|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večeri
21.5.2005 20:12:16   
Dolina
Čer,

jz se moram še tukaj mal zjokat. :((:(( Mene ti najini večeri tko zmatrajo, da se včasih res zjokam. Moja punčka je tko zlato dete, sam po kopanju pa pade v tak joka, da me kr srček boli. Že os začetka je bila popoldan bolj nemirna, pa jokcala je pa tko: pol se je o malo umirilo, razen zvečer, ko se odpravljamo spat, po vsakodnevnem kopanju, pa je jok in stok. Včasih začne jokat, ko ji majčke oblačim, včasih ko jo zavijem v ta široke, povijalne plenice, včasih že preden ji kar koli oblečem... Ni nekega točnega dejanja, da bi lahko ugotovila, zakaj joka. Pa ji pojem, pa z njeno najljubšo ropotuljico sem probala, pa jo vmes mal k sebi stisnila (samo, ko jo nazaj položim, se še bolj joka). Sem mislila, da je lačna, pa sem takoj pred kopanjem podojila, pa ni bilo nič boljš. Ko je v pižamci, jo k sebi stisnem, a se mal umiri, dokončno pa je mirna šele, ko jo dojim.

A ve katera, kaj naj še probam, da ne bo tako jokala, ker se nočem kar navadit take večere. :( Tri mesece je že čist predolgo! :((

Aja, pa skoraj vedno mi zaspi na ziz. Ko jo položim v posteljico, se ponavadi sploh ne zbudi. A se moram bat, da ko bo večja, ne bo hotla dugače zaspat, kot pri meni?

Ah, sm že boljše volje, ker sem se mal razisala. Sam tolk mi je hudo, ko ne vem, kaj naj še, kadar se tko joka, pa še solzice ji tečejo po ličku :(, men pa tud.

Pa pa, Dolina in Zoja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Večeri
21.5.2005 20:20:16   
Anonimen
zakaj pa jo mučiš pol vsak dan s kopanjem? a če jo sam umiješ se tut pol joka. js še zdej svojo 10 mesečnico sam vsak drug dan kopam, zdej polet če bo švicala jo bom večkrat.

drugač jo pa vrjetn kopanje ful zamtra al pa kej.

lp, lara

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Večeri
21.5.2005 20:27:36   
Dolina
Sem tud na to pomislila, Lara. Pa jo nisem skopala, ampak samo umila in oblekla v pižamco, pa ni bilo razlike. Glih tko je začla jokat, ko sem jo začela oblačit. Sem pomislila, da jo mogoče dajem prepozno (za njo) spat in sva se začele rihtat pol ure prej, pa tud ni bilo razlike. :( Res ne vem, kaj naj še naredim.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Večeri
21.5.2005 20:34:03   
NinaŠ
Anže je imel tudi eno tako obdobje... mislim, da bo minilo (te nisem ravno potolažila?). Daj poskusi ves obred prestavit še na kako uro prej :zmeden: , ali pa zraven naštimaj kako glasbo, mogoče jo bo zamotilo :zmeden:

Brez zizike se bo pa tud naučila zaspat, brez skrbi - Anže se je tud, sicer šele pri 14 mesecih, ko sem potegnila črto, ampak se je.

LP

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Večeri
21.5.2005 20:50:03   
Blanka77
Mogoče se pa boji, ker ve, da bo šla spat in ne bo več pri tebi, ampak v posteljici.
Naša je jokala zaradi tega, ker se ni marala kopat v ležečem, položaju na hrbtu in sem jo potem tudi komaj umirila.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
21.5.2005 21:03:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Večeri
21.5.2005 21:15:18   
Anonimen
Tudi pri nas je po kopanju pestro, enostavno ne zmore pričakati trenutka, ko bo dobil flaško v usta. Ko si v čebričku začne meti oči vem, da je postal zaspan, in takrat ga vzamem ven, čim hitreje oblečem in nahranim. Tudi če premaknem na pol ure prej, je enako. Kopanje ga tako utrudi, da ne zmore počakati.
Sama to rešujem tako, da mu za noč pripravim taka oblačila, ki so na njem en-dva-tri. Tak bodi, ki nima gumbkov, ampak razporke na ramenih, ki se razširijo in jih potem nazaj zložiš (npr. ti zadnji iz akcije v Sparu so taki) in tako pižamo, ki je ne vlečem čez glavo ampak jo zaprem spredaj ali zadaj. Na široko povijala pa nisem nikoli.
Ko ga vzamem iz čebrička, imam že vse pripravljeno, tako da je v nekaj minutah pri flaški... tisti jok pa poskušam nekako potrpet in ga zamotit s petjem.

