Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 16:32:21
|
|
|
|
divans1
|
Če ti M zamuja IN si naredila nosečniški test, je to to. Čestitam!!!
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 16:34:17
|
|
|
|
jonči
|
na žalost mi še ne zamuja ampak sem tko iz firbca delala test 10 dni prej
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 16:37:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Možno je...samo vseeno počakaj na zamudo. Mene so mini BC testi skoz nekaj hecali in kazali črtice, ki jih ni bilo. Srečno.
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 16:37:27
|
|
|
|
divans1
|
Deset dni prej pa res mislim, da je še veliko prezgodaj. Test se dela na dan izostanka menstruacije ali pa še kasneje, tako da mislim, da boš morala še malo počakati...
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 16:39:29
|
|
|
|
benika
|
Na navodilih ne piše zastonj, da se test lahko dela 1 dan po izostanku menstruacije! Vsekakor ti pa želim, da čimprej zagledaš .
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 18:17:47
|
|
|
|
mlinčka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jonči sem test naredila 14 dni pred pričakovano M in glej ga sicer bolj medlo vidna ampak vidna. Vsekakor ti privoščim uspeh, ampak na podlagi tegale je iluzorno karkoli pričakovat. 14 dni pred pričakovano M naj bi bla ovulacija, tko da ... Ja, eni pravijo, da lahko test nosečnosti reagira tudi na ovulacijo, iz prve roki ti pa tega ne morem potrditi.
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 18:29:51
|
|
|
|
tejčit
|
Razen,če si noseča pa si vseeno dobila menstruacijo potem sičez 14dni naredila test, tudi to je možno,saj ene punce so noseče pa imajo še menstruacijo.Držim pestke
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 18:50:23
|
|
|
|
isabeaux
|
Pozdravljena...... Najprej upam, da boš ugledala debel plus čez nekaj dni..... Zdaj pa k tvojemu testu.... Test je lahko lažno pozitiven ob prisotnosti dovolj visokih ravni gonadotropinov, ki so HCG - ju podobni, to pa so TSH, FSH in LH. Ti hormoni so lahko povišani, če gre za premalo aktivno ščitnico ( potem je previsok TSH) ali za obdobje v prvi polovici ciklusa, ko je povišan FSH in LH, praviloma tik pred ovulacijo. Torej bi lahko nosečniški test včasih deloval podobno kot ovulacijski test, le da je za LH manj občutljiv kot pravi ovulacijski test. Ker pa je bil pri tebi nosečnostni test (katerega si delala?) v roku dveh dni enako pozitiven ko omenjaš dve šibki črtici tudi na drugem, je več možnosti da gre za kak PCO sindrom, kjer je povišan FSH hormon, lahko je bil tudi LH hormon nekaj časa visok... Odvisno tudi od tega koliko močna je bila in kako dolge cikluse imaš.....
|
|
RE: ali je možno??? 17.6.2009 20:11:17
|
|
|
|
jonči
|
hvala za razlago si zbijam glavo že tri dni samo s tem tko da groza delala sem first sign duo test iz dm glede na to da mi je ščitnico dal G pregledat in pravi da je bp, je verjetno pokazalo ovulacijo čeprav mi je čudno ko sem prejšnje tri mesece delala ovulacijske teste so bili pa skoz negativni ma upam da bom končno čeprav mislim da bo prej še prišla kakšna za prvo deklico sva se trudila 6 let pa na ivf pa klomifen pa ni da ni potem pa kar naenkrat samo od sebe čeprav sva tisti mesec seksala ene trikrat pa še to dvakrat takoj po menstri in enkrat dva dni pred pozitivnim testom čudež a ne.... sedaj pa bo kmalu stara dve leti pa spet brez zaščite pa sedaj že 3 mesece klomifen pa je rezultat bomo videli kot pravijo upanje umre zadnje
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 18.6.2009 0:35:45
|
|
|
|
Majčka*
|
Ja mogoče maš pa ovulacijo takoj po tudi to je možno:)vsekakor držim pesti da si in javi nam
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 18.6.2009 8:38:56
|
|
|
|
Bety11
|
Jaz ti pa predlagam, da narediš v laboratoriju test ßhcg....To je hormon nosečnosti in sporoči, pa ti bomo svetovali naprej.... BC je teko občutljiv, da zazna tudi ovulacijo... FS pa niti slučajno se ne zmoti.... Edino, kar me skrbi je to, da črtica ni močnejša čez dva dni...
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 18.6.2009 8:48:32
|
|
|
|
beba75
|
jonči ne bi te rada spravila v slabo voljo, ampak rezultat na testu ni ziher. Ravnokar sem imela tak primer. Naredila 8testov na vsake dva dni. Vsi so bili pozitivni ( tudi CB) in sem en dan pred (ne)pričakovano M ( to je 15dan po O; točno vem kdaj je bila ker sem bila v postopku IUI) šla na krvnega, kjer pa je pokazalo da nekaj se je dogajalo ampak ne bo ostalo ker je betaHCG prenizek. Naslednji dan sem dobila M. Resnično ti želim da pri tebi ne bo tako in da naslednje M ne bo in ti bo test ponovno pokazal ali pa +. Držim pesti!
