|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dobila datum
24.5.2005 23:02:36   
saša24
morem vam povedat, da sem se danes naročila na hsg in ga imam že naslednji teden v četrtek 2.6. ob osmih zjutraj!

zdaj me pa zanima, naj mi katera pove kako vse to poteka v mb. ko prideš zjutraj v čakalnico ali te potem sestra pospremi do tja al kako. in ali dobiš spalno srajco ali moram imet kaj s seboj,.....

kaj pa ste ve punce en dan prej jedle, meni je rekla sestra da lahko samo zajtrk jem pa za kosilo samo juho, potem pa nič več, pa v lekarno morem it si nekaj za odvajat kupit, pa ne vem kaj???

lp sasa24
Neposredna povezava do sporočila: 1
   dobila datum
25.5.2005 8:45:36   
biba77
Ob kateri uri si narocena?
Jaz sem bila ob enajstih, na vrsto pa sem prisla sele ob pol dveh.
Si lahko predstavljas.
Prejsnji dan sem vzela odvajalne tablete, na dan posega zjutraj pa kapsulo (ki sem jo dobila skupaj z napotnico za HSG).
Prides ob naroceni uri na tesce. Tudi vode ne pijes (to je mene zelooo mucilo); oddas napotnico, pocakas, da te poklicejo; pregleda te ena G in administratorka vzame podatke, potem pa te peljejo v zg. nadstropje, kjer se preobleces in pocakas, da te odpeljejo v blok, kjer ti bodo poseg delali.
Jaz sem po posegu dobila protibolecinsko tableto in antibiotik, ter malico in caj.
Domov sem sla zvecer, malo pred deveto (ker je bila "popoldanska" vizita malo kasneje).
Cimbolje opravi! :miska:

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   dobila datum
25.5.2005 8:49:44   
maja75
Hojla!

Upam, da ti bom kaj v pomoč, čeprav sem bla na HSG-ju v Ljubljani. En dan prej sem jedla normalno, vzela nisem nobenih odvajal, tudi priporočili mi jih niso. Ko sem prišla tja, sem se pač zglasila na informacijah, predala napotnico, izvid krvi in zdr. kartico in počakala pred vrati ordinacije, kjer so izvajali pregled. Pred pregledom sem dobila tableto proti bolečinam.
Sam pregled je potekal tako: podobno je kot pri ginekologu, sprva ti vbrizgajo kontrast, mene ni bolelo, nekatere pa mal. Občutila sem kot rahli menstrualni krč. Nato te pač slikajo, kot pri vsakem rentgenu. Po pregledu sem dobila nek močen antibiotik, da ne pride do vnetja. No, bolelo je pa popoldne in drug dan, kot huda menstruacija. Imaš pač krče. Lahko vzameš kako tableto proti bolečinam. Vse skupaj je trajal kakšnih 20 min. Slečeš si le spodnji del, kot pri ginekologu.
No, tko je zgledal pri meni. Upam, da bo pri tebi še boljše, predvsem pa ti želim super izvid. Pri meni je blo vse o.k.

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   dobila datum
25.5.2005 9:05:12   
biba77
Ja,
jaz v Mb nisem potrebovala krvnega izvida, protibolecinske tablete pa tudi nisem dobila: je rekla sestra, da ne dajo, ker G, ki dela poseg, glede na bolecino :zmeden: ve, kako dolgo naj vbrizgava kontrast.
Ce je prevec bolece in ne gre skozi, je jajcevod zamasen. :(
Bolecin pa naslednje dni nisem imela, tretji dan sem imela malo rjavega izcedka.
Zgleda, da je res kar velika razlika med Mb in Lj... :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   dobila datum
25.5.2005 9:18:11   
emaa
astra kje je tvoja đuli?

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   dobila datum
25.5.2005 9:23:35   
biba77
Moja Žuli spi doma pod orehom. ;)

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   dobila datum
25.5.2005 9:24:13   
emaa
slikce pa ni:((, jaz sem se je pa tko navadla:)-

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   dobila datum
25.5.2005 9:28:13   
biba77
Lahko to jo na mail posljem, pa jo postavi za screen saver... :)-:)-:)- Al pa bomo se se kdaj morali dobit, da :kuza: v zivo spoznas. ko vidis, kaki mali :hudicek: je, je mogoce ne bos pogresala... :)-:)-:)-
Salim se...
No, pa, da ne pokvarima teme...:miska:

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   dobila datum
25.5.2005 10:10:33   
aljča
Ojla Saša!

Kot vidiš so ti že punce povedale vse kako zgleda hsg v Mb.Tud jaz sem imela uro ob 11.Pol me je ena od sester peljala na oddelek in nato v sobo kjer sem čakala v spalni srajčki, da me odpeljejo.Po popoldanski viziti okrog 5 ali 6 pa sem šla domov.Izvide in odpustnico sem dobila domov po pošti.Ta hsg sem imela v začetku decembra tako, da sem v januarju okrog 25. že imela nov posvet z dr.Kovačevo kjer mi je svetovala kako naprej.Saša držim pestke da bo vse tako kot mora bit.:miska::miska::miska::miska:.
l.p. Alja:metulj::metulj:

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   dobila datum
25.5.2005 10:38:28   
saša24
pozdravljena aljča:bravo:

kaj pa misliš glede bolniške????? a jo naj vzamem potem še v petek??? najboljše a ne??? kaj misliš ti???

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   dobila datum
25.5.2005 10:52:20   
aljča
Itak jo dobiš dva ali tri dni,sem že mal pozabla tko da verjeten je dva dni ziher dobiš.Po tem pregledu boš morala malo paziti nase pa tud malo poležavati.Bolniško pa je bolje,če jo greš rihtat že kak dan prej,ker imaš potem vikend v mes in na ponedeljek je lahko že prepozno.
Tole se bo lepo steklo mogoče boš pa imela sedaj srečo in ti bo čez poletje lepo poratal kar po naravni poti.Držim pesti zate ti pa zame in mojco,ker se bliža kmalu dan ko bova delali test.
Alja:metulj::metulj:

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   dobila datum
25.5.2005 11:23:57   
saša24
hvala ti alja!

PA NE POZABI DA DRŽIM ZA VAJU PESTKE!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

SAJ VAMA BO USPELO, JS VERJAMEM V VAJU!!!!

LP SASA24

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   dobila datum
25.5.2005 12:22:27   
naja78
punce živjo!ne morem kaj,da ne bi pisala na tole sporočilce:

kaj pa je to tako groznega v mb,da si tolko časa tam!ok,čakaš že,ampak saj preiskava je v 3 min fertik!:zmeden::bravo:imam še čisto sveže spomine!res da sem bila v lj,ampak medicina je medicina-tehnika je ista!meni se ni bilo treba nič ščistit,pa zjutraj sem jedla prepečenc in :kava:!!tako so mi rekli na radiološkem oddelku!!:zmeden:8)

če si tešč,tudi ni uredu-slabost!!pa še želodec te boli lahko po spazmexu!!preveč se pa res nesmeš najest!!boste vidle živčki delajo čare!!:)

dobiš pa od tistega,ki dela hsg,bolniško na kat.piše da ti pripada 3 dni bolniške!!

jaz mislim na vas,tole ni nič groznega!!vsaki pošiljam :rozica:in držim :miska:!!

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   dobila datum
25.5.2005 12:24:01   
naja78
aja pa sveže-3 največ stare izvide krvi moraš met:hemogram in sr!!če imaš sr-sedimentacijo,povišano,preiskave ne opravljajo!!!

(odgovor članu saša24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?