koala
|
Draga golbica82! Še predobro te razumem, da še jaz pristavim svoj piskerček. Ko sva se z mojim čudovitim takrat še fantom odločila da želiva okronati najino vezo še z dojenčkom, se je začela prava tortura. Do takrat sem imela menstro redno kot švicarska ura, po prvem neuspeho ( pa še zdalečnisem bila zapsihirana saj niti nisem pričakovala da bo ratalo v prvo) pa se je začelo, ciklus čisto zmešan, jaz pa sem si govorila da itak bo. To je trajalo približno leto, a vsak mesec sem namesto zaželjenega pozitivnega testa dočakala menstruacijo. Koliko denarja sem ven zmetala za teste raje ne govorim. Po približno letu so prišli meseci ko sem padla globoko globoko v brezno tebe, obupa,... in brez punc tukaj na forumu bi mmi bilo zelooo težko. A nekako sem upala da bo nslednji mesec, tako sta minili dve leti preden sem o tem spregovorila tudi s svojim G, ki moram reči da je zdravnik z veliko začetnico, takoj me je poslal na nadaljne preiskave, da jih ni bilo potrebno opravljati v neplodnostni. Ko sva izvedela kakšne so v MB čakalne dober, sem mislila da res nikoli ne bom zanosila. Ker pa je bil mož kot otrok zelo bolan se je o težavh z plodnostjo pogovoril tudi s svojo zdravnico na rednem kontrolnem pregledu in le-ta je posredovala in prvi spermiogram je imel zelo hitro (čez 4 dni), takrat pa šok, azospermija. Takrat mi je bilo kristalno jasno da brez OBMP nebo šlo, pa vseeno, vsak mesec sem padla skoraj v depresijo. Vmse sav se še poročila in ker sva to storila bolj na tiho je bil previ pogled ko sem srečala koga od sorodnikov na moj trebuh mene pa je bolelo srce tako da bi lahko kričala. Seveda tudi brez zame neumestnih vprašanj "Kdaj pa bosta vidva kaj naročila?" ali pa "Kaj pa še čakata?" seveda ni šlo. Včasih sem se samo nasmehnila, so pa prišli trenutki ko sem postala prav nesramna. Se spomnim da sva bila na bratrančevi poroki in spet je padlo to nadležno vprašanje, sem stricu zabrusila da kdaj je nazadnje spolno zadovoljil svojo ženo. Z povešenim nosom mi je zasikal da je to intimna stvar, jaz pa njemu da je tudi odločitev za otroka intimna. Od takrat tega vprašanja več nisem slišala. Kakšni so občutki ko katera od prijateljic zanosi poznam, najprej je veselo novico obelodanila moja zelo dobra prijateljica mesec dni kasneje še moja sestra. To me je popolnoma strlo in sem jima tudi povedala da me vseseli da sta v sladkem pričakovanju a da naj me razumeta da bom porebovala nekaj distance da novici predelam. HB sta me obe razumeli. No danes naju z pomočjo OBMP razveseljuje 20 mesečnik, povem ti da se splača potrpeti vse neprijetne preiskave in vse kar prinesejo postopki OBMP. Glede nasveta za sprostitev, jaz nisem nikoli mogla poipolnoma odklopiti misli na dojenčka. So bili trenutki ko sva seksala po koledarju, celo do te mere da se mi je seks zagabil. Zatorej ti svetujem NIKAR!!!!!!! Raje kak dan spustita in si priivoščita kakšno drugačno crkljanje, da vajina veza ne bo postala mora. Mi je pa zelooooooooo pomagalo da sem ko sem bila žalostna šla v gozd, sedla pod "svoje" drevo mu izpovedala svojo bolečino, ga objela. Pa še nekaj, ko te napade jeza in bi najraje nekaj razbila, daj, reskiraj en kozarec in si daj duška, nevrjetno kako pomaga. Vsaj meni. Veliko nas je ki je čutilo bolečino ob neuspehih, veliko nas je ki smo začutile radost materinstva, pepričana sem da ga boš tuidi ti, do takrat pa se le ipovej tukaj veliko lažje je. Pa srečno!