Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 10:29:10
|
|
|
|
Pajaca
|
Pri nas je bil en teden dovolj, pri nekaterih je 14 dni premalo. Tako da odvisno od otroka. Aja je pa naša precej samostojna in je ful rada med otroci... čeprav se bolj sama igra.
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 10:37:33
|
|
|
|
Andra
|
Naš je bil zelo navezan na mene, ko pa sva šla prvi dan v jasli na uvajanje, me ves čas niti pogledal ni in se je krasno počutil. Vzgojiteljica je rekla, da ga naslednji dan že lahko pustim samega in res ni bilo nobenih težav.
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 11:03:40
|
|
|
|
borovnička
|
mamsi, to si se sama odločila ali so ti v jaslih tako rekli? Pri nas smo imeli uvajanje tako, da smo začeli uvajati zadnjih 14 dni v avgustu. Novi otroci so tako prišli vsak dan z mamicam ali očki se igrat in se privajat na tovarišice. Druga tovarišica, pa je ta čas otroke, ki so šli s 1. septembrom v drugo skupino odpeljala ven, da ni bilo prehrupno in preveč moteče za nove otroke. In potem smo ugotovile, da je s 1. septembrom veliko lažje za nas in za otroke.
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 11:32:13
|
|
|
|
viv_
|
Jaz sem uvajala v začetku decembra in sem rabila 14 dni. Pa je tamala zelo samostojna, sploh ni tako zelo navezana name oz. na naju. Je eden tistih otrok, ki ne prenašajo bit v naročju, ki morajo vse naredit sami... Ampak prvi dnevi v jaslih so bili katastrofalni. Spremenila se je tudi doma, bila je jokava, samo po nama je plezala, če si šel ven iz sobe je bil že halo... Z možem sva si že očitala, zakaj nisva iskala druge variante! Potem je bilo pa kot bi odrezal - vse super! Sedaj rada hodi v vrtec, rada je v družbi... Skratka 1A. Vzgojiteljica je rekla, da je verjetno zelo čustven otrok, ampak da tega ne pokaže. Uglavnem, hotela sem napisat, da odvisno od otroka do otroka. Pa tudi, če bo začetek izgledal bolj čudno, ne obupat! LP in fletno uvajanje!
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 11:54:03
|
|
|
|
snorlax
|
Tudi pri nas je uvajanje konec avgusta, par dni se otroci hodijo igrat s starši v jaslice. Pogovarjala sem se z vzgojiteljico in je rekla, da rabijo eni en dan, nekateri en teden, drugi pa tudi en mesec. Tudi nas čaka to...... 1. septembra! Upam, da ne bomo pri unih - 1 mesec!!:)
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 12:24:26
|
|
|
|
veveryca
|
Tako kot je napisala Viv je bilo tudi pri nas. Totalna kriza prve dni. Če bi bila jaz bolj občutljiva mamica bi ga izpisala iz vrtca - tako je naredila moja sestra. Jaz pa sem vztrajala in se je obrestovalo. Otrok je jokal cel teden popoldan, če si ga samo pogledal, kar pomeni, da sva ga z možem samo nosila po rokah; jedel ni nič, dobil drisko - čist tekočo po 3x na dan, potem pa je proti koncu tedna dobil še vročino. Po prvem tednu v vrtcu je bil en teden doma, potem pa kot bi odrezal. Se je navadil in zdaj gre zelo rad v vrtec. Samo, da starši ne obupajo, ker se ti res otrok smili. Ni pa pri vseh tako hudo, eni pa nimajo težav. Bolj kot se boš ti pripravla na to, lažje vam bo! Lp,
|
|
|
|
3 dni za uvajanje v jasli... 23.5.2005 12:42:26
|
|
|
|
Pajaca
|
Aja pri nas ni bilo nobenega skupnega igranja. Jaz sem jo tja peljala, jo preoblekla in jo tam pustila 2 uri. Vmes sem bila na mobiju če bi bila kriza. Tako da je bil direkt bum tresk tu ostaneš. Aja pa še ena stvar... če hočeš jokat, ne jokaj pred otrokom. Bodi ful optimistična in vesela in predstavi otroku vrtec kot da je nekaj lepega in veselega, torej prostor kamor otroci radi hodijo. Če boš ti vesela in dobre volje bo lažje. Če pa boš jokala in ga objemala in cartala in smrkala, bo otrok čutil da nekaj ni ok in ne bo hotel iti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?