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 18.6.2009 12:55:55
|
|
|
|
jonči
|
punce hvala za spodbudne besede in vaša mnenja jaz sem zdaj prišla do zaključka da je verjetno kazalo ovulacijo. testov ne bom več delala če pa mi bo M zamujala pa ga bom naredila in upam da bo do tega prišlo za psiho je tole kar mal preveč tko da.... javim vam v vsakem primeru kako je ..... držim pesti za vse ki ne pričakujete M
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 20.6.2009 14:31:45
|
|
|
|
zebra
|
verjetno je res šlo za o....kdaj torej ne pričakuješ?
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 20.6.2009 15:39:14
|
|
|
|
jonči
|
pričakujem je ne naslednjo nedeljo se pravi 28. upam da je ne bo ampak glede na vsa mnenja mislim da bo tko da ... bo treba še mal delat na
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 20.6.2009 22:16:31
|
|
|
|
truncus
|
IZVIRNO SPOROČILO: isabeaux Ker pa je bil pri tebi nosečnostni test (katerega si delala?) v roku dveh dni enako pozitiven ko omenjaš dve šibki črtici tudi na drugem, je več možnosti da gre za kak PCO sindrom, kjer je povišan FSH hormon, lahko je bil tudi LH hormon nekaj časa visok... ali pri PCOs je nosečniški test (BC) lahko lažno pozitiven zaradi visoke vrednosti FSHja? V katerih dnevih ciklusa pa je to najbolj opazno? Lp
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 20.6.2009 22:26:25
|
|
|
|
isabeaux
|
IZVIRNO SPOROČILO: truncus ali pri PCOs je nosečniški test (BC) lahko lažno pozitiven zaradi visoke vrednosti FSHja? V katerih dnevih ciklusa pa je to najbolj opazno? Lp bc - če misliš baby check mini...potem ja....vsak test razen clear blue - ja....ker bi naj slednji bil pozitiven samo in zgolj na beta hcg....čeprav iz lastnih izkušenj ti povem, da je tudi meni že kazak + ....pa je bil potem - (so mi pa zmerili preveč tsh - hormona...tako da me ščitnica mal heca).... Kdaj v ciklusu je pa težko rečt, lahko v prvem, drugem ali tretjem tednu, ker pri pco...se na jajčnikh kar naprej delajo ciste in prav tukaj je motena presnova fsh hormona in delovanja hipofize, tako da je to lahko zelo različno...čeprav naj bi bil ta hormon najbolj visok prav pred in zato se zgodi, da je pred izostankom marsikateri že pokazalo + test, potem pa se je vsipala žal...nikoli ne vemo kako nam jo rado telo zagode...a ne
|
|
RE: ali je možno??? 21.6.2009 0:17:30
|
|
|
|
truncus
|
Najprej hvala za odgovor Tudi jaz imam namreč domnevno PCOs pa mi še ni test pokazal lažno pozitivno... Ali v veliki večini pokaže pozitivno, če je prisoten PCOs oz. zakaj včasih ne? Lahko noč
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 21.6.2009 14:13:50
|
|
|
|
isabeaux
|
Pri policističnih jajčnikih je zadeva taka, da je dovolj, da so policistični če hormon FSH naraste do 16 ium/mmol, kar pa ni nujno dovolj, da to ovulacijski test zazna...saj le ta zazna od 20 - 25 ium / mmol...pa še to je močneje obarvana testna črtica kot kontrolna, ko je hormona v urinu več kot 25 ium / mmol ( kar pa je lh hormona ob vrhuncu lh - približno 16 - 36 ur pred ovulacijo, in ta koncentracija traja največ 12 ur - najmanj pa nekje 2 uri). Torej lahko imaš pco, pa ti ga testi ne bodo določili...lahko pa imaš samo malo povišan lh hormon skozi ves cikel, kar je tudi motnja v delovanju endokrinih hormonov - pa ga bodo testi zaznali....ja kr čudni so tile hormoni... upam da nisem preveč zakomplicirala zadeve
|
|
RE: ali je možno??? 21.6.2009 15:11:38
|
|
|
|
truncus
|
Nisi zakomplicirala, prav super si razložila ker včasih razumet te naše endokrine žleze je že umetnost Samo pojasni mi še prosim enote: 16 ium/mmol : i verjetno predstavlja internacionalno (vsaj tako se pri nas na faxu učimo), kaj pa u ter m? Hvala še enkrat! Lp
|
|
|
|
RE: ali je možno??? 21.6.2009 18:24:51
|
|
|
|
isabeaux
|
ium/mmol ...intra urine measure/ mmol - pa je medicinska merska enota, kot recimo ml(mililiter) - sam velik manjša
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?