|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem zato čudna??
21.5.2009 13:57:40   
Anonimen

Upam da me boste razumele kaj hočem povedati oz. če se je že katera znašla v takšnem slučaju-občutkih kot jaz.user posted image
In sicer doma imamo 20 mesečno punčko na katero sem čisto navezana,z partnerjem sva se odločila še za enga otročka.
Tukaj  pa nastane problem v meni, ne da ne bi bila srečna nasprotno komaj čakamo da se otroček rodi ,ampak jaz imam skoz  občutek kot da drugega otročka ki se bo rodil ne bom mogla imeti tako rada kot prvega  tega me je nejbolj strahuser posted image user posted image

Ne vem če sem zato ker imam takšne občutke čudnauser posted image , kako naj se znebim takšnih občutkov???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.5.2009 13:59:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sem zato čudna??
21.5.2009 14:02:18   
Anonimen
Mamina ljubezen se ne deli, ampak se z vsakim otrokom pomnoži.user posted image

Zato ne skrbi, ljubezni boš imela dovolj za oba.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2009 15:11:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

po moje gre skoraj vsaka skozi to. No... vsaj jst sem šla.

Nič skrbet na zalogo, ker se to ZAGOTOVO ne bo zgodilo.

Enakouser posted image
Nisem si predstavljala,da imam lahko tudi ta drugo tako močno rada....ooooo pa jo imamuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2009 15:18:24   
hubi
Sem razmišljala popolnoma enako, ampak po rojstvu drugega o tem ni sledu. Oba imaš rad enako, to kar postane tako. Brez skrbi, boš neizmerno navezana na oba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2009 16:47:58   
TomTaylor
ne, nisi čudna user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2009 20:18:40   
CatJa
Tudi pri meni je bilo tako.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2009 20:36:40   
Anonimen
Jaz sem v 24. tednu, prvi otrok je star 11 mesecev in grem skozi popolnoma enake občutke, misli...prav skrbi me.
Je pa fajn vedeti, da nisem edina. Verjetno si tudi za prvega nisi predstavljala, da do otročka sploh lahko tako močno čutiš. Vsaj zame so to popolnoma novi občutki.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2009 20:38:59   
Anonimen
Nisi čudna, povsem normalni občutki in verjemi, ko boš drugorojenca prijela v roke, boš ugotovila, da se ljubezen res množi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2009 20:42:38   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tukaj  pa nastane problem v meni, ne da ne bi bila srečna nasprotno komaj čakamo da se otroček rodi ,ampak jaz imam skoz  občutek kot da drugega otročka ki se bo rodil ne bom mogla imeti tako rada kot prvega  tega me je nejbolj strahuser posted image user posted image

Točno isti stavek je rekla moja kolegica.... Takrat, ko sem bila še noseča, nekako nisem najbolj razumela in sem jo samo potolažila, da bo sigurno tudi drugega imela enako rada...

Evo, zdaj sem mamica 3 tedne stare punčke in.... razmišljam enako! Sicer enkrat v prihodnosti bomo verjetno imeli še kakšnega dojenčka, vendar jaz že zdaj razmišljam tako čudno. Ker ko sem rodila, si niti predstavljati nisem mogla, da imaš lahko nekoga tako rad in se tako močno navežeš. Moja punčka je zame pravi unikat, pridkana, srčkana, pravi zakladek.... In, ali sem sposobna nekoč imeti rada tako še enega otročka? Ker najverjetneje bo popolnoma drugačen od nje... Mi bo to všeč? Bom znala deliti ljubezen med oba enako?
Vidiš, enaka vprašanja..... In vidim, da nismo edine... Očitno je to res normalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2009 20:59:48   
Neža7
Ko sem jaz izvedela, da sem ponovno user posted image  sem bila v šok, ker nisem pričakovala kaj takega.
Moja punčka je bila komaj 10 mes stara, ko sva izvedela.
Bila sem jezna, ker sem imela toliko stvari kar sem hotila svojo pužiko delat kot plavanje, hribe itd.....
Moja zadnja user posted image  je bila rizićna in zaradi tega sem se jezila, da ne bi sedaj tudi imela rizično in ne bi morala plavat ali hodit v hribe z našo pupiko.
Minalo je 1 mes in je malo bolje. Zaradi moje jeze na začetku se mož ne upam dati roko na trebuh, sploh ne govoriva o user posted image , čeprav je bil mož zelo vesel.... Po eni strani je prav žalostno, da je tako user posted image  Sem se tudi že bala, da ne bom ljubila svojega novega user posted image , ker sem bolj ali manj tako omejena.

Bom se morala pogovarjat z možem, da bova lahko našla vesele skupaj, ker kmalo bom imela NS in hočem, da se tako veselim videti user posted image  kot sem bila z našo Nežo.

Za moža vem, da je vesel ampak se ne upa več pokazati..........................

