|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   temne barva
25.5.2009 14:10:21   
barbi007
Je res, da so otroci, ki pri slikanju in risanju uporabljajo pretežno temne barve (črna, rjava, siva,...) depresivni oz. da so pod stresom?

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: temne barva
25.5.2009 14:20:10   
pipic
Ja itak user posted image

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2009 15:18:08   
Kliki
Ja lahko bi se reklo tako. Kaj pa če te barve enostavno izključiš iz med barvic?

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2009 16:06:08   
mateyka
makes no sense - jaz nisem veliko uporabljala svetlih barv, ker se niso dovolj dobro videle na belem papirju (predvsem rumena je bla presvetla za moje pojme).. sigurno nisem bla depresivna. user posted image   user posted image stara sem bla tam 4 leta, ko sem že besno risala in to ful dobro.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.5.2009 16:07:13 >

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2009 16:42:18   
Anonimen
včasih je bilo temu res tako, dandanes pravijo strokovnjaki da ni povezave. sicer pa bo to najbolje vedel, kdor otroka najbolj pozna, ga opazuje.
sicer pa kot vemo, so otroci bistre glavce, in seveda jim je kontrast zeloooo všeč-komu ni. tako da je povsem logično, da si za bel papir vzamejo temnejše barve. si mogoče poskusila dat otroku črn papir, temno moder,... poskusi, pa naj sami odkrivajo kaj se dogaja. pa mogoče jim ponudi krede, potem bo veselja. user posted image

meni je bolj pomembno "kaj" nariše, čeprav se otroka tega na sme spraševat, tja dokler nima risba popolnega "izraza". otrok riše tisto kar je doživel, in kar se mu je zgodilo, in ko to spravi na papir, pozabi kaj je bilo. jaz bi se bolj usmerila res na to kakšna je risba, kaj predstavlja (brez spraševanja). ko si po nekem času pozoren na to, lahko spoznaš kaj otrok doživlja.

srečno  

(odgovor članu barbi007)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2009 20:44:45   
Jančika_
Prijateljičin fantek je vedno uporabljal samo črno barvo in je že vse po vrsti skrbelo, kaj je zdaj to. No, pa se je na sistematskem pregledu pri treh letih izkazalo, da fant zelo slabo vidi. Ima dipotrijo +6! S črno je risal, ker je samo to res dobro videl na papirju... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2009 12:32:05   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Prijateljičin fantek je vedno uporabljal samo črno barvo in je že vse po vrsti skrbelo, kaj je zdaj to. No, pa se je na sistematskem pregledu pri treh letih izkazalo, da fant zelo slabo vidi. Ima dipotrijo +6! S črno je risal, ker je samo to res dobro videl na papirju... 

Jaz sem imela enak primer v svoji  paraksi. Otrok je bil hudo slaboviden in je uporabljal črno izključno zaradi kontrasta. Tako da...ne drži!
Po uporabi barve na papirju težko zaklljučiš, da je otrok v depri ali v hudi stiski.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?