Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Sam, a veš, Mič, pri večini teh 55-letnic ne gre za lenobo. Pri večini gre za iztrošenost, pregorenost, pasivnsotjo, obupanostjo nad sistemom. Ko se en čas ukvarjaš s takimi ekstremnimi primeri, kot jih dobijo na CSD-ju, pa dejansko ne moreš narediti nekih hudih sprememb, potem to vzačne vplivat nate in na tvojo psiho. Počutiš se nemočen in nekoristen. Evo, tega ne razumem. Od cesa so iztrosene? Od nedela in obupanosti? In kdaj je cas, da clovek rece, zdajk sem obupan, bom samo se cakal penzijo in se zjutraj stemplal? In v osnovi ne razumem ljudi, ki se odlocijo za delo z ljudmi, za delo v tezavnih situacijah in potem obupajo? Saj v osnovi ves, da je to dolgotrajno delo, z veliko vztrajnosti, potrpezljivosti in z rezultati, ki niso vedno v okviru pricakovanih? Ne razumem niti tega, da si po toliko letih izkusenj reces, obupal sem, nic ne morem storiti. Ker ce se delal, spoznas, da se vedno DA nekaj spremeniti (ne vse). In zato verjamem, da je kar nekaj lenih birokratov, ki samo cakajo penzijo. Ne vem. Mogoče sem preveč naivna in preveč skušam ljudi razumeti. V idealnem svetu bi vsak izbral tisto službo, ki bi jo bil zmožen izvajat maksimalno profesionalno. In bi službo zamenjal, ko bi čutil, da tega ne zmore več. Ampak tako je v idealnem svetu. V realnem pa vse prej kot tako, očitno.
|