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Večeri
21.5.2005 21:19:03   
Anonimen
Naš Nejc je vedno na začetku jokal ob previjanju in kopanju. Sedaj pa je star skoraj 4 mesece in že dolgo zelo uživa na previjalni. Jokal je, če sem ga slučajno prebudila in ga šla takoj previjat. Pa če je bilo prepozno in je bil utrujen in lačen.

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Večeri
21.5.2005 21:20:14   
BONI*
Dolina, pri nas je isto, samo mogoče ne tako hudo, kot si ti opisala. Luko ponavadi kopanje tako utrudi, da je oblačenje v pižamico pravi:hudicek:. Se dere, kot da bi ga iz kože dajali in čisto nič ne pomaga, ampak res čisto nič. Če ga stisnem k sebi v naročje, se takoj pomiri, a tisti trenutek, ko ga odložim nazaj na previjalno, se začne še bolj dreti. Prav zaprav se ponavadi začne jokati že, ko ga v kopalnici na brisačo položimo, včasih pa že kar v banjici (čez čas). Joka ni konec dokler ga oblečenega za spanje ne dam na joško, kjer se še malo podoji (bolj pocrklja) in ponavadi potem takoj zaspi ko ubit.
Jaz se s tem sploh ne ubadam več, ker vem, da joka zato, ker je toliko utrujen in mu gre že vse po domače povedano na živce.
Moram pa rečti, da se nasploh ne mara oblačit in da pri oblačenju pogosto joka.

Lp, Boni

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Večeri
21.5.2005 21:40:47   
Moyca_
pa zakaj ga kopaš vsak dan. Jaz mojo pupo kopam vsak drugi dan in vsak pediater ti bo rekel da je dojenčka nepotrebno kopat vsak dan.
po nepotrebnem imate delo v katere niti ne uživate.
Pa jo poskusi vsak drug dan kopat zjutraj

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Večeri
21.5.2005 21:42:16   
špelica
Ni pametno, da začne povezaovat zizo s spanjem. Zna bit, da bodo pol problemi, ko boste hoteli, da zaspi sama, ali na kak drug način.Verjetno bi jo bilo treba začet uspavat tudi na kakšen drug način.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Večeri
21.5.2005 21:46:11   
Moyca_
ne vem kako vam uspe male uspavat z zizo. Saj ko se naje mora podret kupčka pred nočnim spanjem (če se že kdaj ven spusti:)-), in takrat se mali zbudi. Vsaj pri meni sta se oba- ali jih ve kar daste v posteljico brez kupčka:zmeden2:
No in potem zaspi v posteljici z ninico (pa ko je jokasta dobi dudo). saj včasih se zgodi da koma zaspi po dojenju, ampak vedno:zmeden2::zmeden2:
ne vem, ampak očitno jaz nekaj narobe delam;)

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Večeri
21.5.2005 21:52:08   
Anonimen
Moja sestrična se sedaj najbolj ubada z vprašanjem, kako malo odvaditi, da bi zaspala na zizi. Septembra gre v vrtec in bo to sedaj rahlo neizvedljivo,ker ona zaspi samo na zizi tudi podnevi, ne samo zvečer. Najbolj zanimivo pa je to, da je stara 2 leti. Toliko o takem razvajanju.

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Večeri
21.5.2005 22:26:50   
Anja167
Blacky, daj, lepo prosim, a češ septembra, oktobra napisati, kako se je pri tvoji sestrični razrešilo. Ker me res zanima, če bo to pri 2-letnici res problem.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Večeri
21.5.2005 22:31:45   
Anonimen
Ja, zdaj bom bejbike na tem forumu povprašala o tem, kako so one rešile, potem pa bo ona poskušala te načine, pa še klicala bo svetovalko za dojenje. A pri njih je to ful težava. Mala je dobesedno obsedena z zizo. Kjerkoli so, ko si ona izmisli, da jo hoče imeti, začne kar plezat po njej in jo slačit. Pa če je to na obisku ali pa kje zunaj. Sem bila že večkrat priča. Potem pa je še najhujše, da vidi kako nago babnico na kakem koledarju, pa začne govorit, da hoče ona tisto zizo papati. Si moreš misliti???:)-:)-:)-:)- A tudi ena druga kolegica ima pupo staro skoraj 2 leti in še enkrat niso šli od nas brez da je ona ne bi morala dojiti. Pa mala je na obisku kekse, pa bonbone, a ko si izmisli zizo, jo mora dobiti, ker drugače je jok in stok. Mati pa rajši popusti, kot da bi jo morala umirjati. Meni bi se zmešalo.

