Tanja55
|
Srsen pici, ne ugrizne, in pici kamorkoli, ne samo na vrat. Vrat je problematicen, ce imas reakcijo na pik in otece, ter vpliva na dihanje. Ni pa nujno, da je alergicna reakcija na pik srsena tudi dejansko povezana z dihali. Mene je srsen picil pred kaksnimi 14 leti, boli ko , res noro...reakcija je bla zlo huda, nocem strasit, ampak jst sem bruhala in nisem mogla hodit. Nobene reakcije na dihala, se prav spomnim, da sem poklicala domov in narocila mami, naj ne panicari, da normalno diham, nimam tezav nobenih in naj vprasa zdravnika, ce se pridem pokazat. Namrec jst sem dobila pik v prst, ga hladila ene pol ure, bolecina je pojenjala in sem se spravla nazaj delat. Kmalu za tistim nisem mogla vstat, pol pa slabost, cela sem bla posuta z izpuscaji, predvsem v predelu podpazduh in dimelj, blazno so me srbeli podplati...v glavnem, jst sem dobila inekcijo in precej mocno zadevo, ker sem naslednja dva dneva prespala, tretji dan pa sla na izpit in ga naredila . se vedno migam...za otroke pa boljs da se izogibajo srsenov, ce koga pici, bo itak ful jokal, ker res boli, velik bolj ko cebela (ta me je picila, ko sem bla otrok in ni blo reakcije), zdej se zuzelk na veliko izogibam. Vedno poglej v korita z vodo, cevlje, copate...take zadeve, ker se jim lahko izognes. Kar sam od sebe ne bo napadel...moras met smolo, da ga ti "napades" in se brani. Jst sem pomocila roko v korito z vodo v kateri se je revez utapljal in seveda ga prej nisem videla.
|