|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rižolino
4.6.2009 10:42:06   
Anonimen
po posvetu s patronažno mali dajem rižolino....pol žličke v mleko zjutraj in zvečer...postopoma...potem pa je rekla naj dam v vsak obrok 1 žličko...13 bo stara 3 mesece...dajem pa ji zato ker poliva..pa me zanima če je tu katera tud ki dodaja,in kako luknjo naj naredim na dudi??ima 3jko,pa ne teče zelo,čist počasi..naj kupim 4rko?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rižolino
4.6.2009 10:55:54   
pipic
Rižolino za 3 mesece starega otroka NE

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2009 10:58:04   
pipic
Aja,pa če poliva to ni nič takega.
Skoraj vsi otroci polivajo :))
Razen če je plivanje zelo izrazito in vpliva na težo itd.
Vsekakor pa ne gostenje z rižolinotom!!!!!!!!!!

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2009 10:58:17   
Anonimen
ne vem no,vsak ima svoje mnenje....saj mi je patronažna povedala naj kar dam,,vredi je baba,starejša ima izkušnje,tako da ne vem no...potem ji že nič ne bo če je sama rekla naj dam...ker jo res vsi hvalijo...pa še zdravnica jeuser posted image

(odgovor članu pipic)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2009 11:09:30   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: pipic

No, to pa še zdaleč ni res in se raje malo prepričaj, preden tako vehementno zraven dodaš malo morje klicajev in spraviš mamico v dvom. Že v porodnišnici na Enoti za intenzivno nego terapijo svetujejo rižolino tistim dojenčkom, ki polivajo.

leo*tia: katere cuclje pa imaš? Aventove? Jaz tudi samo malo bolj gostega mleka proti polivanju (AR) nisem spravila skozi - niti čez tri luknjice, oz. je šlo, ampak prepočasi. Probaj NUK-ove. Imajo samo eno luknjico in to v treh razl. velikostih. Že najmanjša luknjica je večja kot pri Aventovem cuclju. Nam se obnese za AR cucelj z najmanjšo luknjico, mogoče boš ti za še gostejše mleko rabila tisto srednjo velikost. Probaj, pa boš videla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2009 11:16:05   
Anonimen
katy 78si me pomirila.user posted image ..že sem bila v dvomih ali kaj delam narobe...saj si nisem sama izmislila da dajem rižolino,ampak mi je patronažna dala nasvet..res je mala med suhicami,mogoče zarad polivanja....pris koraj 3mesecih ima 4100gramov..no mogoče zdaj že mal več..bomo videli..user posted image imam tomme tippi cuclje..druge noče.edini čaj pije iz nukove

< Sporočilo je popravil leo*tia -- 4.6.2009 11:17:03 >

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2009 11:30:48   
Katy78
Sicer svetujejo najprej AR formulo, če pa je polivanje prehudo in dojenček ne pridobiva na teži, pa pač rižolino, ki mleko v želodčku zgosti, da dojenček ne poliva toliko, poleg tega pa je obrok bolj kaloričen, da dojenček napreduje s težo. Če tako svetujejo v porodnišnici, potem bo temu že tako. user posted image  Je pa res, da slišiš različne infomacije od različnih pediatrov in od različnih patronažnih o domala vsem, kar se tiče dojenčka, njegove nege, prehrane, razvoja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2009 11:33:44   
pipic
Dajejo se riževi kosmiči in ne rižolino za vednost

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2009 11:34:08   
Anonimen
ja katy različna mnenja...ni prehudo,no skoraj cel dan poliva....ne bi rada menjala mleko ker ji hipp odgovarja..je imela aptamil,pa aptamil proti zapiranju,nič ji ni dgovarjalo..sedaj smo na hippu in je mala zadovoljna.zato mi je patronažna povedala za rižolino..rekla je da ji nič ne bo.ker dostiuser posted image je rižolino,tudi pred 2 mesecom starosti..je edina hrana ki je lahko prebavljivauser posted image ...hvala za odgovore