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Večeri
21.5.2005 22:42:29   
Moyca_
BI JI JAZ DALA ZIZO JA- V SANJAH:)-

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Večeri
21.5.2005 22:51:32   
Anonimen
Moyca:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)- jaz pravim enako. Ne vem, imam občutek, da ji jo raje da, ker ji je nerodno, ko mala začne robantiti, pa je ne more umiriti. Kaj šele bo, ko bo večja in bo zahtevala še vse kaj drugega?:zmeden2:

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Večeri
22.5.2005 7:50:18   
Bejba
Naš je star 7 mesecev, pa pri oblačenju po kopanju tudi ne uživa ne vem kako. Najhuje je obleči body čez glavo, potem že nekako gre, ko se zamoti s kakšnimi igračami, pa pojem mu in tako. Pač, po kopanju so zmatrani, kar je logično in mislim, da redko kateri otrok komaj čaka tisto premetavanje in "mečkanje" po previjalni konec dneva, po kopanju, ko ima že vsega polen kufer. Pri nas ravno ni kričanje, je pa jamranje in negodovanje.
Boš videla Dolina, ko bo malo večja in se bo znala malo zamotiti s kakšno igračko, bo veliko bolje. To je nekaj kar pač paše zraven, nimaš kaj ;).

Glede uspavanja na zizi pa sem tudi jaz proti, čeprav sem dojila samo en mesec (na žalost :(). Ampak naš je vedno in še sedaj zaspi sam v svoji posteljici z ninico in dudo. Nikoli mu nisem dajala ne joške, ne flaške za uspavat. Da ne bo res problemov tako kot jih ima prijateljica od Blacky.

LP; Bejba

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Večeri
22.5.2005 8:34:43   
teja
Glede kopanja in umivanja - moja se isto :(( pri oblačenju, zato jo kopam samo 2x na teden, pa še to dopoldne. Itak ji pri vsakem previjanju dobro umijem ritko, če se pa cela pokaka, pa pač celo umijem.

Glede uspavanja na joški - moja se je tako uspavala ene 4 mesece, potem pa ŽAL ne več. Samo zvečer nama še uspe. Večina mamic, ki jih jaz poznam, so tudi prej nesrečne kot ne, ko se dojenčki nočejo več na joški uspavati, saj so vsi drugi načini ponavadi mnogo težji. Res so le IZJEME, ki se hočejo še po enem letu tudi čez dan uspavati z dojenjem, zato se jaz na tvojem mestu ne bi obremenjevala s tem.

teja

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Večeri
22.5.2005 12:42:46   
piščanc
gled oblačenja po kopanju, našemu je zelo zanimiva zavesa s pandami, tjaša je imela pa ropotulje obešene na kljukici, ki so ropotale, da se je zamotila, no pri obeh je pa treba vse narediti ekstra hitro.

glede dojenja pri dveh letih - to je čist OK, samo da je pa to postala razvada, ki se je ne da kontrolirati - ja mamica bo morala doma red narediti in eno vzgojno metodo, saj doma se lahko dere, dojenje pa striktno ob določenem času, drugače bo mala izsiljevala

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Večeri
22.5.2005 13:37:00   
Dolina
Punce, hvala za vse tolažilne besede in nasvete. Upam, da se bo tale jok po kopanju kmalu umiril, ker mi je res hudo.

Glede uspavanja na zizi je pa tako, da si privošči večerjo, ker kar dolgo ornk vleče. Potem pa večinoma zaspi in nič kupčka ne podirava, jo samo preložim. Včasih se pa zbudi in ji kaj zapojem za lahko noč in sama nazaj zaspi. Tko, da se trudim tud uspavat brez zize.
Želim si samo, da se ne bi tako jokala zvečer.


(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?