nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Živjo, Kot novopečena mamica 21 dni stare deklice, imam par vprašanj, samo da preverim, če je vse kar se dogaja normalno Naša punčka podnevi spi 3x po 2h, s tem, da jo moram jaz zbudit, da se podojiva. Taka navodila sem dobila, ker je bila rojena prej in mora pridobivat na teži. To mi je sicer OK, ampak se mi zdi, da podnevi bolje spi kot ponoči, ko se sama zbuja na 1,5h, na 2h, max na 3h (ponoči jo pustim spat oz bi jo, če se ne bi sama zbujala). Se kateri sanja zakaj ? Morda si je tak ritem ustvarila oz si ji ga ti. Poleg tega med spanjem (podnevi ali ponoči) velikokrat za kakšnih 5-10sek zajoka ali zastoka ali zahrka, nato spi dalje. Včasih vem, da je od vetrovov, včasih pa nimam pojma zakaj. Delajo to tudi vaši dojenčki ? Sanja, trzne, ker še ne nadzoruje gibov... Jaz jo dvignem iz posteljice, samo če začne res jokat, pri teh 5-10sek pojokih, pa jo pustim. Koliko časa naj bi bili toliko stari dojenčki že budni tokom dneva (da opazujejo okolico) ? Ker naša ni praktično nič, razen ko se previja in hrani gleda, drugače pač spi. Moja je spala povprečno 20-21 ur na dan, ko je bila tako majhna, potem pa je bila vedno več budna, postopoma. Že par dni opažam, da so jutra glede vetrov najbolj zakomplicirana in tudi najslabše se uspava/spi. Čez dan več ali manj ni težav in prve dve runde nočnega spanja tudi ne, potem pa se začne tja nekje do 10h. Je še katera imela take izkušnje? Ja, moja se je proti jutru vedno bolj napenjala, nekje od petih pa do devetih, s tem da se je stopnjevalo, to je čist normalno, po treh, štirih mesecih izgine. Cel kup vprašanj, ampak bom zelo hvaležna za vsa mnenja.