|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ko zboli mamica
2.6.2009 22:15:53   
jera3
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Ni za brezveze nasvet 6 tednov po porodu......


Sem enakega mnenja.......rodila sem lani septembra, pa je bilo res lepo, toplo vreme, pa sem šla prvič ven po treh tednih z vozičkom za 15 min. Kar se pa tiče gospodinjskih del, pa 6 tednov nisem nič počela, je pa res, da sta mi partner in tašča ogromno oz. vse postorila.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ko zboli mamica
2.6.2009 22:17:18   
sanelaa
No evo, sam da je vse okej, Eros se bo pa tudi pozdravil.

Veliko fiziološke, redno nosek čistit, pa bo. user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 1:09:49   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Jaz naslednjič, ko rodim, definitivno ne bom tako aktivna kot sem bila takoj po porodu. Pa če mam celo kopalnico polno umazanih cunj, eno goro posod v kuhinji...ena šola me je dovolj stala mojega počutja in stanja.

Sicer je pa vsaka ženska drugačna. user posted image



Naslednjič, boš imela doma že eno razgrajaško dušico, ki ti ne bo pustila počivatuser posted image in ja, res se pozna, če manj počivaš, tudi meni je po drugem porodu ful padla odpornost...je bilo kar težko.



_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 9:51:53   
resnično srečna
eh daj no...otroček je malce prehlajen...redno mu čisti nos s fiziološko...pa fino potegni ven z baby vacom...pa bo...nisi ga pa ti prehladila...tale pomlad je zahrbtna...in če vas je toliko pa te spremembe...malo prepiha...pa starejši otrok kaj prinese.,..vidva oba sta pa malo občutljiva...saj isto bi bilo lahko, če bi bila doma...

ne očitaj si...lepo mu čisti dihalne poti...malo vzdigni vzglavje...ne bodi živčna...mleko ne gre zaradi bolezni...samo malce presahne...ti samo pridno doj ali črpaj...jaz sme imela narkozo, operacijo, zdravila, injekcije pa sem laktacijo obdržala...tako da samo mirno...

živčna ne smeš biti...sedaj verjamem da te vsaka stvar nervira...pa še malo poporodnega "bluesa" imaš...otožnostr..pač neko čustveno razpoloženje, ki ni kaka evforija ampak prej moteče...ampak tako pač je...

bo še vse ok boš videla...


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 10:29:45   
benika
živčna ne smeš biti...sedaj verjamem da te vsaka stvar nervira


Če bi ti živela z njeno taščo bi bila tud živčnauser posted image user posted image user posted image user posted image BarbyD, kot je napisala resnično srečna, fajn mu čisti nosek s fiziološko in pumpico, pa bi moralo biti vse OK. Svojo taščico pa pošlji nekam v tri krasne.user posted image

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 10:39:19   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: BarbyD
Ker vsi nonstop ponavljajo če ima več kot 3 dni vročino peljat k pediatru, drugače ga doma pozdravit me zanima kaj ve mislite? bi ga peljale?


Ne vem, če je stvar še aktualna, ampak to, kar si napisala, velja za večje otroke, nikakor pa ne za novorojenčke ali male dojenčke. Te je trea pa takoj peljat, ko se ti zdi, da ni sve tako, kot bi moralo biti.
Tako da upam,d a si ga peljala.

Če ne veš, kam, pokliči v porodnišnico, morda ti bodo rekli, da ga kar k dežurnemu pediatru v porodnišnico pripelji.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 10:41:10   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pokliči pediatra. Jaz imam s kranjskimi pediatri dobre izkušnje, pa sem bila do zdaj poleg naše pediatrinje še pri dveh drugih in so zelo prijazni, sestre pa tudi. Ko je bil mali star malo manj kot 2 meseca je imel zelo zamašen nosek in je hropel tako, da nisem vedela ali je samo nosek ali je šlo na pljuča. Pa sem poklicala in so me še isti dan popoldne sprejeli in to druga pediatrinja, ker je bila naša na dopustu.


ja, to je res. V Kranju so res prijazni in tudi vedno svetujejo, da je treba male dojenčke pripeljat, za vsak slučaj.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 10:52:32   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pa ne očitaj si. Gripe si se nalezla (lahko ti jo je "prinesel" kdo od bližnjih, ki sam ni zbolel), nisi je dobila zato, ker si šla pri več kot 20C ven.


Tako je. Sedaj je pa res tako lepo vreme, da kdo bi pa ostal samo notri.

Z našo smo bili zunaj nekje teden dni po porodu, z vozičkom okrog hiše. Je pa rojena julija.

Glede opravil je pa meni tudi mož veliko pomagal, sploh kuhal je prvi teden samo on, jaz sem pa tam 4. dan tudi že malo pospravljala, ker mi ni bilo samo za ležat. Da bi pa 6 tednov samo ležala, si pa sploh ne predstavljam... Prvi mesec je sploh mala več spala, tako da mi ni bilo sile, kasneje bi pa že bolj potrebovala počitek, ampak takrat več ne pripada user posted image


< Sporočilo je popravil slovenka -- 3.6.2009 11:01:20 >


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 11:12:52   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni



Ne vem, če je stvar še aktualna, ampak to, kar si napisala, velja za večje otroke, nikakor pa ne za novorojenčke ali male dojenčke.