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2009 11:35:50   
Katy78

Ja, in kaj je rižolino? Rižev kaj? http://www.lino.eu/si/solids/4/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2009 11:37:14   
Katy78
Sicer pa obstajajo riževi kosmiči tudi od drugih proizvajalcev in ne samo od Podravke, ki se pač imenujejo Rižolino.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.6.2009 11:47:14   
Andromeda

Rižolino za 3 mesece starega otroka NE

Zakaj ne? Nam je pediatrinja pri 3 m zaradi polivanja tudi rizolino svetovala.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.6.2009 11:48:58   
Andromeda

Aja,pa če poliva to ni nič takega.
Skoraj vsi otroci polivajo :))
Razen če je plivanje zelo izrazito in vpliva na težo itd.

Ocitno ne ves, kako hudo zna bit, ko otrok poliva se 2 uri po obroku. In ja, svetuje se gostenje z rizolinotom, ce ti je prav ali ne.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.6.2009 11:54:07   
Anonimen
saj je vseeno ali kosmiči,ali rižolino...jaz sem tud iskala tistega ki ni od podravke,pa ne vem kje ga imajo....

(odgovor članu Andromeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.6.2009 12:05:46   
Katy78
Novalac ima t.i. "prvo" žitno kašico - so riževi kosmiči, mešajo pa se isto z adaptiranim mlekom, ni nujno, da prav z Novalacom, lahko tudi Aptamil, Hipp.... Jaz bom zdaj začela uvajat gosto hrano, pa bom poleg korenčka, začela prav s to kašico. Dobi se pa v lekarni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.6.2009 12:44:12   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Novalac ima t.i. "prvo" žitno kašico - so riževi kosmiči, mešajo pa se isto z adaptiranim mlekom, ni nujno, da prav z Novalacom, lahko tudi Aptamil, Hipp.... Jaz bom zdaj začela uvajat gosto hrano, pa bom poleg korenčka, začela prav s to kašico. Dobi se pa v lekarni.

Lahko pa tudi hippovo prvo mlečno kašico, je fajn, ker se meša samo z vodo, ker je AM že notri.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.6.2009 13:09:04   
Alenka-8
Imam 4 mesece stara dvojčka in tudi mi že od cca enega meseca dodajamo rižolino v mleko. Meni so na pediatrični rekli, da se dela 2% riževa sluz, torej 2 grama rižolina v 100 ml mleka. Po mojih izkušnjah je najboljši rižolino od Milupe, tega so mi tudi svetovali na pediatrični. Polivanje se je zmanjšalo, na teži sta lepo napredovala. Sem pa enkrat dnevno, ponavadi zvečer, dajala se Aptamil AR. Ta se je še najbolj obnesel, vsaj ta obrok je ostal v želodčku.
Proti polivanju pomaga še dvig ležišča za 45 stopinj in pa po vsakem obroku položiti otroka na desni bok. Baje tako lažje prebavljajo. Pa čimveč kupčkov med obroki. Mi smo vse to počeli, polivanje se je zmanjšalo, a še vedno je šlo tudi kar nekaj ven. Nisem se sekirala, ker na teži sta pridobivala. Sta pa največ polivala takoj po kupčku. Zdaj tega nimamo več, samo še vsake toliko polijeta v posteljici. Tudi Ar-ja ne dajam več.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.6.2009 13:50:53   
cursa
Verjetno je pipic mislila, da rižolino vsebuje gluten in je zato zagnala takšno paniko. Rižolino ne vsebuje glutena in je zato primeren že za zelo majhne dojenčke. 

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.6.2009 13:55:06   
matic0105
Mi smo tudi začeli z riževimi kosmiči od milupe pri cca 4m. So nam tako svetovali v bolnici zaradi polivanja in nepridobivanja na teži. Razne žitne kašice pa znajo vsebovat gluten, tako da verjetno niso primerne za tako male.

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.6.2009 21:59:13   
Balonchy

user posted image user posted image user posted image

To je pa zelo velika razika... Ja! user posted image

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?