ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija za prvo ne vem.... za drugo pa logično razmisli: kaj ti bo država dala nazaj če pa gre mož namesto tebe na porodniško in poleg tega mislim, da to velja samo za čas redne porodniške, ne pa tudi podaljškov. gre za primer ali ali - če bi šlo- bi pač podaljšal mož porodniško, pri prvi so me to prav izrecno vprašali na CSD, torej sklepam, da se bi dalo. Glede vračila denarja, pa imaš rija verjetno prav, saj gre za podaljšanje... IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Če imaš podaljšano porodniško potem te mesto vvrtcu čaka. Tega glede podaljšanja pa ne razumem dobro. Porodniška se podaljša ker ima otrok zadravstvene težave. Res ne vem ali jo lahko oče izkoristi,ampak če ima tvoj otrok zdravstvene težave, da rabiš podaljšano porodniško, potem ne vem kako razmišljaš, da bi ti pa vseeno šla v službo. Ne razumem. Naja31, pa nas bo čakala dotična enota?, ker naš vrtec ima 5 enot in tista, katero smo dobili je ena najbolj zaželjenih - to vem, da te mesto čaka, samo verjetno potem po svoje zapolnejo skupine? Ja res se porodniška podaljša zaradi zdravstvenih težav, ampak te zdravstvene težave moramo nekako plačevat, ker nam ta država da bore malo za terapije, ki jih žal, zaradi prezasedenosti sistema nismo deležni, čeprav nas fizioterapevtka vedno znova opozarja, da sedaj bi pa že lahko državno dobili, ko še vedno ni OK- skratka stanje se izboljšuje, ampak počasi, če bi oddala prošnjo, bi zaradi dveh kombinacij bolezni podaljšavo verjetno dobila, vendar mi nič kaj ne pomaga, če v končni fazi zaradi tega ostanem brez vrtca in službe...žal nisem v državni službi in verjemi mi, da bi bila 1.000% raje doma z otrokom. iskreno.