|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menjava evro - kuna
13.6.2009 21:48:25   
moci
se bolj splača kune kupovat pri nas ali na hrvaškem? ali pa mogoče kar dvigovat denar na bančnih avtomatih na hrvaškem? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Menjava evro - kuna
14.6.2009 10:13:45   
3jesončki
dvigovanje gotovine na hrvaškem ti banka vsakokrat mastno zaračuna, tko da mislim, da se ravno ne splača.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2009 10:44:35   
*bubi*

IZVIRNO SPOROČILO: 3jesončki

dvigovanje gotovine na hrvaškem ti banka vsakokrat mastno zaračuna, tko da mislim, da se ravno ne splača.

Ni tako "mastno". Je fiksen znesek, poglej v cenik banke. Res pa je, da se ti ne splača po 100 kun dvigovat, ampak več naenkrat.

Je pa plačevanje z debetno kartico v trgovinah brez provizije user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu 3jesončki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2009 10:49:21   
Anonimen
dvigovanje gotovine na hrvaškem ti banka vsakokrat mastno zaračuna

Sploh ne in odvisno od banke do banke.

V primeru NLB se je lansko leto v sezoni bolj splacal dvig na bankomatu kot nakup kune v menjalnici. Kaksen teden nazaj je bil dvig nekaj deset centov drazji (mogoce pol €, se ne spomnim tocno), pri 1.000 kunah.
V sezoni bo to razmerje drugacno, ker se v menjalnici kurz oblikuje na podlagi ponudbe in povprasevanja (in je naceloma v sezoni visji), banka pa dvig na bankomatu obracunava po sredjem tecaju Banke Slovenije, ki je ponderirano povprecje zadnjih 60 dni.

Jaz kupujem tam, kjer mi je najbolj prirocno, in to je na bankomatu.
V menjalnico pri nas se mi ne da, ker mi to pomeni toliko vec casa in dodatnih poti, ki so mi vredni veiko vec od tistega pol eura.

(odgovor članu 3jesončki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2009 10:51:26   
*bubi*
Sem pogledala - NLB ima provizijo 1,67€ na dvig. (oz. 1%, če dvigujete večje zneske). Preračunajo pa po srednjem tečaju, kar v končni fazi pride bolj ugodno kot menjavanje na Hrvaškem.

To vse velja za dvigovanje z navadno kartico, ne kreditno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2009 10:54:14   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*
To vse velja za dvigovanje z navadno kartico, ne kreditno.

Ravno to sem hotela napisat.
Splača se dvigovanje z bančno kartico, dvigovanje gotovine z raznimi eurocardi, dinersi, vizami ima visoko provizijo in se ne splača ne doma ne v tujini.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2009 11:00:21   
Anonimen
Sem pogledala - NLB ima provizijo 1,67€ na dvig. (oz. 1%, če dvigujete večje zneske). Preračunajo pa po srednjem tečaju, kar v končni fazi pride bolj ugodno kot menjavanje na Hrvaškem.

Na danasnji dan je 1.000 kun na bankomatu skupaj s provizijo 139, 1452 €, nakup v menjalnici NLB pa bi bil 140, 2898.

Ekola, logika iz zgornjega odgovora je ze na delu. Sezona prihaja user posted image .

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2009 11:07:42   
Anonimen
dvigovanje gotovine z raznimi eurocardi, dinersi, vizami ima visoko provizijo in se ne splača ne doma ne v tujini.

To pa itak. S kreditni te ocarinijo kot nobena carina ne vec. 20€ na dvig je takoj strosek, pri naslednjih divgih pa se vec.

(odgovor članu alička)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.6.2009 11:31:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2009 12:46:14   
moci
super, hvala. kok je fino, ko vse veste user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2009 13:18:50   
elevitka
primer za NOVA KBM d.d.

* Gotovino lahko dvigujete na bančnih avtomatih v Sloveniji in tujini z debetnimi (Maestro) in kreditnimi karticami (MasterCard, VISA,…)
* Obveznosti iz poslovanja se obračunajo enkrat mesečno na dogovorjeni dan (8., 18. ali 28. v mesecu), kar pomeni dejansko obliko brezobrestnega kredita
* Poslovna kartica Visa - za dvig na bančnem avtomatu se plača provizija dviga 5 % od zneska, najmanj 6 EUR) Provizija je vedno enaka, neglede ali gre za dvig v Sloveniji ali tujini

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2009 8:58:17   
Spiria
Če prav razumem cenik Nove KBM, se za dvig gotovine s plačilno kartico Activa Maestro v državah izven EU zaračuna 2,75 €.

SKB ima 1% od zneska dviga  oz. minimano 1,74 €.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.