|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolcanje
19.6.2009 16:43:26   
Anonimen
Oj punce!!!
Ali slučajno ve katera, kako zgleda kolcanje ploda. Sem namreč v 33 tednu in skoraj vsak dan čutim kakor eno ritmično tiktakanje v trebuhu.....hihihihi, sej vem da se sliši smešno, sam ne vem če je to to!!! Mislite da bi lahko bilo kaj narobe, kajti so sedaj je bilo vse brez problema! Otročka čutim normalno čez cel dan ko se preteguje.
Je mogoče katera imela ta problem? Hvala za odgovore in uživajte v hladni senčki!!!!

LP
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kolcanje
19.6.2009 16:48:13   
valerija77
Živjo

Ja to je sigurno kolcanje. Jaz sem to čutila v prvi nosečnost in je bilo tudi meni hecno, res zanimiv občutek. S tem da mene je kolcanje zbujalo tudi ponoči in mi ni bilo nč lepo ker potem nisem mogla nazaj zaspat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.6.2009 16:54:17   
lucy86
hojla
tut naš fantič veliko kolca in to večkrat na dan. Je lahko s tem kaj narobe? Sem v 32. tednu

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2009 17:02:40   
luna80
Hejla, sonosečke!!!!

Lucy, men se tud to dogaja večkrat na dan!!!! Pa zjutraj, pa mogoče čez dan nič, pa zvečer, ponoči, ko se zbudim in včasih je to prav motečeuser posted image , pa sm mislla, da mam sam jz take probleme, upam da je res to samo kolcanje, ker nimam nobenih bolečin, nobenega izcedka, pa še bejba je tolk živahna, ko se razteguje.
Bom pa naslednji teden vpraša svojo G., kaj to pomeni. Sem v 35 t.
Valerija si me mal potolažlauser posted image .

Uživajte in božajte trebuščkeuser posted image , ker še malo pa bomo pogrešale te plavajoče trebuščke.......heheheheh!!!!!!

lp

(odgovor članu lucy86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2009 20:25:38   
Anonimen
punce, vase bebike kolcajo!!!
ko sem jaz to prvic zacutila v prvi nisecnisti.....mi je kar dvigovalo tebuh!
potem pa je kolcanje postajalo vedno pocasnejse in sibkejse in me je zajela panika. KER SEM MISLILA,DA JE TO SRCEK!!!!
lepo uzivajte v kolcanju:D
cisto nic ni narobe!!!

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 19.6.2009 20:26:21 >

(odgovor članu luna80)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2009 22:42:05   
Goldy
Tudi naša je ful kolcala v mojem trebuščku. Nič pa ni s tem narobe. Kar lepo, mirno in božajte svoje bušije. user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2009 10:51:52   
Erin
Seveda je kolcanjeuser posted image Nič nevarnega, sicer malce moteče ampak meni je ostalo v prijetnem spominu...
Naš je kolcal vedno zatem ko sem jedla.... prav simpatikuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Erin -- 21.6.2009 10:52:04 >

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2009 11:37:29   
švicarka
Kolcanje je seveda nekaj čisto običajnega. Otrok požira plodovnico in s tem razvija požiralni refleks, krepi mišice v žrelu in požiralniku, ob tem se razvija in zori tudi črevo in ledvice, ki izločajo urin, ta polni mehur, ki se refleksno prazni. Ob požiranju se pogosto vzdraži živčevje, ki oživčuje diafragmo (mišična prepona, ki ločuje prsni kos od trebušne votline), zato se ta začne ritmično krčiti. Temu rečemo kolcanje. Otrok lahko kolca tudi večkrat na dan. Kolcanje otroka ženska običajno čuti kot redne tresljaje (nekatere opisujejo kot utripanje) v maternici, ki se pojavijo ritmično vsakih nekaj sekund. Tako obdobje kolcanja lahko traja tudi več minut. Sicer pa se je tudi vam kdaj kolcalo. Pogosto kolcajo tudi novorojenčki in dojenčki.  (Vir: Članek je bil objavljen v reviji SuperMAMI, september 2008.) 

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2009 11:29:31   
Taddy78
Jaz sem tudi bila kar malo panična, ampak me je kolegica hitro pomirila, da je to kolcanje, je pa občutek, kot da ti bije še eno srce.
Ga je pa zelo dosti kolcalo v trebuhu, pa tudi potem ko se je rodil...

(odgovor članu švicarka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2009 11:44:17   
Žaži
Moj je v prvi nosečnosti tako kolcal, da mi je cel trebuh skakal zraven, pa kolcal je še vsaj 6 mesecev po tem skoraj vsak danuser posted image . Pravi kolcamožuser posted image .

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2009 13:55:36   
modrasmotka
naš tudi pogosto kolca.
da sm se prepričala da je res kolcanje sem mojega poprosila naj prisloni uho na trebuh kaj se sliši in je tudi on potrdil da kolca.mal se smešno sliši kako smo preverili,če mi pa drgač ni hotu verjet da lahko v trebuščku že kovcauser posted image .

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2009 18:28:13   
Hator
Jaz sem bila danes na ctg-ju in se je otročku vmes začelo kolcati, moj trebuh je poskakoval, slišalo se je pa ful zvoje, tako da je prišla babica pogledat, kaj dogaja. In je potem komentirala...ah, nič hudega, samo kolcamo user posted image user posted image

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?