Res je, ja. Do nekje 3 mesecev starosti otročki le redko odreagirajo na okužbo s povišano temperaturo. Ta obrambni mehanizem se razvije malce pozneje. Sam zamašen nosek ni problem, otroka opazuj - če bi začel veliko več spat in premalo jest, ga le pelji pokazat.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 13:07:43   
Leela
barbyD user posted image

pozdravta se čimprej, pa stanovanje upam, da zrihtate.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ko zboli mamica
3.6.2009 15:32:53   
BarbyD
v bistvu spi fuul manj kot prej...danes ni spal še nič od pol 7 zjutraj...bi se pa skoz crkljaluser posted image
sem pa klicala k pediatru in mi je rekla da naj ga skopam (samo naj dobro segrejem prej kopalnico ) da se mu baje zmehča potem vse kar se nabira v nosku, ga mal zmasiram po plučkah in hrbtu s kakšnim sivkinim mlekom za dojenčke...pol pa fajn spucat nosek...ker do zdej mu z uno pumpico ( ko na eni strani ti vlečeš ven z usti ) ni šlo nič ven...razn da je bil reeees huduser posted image tko da zaenkrat so mi rekl da nej probam sama pol pa če ne bo bolš pa it pokazat...zgleda majo res gužvo ker mje čudn da vsaj preventivno ne uzamejo tolk majhnih ko so bolani...no bomo vidl kaj bo...

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ko zboli mamica
4.6.2009 9:50:29   
ninocka
A ni tko, da dojencka do prvega pregleda, ce je kaj narobe (zboli) pripeljes na pregled v porodnisnico? Ko pa das enkrat cez prvo posvetovalnico, pa hodis k pediatru.

Gklede noska - pucanje s fiziolosko - ogromne kolicine - ce kaslja, hrope in piska - stetje vdihov, malce mu dvigni vzglavje. Ce se ti zdi da tezko diha in da se mu vgrez tista jamica  v vratu in zelo pospeseno diha s trebusckom, pa takoj k P, ker mu lahko primankuje kisika  in je to tudi eden od znakov bronhiolitisa.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ko zboli mamica
6.6.2009 12:54:44   
BarbyD
No midva sva bila od srede do včeraj zvečer v bolniciuser posted image
Imamo bronhiolitisuser posted image

Samo da vam povem da na zunaj razen zamašenega noska in takega malo bolj nežnega joka ni kazal prav nobenega znaka...edino ko je spal je malo hropel pa še to samo če je dihal skozi nosek... samo sem ga v sredo vseeno za vsak slučaj peljala v dežurno pa smo tam čakali 2 uri preden smo bili na vrsti (!!!!!!!!!! user posted image ) potem pa takoj naprej na Jesenice....sicer ni bilo zdej ne vem kako hudo, samo dovolj da bi se lahko razvilo v kakšno pljučnico...no zdej sva doma in se merkava (oba ker js tudi še vedno nisem zdrava)

Nej se vam pa zdej mal izdamuser posted image po poklicu sem medicinska sestra samo priznam da kar se tiče novorojenčkov in dojenčkov nimam pojmauser posted image user posted image znam jih intubirat, oživljat in vse ostale urgentne stvari ki jih jaz rabim znat v rešilcu,kar se pa tiče zamašenih noskov sem pa mrzlauser posted image user posted image čeprav imam že eno 4,5 let staro punčko doma, samo če vrjamete ali ne do 2 leta ni bila nikoli prehlajenauser posted image no in glede na to da vem kakšne odzive imajo nekatere sestre in pediatri do mamic ki prezgodaj začnejo (za njihove pojme ) "zganjati paniko"...sem rekla da bom za mnenja rajši vprašala mamice...in moje mnenje je da za tako majhne bebike je boljše it prej k zdravniku kot se nekaj matrati sam doma...seveda ne če veste da je samo nosek...ampak takrat ko mislite da nekaj ni tako kot bi moglo bit, tudi če ne kaže pretiranih znakov bolezni...js ga bom zdej rajši prej peljala kot da bova potem spet mogla ležat v kakšni bolnici, pa gledat tisto špikanje in "matranje" teh naših srčkov...

pa hvala vsem mamicam za odgovoreuser posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ko zboli mamica
6.6.2009 13:20:55   
Katy78
En velik user posted image  za tvojega malčka in upam, da se čimprej pozdravi.

Kot sem ti napisala že zgoraj, tako majhnega je res najboljše pokazat pediatru, ker nikoli ne veš, kaj se mu lahko kuha - npr. moj je pri 2 mesecih tako hropel, da sem mislila, da so pljučka, pa se je pri pediatru izkazalo, da je le tako zelo zelo zamašen nosek. Pa sem šla vsaj pomirjena domov. Če ti kdo očita, da prehitro zaganjaš šaniko - ja za koga pa boš zaganjal paniko, če ne za svojega otroka? Bolje da zaženeš paniko za brezveze kot pa da si potem očitaš, zakaj otroka nisi pravočasno pripeljal k zdravniku. No, seveda pa mora biti zraven tudi mera zdrave pameti, kdaj se panika zažene. user posted image

(odgovor članu BarbyD)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?