pa ne vem več. Vse bo jasno jutri, ko imam pregled. Prej sem jo ful čutila kako brca dol proti izhodu, zdaj pa čutim samo še to na desni strani, tam spodaj pa nič več, ampak saj pravim, sama nimam pojma, jutri izvem.

Hvala za odgovor.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2009 23:03:36   
čebelca2
ojla punce.

vidim da ste bolj izkušene kot jst, pa me zanima do kdaj je tist čas da se otrok obrne na glavo? kdaj začnejo razmišljati o zunanjem obratu?
sem 33t noseča in je naš otročk že na glavo obrnjen. sm vprašala G ali se bo to še kaj obračal ampak je reku da ponavadi se ne. a to drži? al mate mogoče kakšne drugačne izkušnje? hvala za odgovore in lp.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.10.2009 6:45:36   
Panaya
Moja je bila v 33. tednu tudi že obrnjena na glavo, pa se je obrnila nazaj. Za zunanji obrat se ne odločajo pred dopolnjenim 37. tednom (ko je otrok donošen), ker se še vedno lahko obrne nazaj in pa verjetno tudi zaradi tega, ker lahko sprožijo porod z obračanjem. Tudi, če se obrne nazaj in ne boš šla na zunanji obrat je velika verjetnost, da se bo pred porodom otroček sam obrnil, jaz se ne bi sekirala na tvojem mestu. Obrnjejo ga lahko tudi v porodni sobi.
Sicer pa, če otroček ni pretirano velik in če imaš dovolj plodovnice, tudi porod z nogicami naprej ni noben problem. Vsaj tako so razložili meni.

(odgovor članu čebelca2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.10.2009 10:40:51   
ammam
Tudi jaz sem že imela otročka obrnjenega na glavo, pa mi je G rekel, da je malo možnosti, da se še obrne. No, prejšnji teden pa mi na kontroli pove, da ima nogice spodaj in da se lažje obrača zaradi večje maternice. Me je kar malo zadelo. Zdaj bom čakala, kaj se bo zgodilo do 37 tedna, potem pa se bom posvetovala z G v zvezi z ZO. Še vedno bi rajši izvedla ZO, kot pa rodila z CR ali pa celo normalno z medenično vstavo. Mogoče malo preveč berem, pa sem se precej ustrašila, ko sem brala raziskavo, koliko težav lahko nastane pri takem porodu. user posted image

(odgovor članu Panaya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2009 17:31:44   
tassika
Ammam v KR porodnišnici delajo obrat od 35-37t, govorim iz izkušenj, ker semravno tukaj na pripravah, je pa res, da si 5 dni hospitaliziran, ker dobiš obliže za mehčanje maternice, da lažje obrnejo. V LJ delajo obrat okoli 37-38t in si v enem dnevu doma, niso pa tako uspešni kot tukaj, malo si preberi na netu in vprašaj, ker se res splača poskusit, ti pa v pon. sporočim, kako je uspelo pri meni.

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

TAŠČA
nataly33

Ali se razumete s taščo?

DA (69%)

NE (31%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!