|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nogice
23.5.2005 13:44:24   
wawa
Hitro in enotavno vprašanje, za prijateljico.....

Ali ima katera izkušnje, z nepravilnimi nogicami otroka po porodu. Oziroma ali je od katere sonček po porodu, dobil gips s katerim naj uravnali položaj nog.......

Zanima me predvsem, kako dolgo je dojenček moral nositi tak gips? In kako je bilo s kopanjem v tem času?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nogice
23.5.2005 13:55:14   
Anonimen
Poznam enega fantička, samo ima sicer kromosomsko napako, tako da je imel roke in noge do enega leta v longetah, ki so jih za kopanje ali po potrebi lahko sneli dol.

kaj pa je pri njemu narobe?

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   nogice
23.5.2005 13:56:06   
Luni
Od moje znanke starejši je imel nogico v gipsu. Zadnja operacija, kolikor vem je bila pri sedmih letih (spet gips). Ga je pa imel kar nekajkrat krajša obdobja.
Gips se ne sme zmočiti, se pravi pride v poštev polivinil :zmeden:

:muca:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nogice
23.5.2005 14:08:13   
wawa
Ma tu pomoje ni nič hujšega, preiskave niso pokazale nobene kromosomske napake, tudi slikanje kolkov in ostalih nogic, kaže na to da je vse OK, le stopala, so malo obrnjena, zaradi tiščanja v zgornji del maternice........punčka ima sedaj gips pa mamici ni nihče povedal kako dolgo lahko to traja..............zato sem vas malo povprašala.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nogice
23.5.2005 14:37:39   
Anonimen
Kolikor vem, ima to več otrok in se hitro popravi. Točno koliko časa, pa ne vem.

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   nogice
23.5.2005 14:45:20   
BONI*
Mene je enkrat ena učila nemščino in njen dojenček je imel na obeh nogicah gips do vrha, ker je imel neki stopala zavihana, al kaj že:zmeden2: Imel je tudi neke operacije. Se pa spomnim, da sem bila pri nih, ko je praznoval 1 rojstni dan in ravno malo pred tem so mu gips dol dali, potem pa vem da so govorili še o kontrolai in o tem, da če ne bo OK, da bo spet potrebna operacija. Je pa to že ful dolgo nazaj (enih 10 let,če ne več) in tega dojenčka potem nisem več videla

A sem sploh kej pomagala:zmeden:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nogice
23.5.2005 14:48:47   
Divja vijolica
Ja moj je imel navznoter obrnjeni stopalci. Prvi teden je dobil gibs za 3 dni, potem pa longete,kar pa nismo znali pravilno "namontirati" na nogice. ortoped je potem videl, da je najbolje, da je kar brez vsega. In res se je popravilo samo od sebe. Stopalca ima sedaj čisto normalna.
SEm bila pa na začetku čisto paf, ker nisem vedela kaj je to. Sedaj pa vidim, da to ni nič takega, to ima res veliko dojenčkov. Moje mnjenje pa je, da je najbolj, kar brez gibsov in tega, ker se popravi samo od sebe. Je pa seveda različno za koliko so stopalca obrnjena, moj jih ni imel tako zelo.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nogice
23.5.2005 16:46:12   
kimi
Moja prijateljica je imela neke opore ker je imela kolke ne vem kaj že...malo težje je

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nogice
23.5.2005 17:14:57   
anitaz
Moja Tjaša je tudi imela ob rojstuv stopalca na noter obrnjena,pa sem ji samo masirala,tako kot mi je fizioterapevtka rekla,pa je danes že skoraj čisto ok.Baje pa,da se to samo popravi,da je masaža in vse ostalo samo preventiva..:zmeden:

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nogice
23.5.2005 17:52:52   
nejcko

Od prijatelja sin je imel tudi gips na nogi takoj po rojstvu. Nekaj je imel narobe z ahilovo tetivo (upam, da se res tako reče:zmeden2: ). Potem pa je imel še nekaj operacij. Sedaj je fant star že čez dvajset let in ima še vedno nogo občutno ožjo, kot tisto zdravo.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nogice
23.5.2005 22:22:09   
iza
Hoj, mi imamo ta problemček, poglej si.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=28059&msg=246524&idk=89

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nogice
23.5.2005 23:53:12   
andrejaz

Ko ima dojenček gibs, ga ne kopaš. Mi našega :duda: enkrat zaradi gibsov nismo kopali 14 dni.

Več si preberi tudi na debati - linku, ki ti je napisala Iza.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nogice
24.5.2005 9:13:44   
dami2
Moj mali je imel nogice obrnjene navznoter. Ob porodu mi niso povedali ničesar, razen tega, da se bo vse uredilo. Mislila sem, da bo stvar boljša že v 14 dneh, a je bila šele po dveh operacijah in skoraj dveh letih gipsa.
Kako dolgo morajo imeti malčki mavec (če ga sploh moraj imeti, ker včasih pomaga že masaža), je odvisno od vsakega posameznika in tega kako zelo so nogice "zaležane".
Moj mali je imel en teden mavčke, nato so mu naredili longetice, katere smo dali nekajkrat na dan dol, da smo nogice masirali in razgibavali. Takrat smo ga kopali. Ko je longetke prerastel je prišel spet mavec za en teden in takrat je kopanje odpadlo.
Upam, da se nogice dojenčka tvoje prijateljice čimprej popravijo.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nogice
25.5.2005 14:22:44   
wawa
Hvala :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: za odgovore punce, sem ji posredovala!!!!!

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?