Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 13:08:39
|
|
|
|
malania
|
Živjo! Mene pa zanima, kako ste tisti, ki živite v bloku in imate klimo, to namestili (z vidika sosedov). Ali je potrebno vprašati sosede za ''soglasje'', če želiš klimo namestiti na ''svojo'' steno, pod svoje okno (tako je z vidika soseda klima nameščena nad njegovim oknom). S sosedi se niti ne poznamo... pa nam je zaenkrat tako kar Ok, vendar pa ne bi radi imeli morebitnih težav... Aja, smo klicali upravnika bloka, kako je s tem, če so kaka pravila, pa je rekel, da to ni njegova stvar, naj se kar s sosedi sami zmenimo... da on se s tem ni nikoli ukvarjal... Hvala!
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 13:21:45
|
|
|
|
water lily
|
Uradno moraš pridobiti dovoljenje, pa tudi dovoljenje ue za montažo na fasado. Vsaj meni so tako rekli, ker kao kazi izgled bloka, če je montirano na stran kjer se vidi s ceste. No, midva nisva nič spraševala, ker nikamor ne prideš. Pač montiraj in je. Še nisem slišala da bi komu rekli naj umakne
< Sporočilo je popravil water lily -- 27.5.2009 13:22:13 >
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 13:45:49
|
|
|
|
Arwenko
|
Uradno moraš zaprosit za dovoljenje tako stanovalce bloka, kot UE, razen če niso po bloki že nameščene te škatle, edino v tem primeru jaz nebi nič spraševala. Če pa bi bila vajina škatla prva, potem pa mislim da ne moreš to kr tak no, lahko imaš kr težave, odvisno pač spet od sosedov in upravne enote koliko komplicirajo.
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 14:02:20
|
|
|
|
Anonimen
|
žal stena ni "tvoja", ampak je skupna last pa mislim, da je problem še nekaj v vezi s spreminjanjem podobe bloka
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 14:15:17
|
|
|
|
zmajči25
|
Uradno rabiš soglasje etažnih lastnikov bloka, da lahko na fasado postaviš karkoli (torej tudi klimo), v kolikor pa je to na notranji steni tvojega balkona in ne spreminja zunanjega videza fasade pa ti ni treba nobenega nič spraševat. V tvojem primeru gre za spreminjanje zunanjega videza in torej rabiš soglasje sosedov in UE. Je pa res, da ni nihče v našem bloku nobenega nič spraševal, ko je montiral klimo in se še noben ni spotaknil ob to. Mi smo montirali klimo na zunanji strani balkona in se zmenili s sosedo, ki bi jo eventuelno klima lahko motila zaradi hrupa in zaenkrat ni težav....
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 14:27:14
|
|
|
|
zmajči25
|
Aja, še to... Fasada in zunanji oz. nosilni zidovi bloka so v solasti vseh etažnih lastnikov, zato potrebuješ njihovo soglasje, če kakorkoli posegaš v skupne dele in naprave bloka. Ali imajo drugi sosedje montirane klime na zunanji fasadi? V našem bloku je tega polno, zato se ni nihče spotaknil ob našo klimo, ko smo jo montirali 3 leta nazaj, če bi bili pa prvi v bloku s to idejo pa ne vem če bi šlo tako. Presodi sama, kaj se ti najbolj splača, vseeno pa bi se s ta spodnjo sosedo probala zmenit preden bi postavila klimo.
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 16:11:21
|
|
|
|
malania
|
Da, na bloku sta montirani že dve klimi (je pa majhen blok - 4 nadsropja). Sicer glede kvarjenja izleda bloka... marsikateri balkon bolj kazi izgled kot marsikatera klima... pa vendar... tko je, ni kaj očitno...
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 27.5.2009 17:29:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas rabimo samo dovoljenje upravnika. Nobenih sosedov. Ko sva bila v najemu pa bi morala dat samo na občino zaznamek in nič drugega.
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 31.5.2009 21:01:54
|
|
|
|
LoCa
|
ma, mene nihče ni vprašal, ko je montiral, pa tudi jaz nisem. sicer nimam na fasadi zunanji itak. je pa res, da uradno moraš tudi pridobit dovoljenje za menjavo oken, če bojo v drugi barvi kot so originalna, pa tudi še nisem slišala da bi kdorkoli to počel...
|
|
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 31.5.2009 21:28:16
|
|
|
|
Paštetka
|
ma, ja... če je kakšen nov blok potem že, pa če je kakšen nižji blok. Si nekako ne zamišljam bloka starega 30 let in 10 nsdstropij, da bi za eno klimo moral imeti soglasje vseh stanovalcev. A si moreš zamisliti, da te potem vsak teden nekdo pride prosit za neko soglasje? In prden si pridobiš vsa soglasja bo že zima
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 31.5.2009 21:31:28
|
|
|
|
tanikaa
|
Ampak za vsako zimo pride poletje draga moja Gavrilovička.
|
|
RE: Klima | blok | sosedje .... 31.5.2009 21:38:15
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Ampak za vsako zimo pride poletje draga moja Gavrilovička. aja, te pa najboljše, da začnem zdaj za drugo leto zbirati
|
| Stran: [1] |
izbor imena za fantaadockKatero ime za fanta vam je najbolj všečpeter (
23%)
jan (
47%)
izak (
23%)
oto (
7%)
Število vseh glasov: 268Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!