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2009 21:59:59   
Anonimen
Taka razmišljanja so sigurno osnovana - starši imajo večinoma radi vse otroke, ampak pomojem le redko povsem enako. Pomislite vse, ki imate brate ali sestre - ali ste vedno imele občutek, da ima oba/vse enako rada? Pa očetje, babice in dedki? Jaz ne bi rekla, da je tako. Od tu verjetno strah, da bomo me delale med svojimi otroki razlike.

(odgovor članu Neža7)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.5.2009 8:28:11   
Lidy
Sama imam malo slabo vest ampak v drugi smeri.

Prvega sem se zelo veselila, da me je bilo prav strah, da bo u iber razvajen. Ko se je rodil pa se je v meni nekaj spremenilo in nisem se mogla privaditi, da je moj, da sem njegova mama, nekako mi je bil "odveč" user posted image , jezna sem bila, ker nisva imela z možem več časa zase... Tudi mali se je zato bolj navezal na moža. Po enem letu intenzivnega dela na sebi (jaz trapa brez strokovne pomoči) sem začela prihajat v tisto prvo faza otrokovega rojstva. Na žalost mi je zaradi tega zelo žal, ker sem marsikaj zamudila. Kasneje mi je tudi potegnilo, da sem imela poporodno depresijo in vložila sem veliko svoje energije, da sem se sama zbezala iz nje.
Zato vam svetujem, če boste kot v mojem primeru, v dvomih poiščite strokovno pomoč, pa če ne drugače vsaj za pogovor.

Drugega otročka se zelo veselim in komaj čakam, da se rodi, da tudi sama občutim pravo veselje in euforijo ob njegovem rojstvu. Vsaj zdi se mi, da bo sedaj drugače, da ne bo depresije (močno upoam). Hudo mi je samo zato, da imam občutek, da prvemu otroku s tem delam nekako krivico. Ne, da ga bom imela rada manj ampak, da sva bila oba nekako oropana prvega leta njegovega rojstva, uživanja in spoznavanje.

Še en nasvet: ne skrivajte občutkov v sebi, pogovarjajte se o tem s partnerjem, če bi moj vedel, kaj vse preživljam, ko sem sama z malim doma bi mi lahko veliko pomagal. Mene je bilo pa kot mamo sram, da sem zatajila user posted image  in šele pred kratkim je to zvedel, ko sem mu povedala kakšne občutke imam sedaj in kaj se je takrat dejansko dogajalo.

Ne govorim veliko o tem ampak vsakič, ko pomislim me zelo boli krivica, ki jo čutim do prvega otroka. Upam, da nobena ne doživi tega strahu, ki ga opisujete ob ponovnem rojstvu in da je to samo varovalka, ki nas opozarja na kaj moramo biti previdne in da naj ne delamo razlik med svojimi otroci.

Moja varovalka je očitno prvič zatajila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.5.2009 8:34:44   
uursa
Pri nas je bil pa problem, da očka ni želel več otrok, ker se je bal tega, da ne bi mogel imet obeh rad. Tako, da ni bilo več govora o drugem otroku. Po 10. letih sem bila pa ponovno noseča - nenačrtovano in moram po pravici povedat, da me je bilo zelo strah kako in kaj bo, ker sem se odločila, da malčka obdržim, čeprav z njegove strani ni bilo podpore glede tega. Ampak na moje veliko presenečenje in zadovoljstvo je tamal "njegov". Strah je bil popolnoma odveč in je njegova "mala maza2".

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.5.2009 8:55:07   
timoteja
Mamice imamo ljubezni do otrok neskončno veliko, tako , da še za partnerje kaj ostane...Tudi jaz sem imela take strahove, ker sva s prvo punčko bile ful ful navezane ena na drugo, in je še sedaj tako, ampak ko smo dobili drugo deklino, nisem mogla verjeti, od kod toliko ljubezni v človeku. In dandanes imam obe neskončno rada, vsako na svoj način, vsaka me na svoj način razjezi, razžalosti, obenem pa mojo dušo nahranita z občutki, ki ti jih ne more dati nihče drug, kot tvoj otrok...In potem ostane še kopica drobnih pozornosti, poljubčkov in objemčkov za mojega možeka...Uživaj z vsemi tvojimi in brez skrbi, vse bo OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.5.2009 10:32:02   
fusia
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

Mamina ljubezen se ne deli, ampak se z vsakim otrokom pomnoži.user posted image

Zato ne skrbi, ljubezni boš imela dovolj za oba.

Tole je lepo napisano in zagotovo drži. user posted image

Drugače pa gotovo nisi edina, ki se to sprašuje, ampak je to zelo pogosto, če ne celo pri vsaki mamici vsaj malo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.5.2009 11:35:43   
Anonimen
Jaz imam enake pomisleke, le da me trenutno ob vseh slabostih najbolj 'peče vest' ker se zaradi te nove nosečnosti ne morem posvečat moji mali in imam skoz občutek, da bo prikrajšana za marsikaj ,...user posted image user posted image Upam da me kmalu mine ...

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?