|
RE: Ah, ti vrtci 29.5.2009 21:21:11
|
|
|
|
dalara
|
Kako zanimivo je prebrati tele vaše komentarje na vrtec. Razumem vse- tako tisto mamico, ki je prizadeta, saj smo mame res zelo občutljive, če gre za naše otroke, kot tiste, ki ji razlagate kakšne so razmere v vrtcu pri 14 otrocih, saj sama delam v vrtcu. Res je, da se zgodi tudi to, da gre otrok neurejen domov, vendar se to ne bi smelo dogajti pogosto, vsaj nam so dajali stroga navodila, da je otroka domov treba oddati urejenega( s tem ne mislim neumazanega, ampak z potlačenimi majčkami, umitimi nosovi...). O tistem, da sedimo na riti ne bi komentirala, ker prav gotovo se vsi kdaj usedemo na rit , vsekakor se otroci pridejo takrat raje pocrkljati, saj smo jim bolj dostopne. O grizenju...Večni problem vrtca. Je pa res da mamice ki so to izkusile na svojih otrocih vedo, da je to težko preprečiti in dopovedati otroku. Lahko si čisto zraven, pa se to v trenutku zgodi. Samo sekundo se obrneš in vzameš npr. robček, pa je že vsega konec.Je pa res, da če se to zgodi v vrtcu, je prav da to vzgojiteljica pove pri oddajanju otrok. Umazani? Joj, tu pa mislim, da mamica, ki pričakuje, da bo malega raziskovalca dobila domov čistega, se je pa resnično zmotila. Kaj vse morajo raziskati na igrišču, pa pri mizi, kako so zanimive barve, če jih stiskaš z roko....A doma so pa čisti? Buške, praske? Vsaki mamici s težkim srcem povem, če kaj takšnega nastane v vrtcu, po večini so razumevajoče, tiste pa, ki komplicirajo, pa se jim prej ko slej stvar obrne. Saj otrok prinese tudi od doma kdaj kakšno buško v vrtec. Zato predlagam razumevanje iz obeh strani. Beseda ni konj in jaz osebno najbolj cenim starše, ki mi povedo, če je kaj narobe oz. me prosijo če lahko to in to spremenim. KAj kakšnemu staršu ustreza in paše, se naučimo šele po nekaj mesecih( eni bi imeli še žabice, drugi bi pa istočasno že bili v kratkih hlačah) ja, kako pa jaz naj vem, če mi pa tega nihče ne pove?
|
|
|