|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAHLICA težave
18.5.2009 21:12:25   
Kalisa
Živjo vsem.

Prosim za nasvet. Imam 17 mesečnega otroka, ki smo predstavili kahlico že precej zgodaj (pri 10 mesecih). Čisto navdušenje nič problemov. Smo bili že kar na dobri poti, da bomo mogoče že počasi probali na poletje tu in tam brez.
Problem je nastal zdaj ko je v vrtcu skoraj 3 mesece. V vrtcu pravijo, da ni težav, vem, pa tudi, da jih tako pogosto, kot sem ga dajala doma na kahlico , zagotovo tam ne dajo, ampak verjetno bolj po urniku (po zajtrku, pred kosilom, ko se zbudi-ostalo normalno plenička žur).
Težava nastane doma - protestira ko mu omenimo ali pač damo na kahlico. Absolutno ga v to ne silimo. Takrat ko pa sedi, normalno naredi svoje. Ne razumem kje je problem (že počasi uveljavljanje svoje ''trme'', ali mi sporoča, da ga ne na potrebo, ''stranski učinek'' vrtca). Uvajanje je potekalo brez zapletov in tudi zdaj je brez problema (nič jokanja, hranjenje ok). Vem, da je bilo na to temo zagotovo napisano precej odgovorov, ampak bi vseeno kakšno prosila za mnenje/nasvet. HVALA ŽE VNAPREJ. LP.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAHLICA težave
19.5.2009 7:31:24   
Gordana-3
ne vem zakaj bi sploh 17 mesečnega otroka dajali oz. navajali na kahlico. ali pa pri 10 mesecih user posted image . ne vem, no, morda sem jaz čudna ali pa moji otroci, saj ni bilo variante, da bi pri takšni starosti pri miru sedeli na kahli. plenico smo vzeli pri 24-25 mesecih, prva pupa je bila suha v tednu dni, druga po dveh mesecih. vem, da so ju v vrtcu tudi začeli dajati na kahlo, tam nekje pri 1,5-2 letih, vendar dokler ni v glavi naredilo KLIK, tako dolgo ni bilo v tisti vrtčevski kahlici ničesar.

(odgovor članu Kalisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2009 8:15:41   
Anonimen
Moja hčerka je "šla" na kahlico pri 8,5 mesecih in tudi sedela. Mislim, da ni nikjer nobenih omejitev zakaj ne bi. Mi smo imeli probleme s kakanjem od rojstva in je bila kahlica edina rešitev.

Jaz sem jo dala na kahlico vedno pred obrokom in tudi v vrtcu je potem bilo tako. Je potem cela skupina šla na kahlice. Za zabavo pa stolček s kako igračo. Je pa sedela na kahlici par minut.

Po moje bo za en čas osvojil svoj ritem. Siliti ga ne. Sploh ga pa ne prepogosto dajati na kahlico. Mi smo bili hitro suhi, samo potem je pri dveh letih pristala v bolnišnici in smo morali plenico vrniti. Povprašaj malo v vrtcu kako poteka dajanje na kahlico.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 19.5.2009 8:16:50 >

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2009 15:19:56   
Lantea
Zdravo!
Imam 24 mesecev staro hčerko. Tudi mi smo ji pri 10ih mesecih kupili kahlico. Dali smo ji možnost, da se nanjo usede...in se je in je tudi pridno lulala in kakala. Nakar se ji je popolnoma ustavilo. Sicer ne vem več kdaj in za koliko časa. Še kakšen mesec nazaj se ni hotela usesti. Potem se je že nekak usedla, a ni nič naredila. Silila je tudi nikoli nisem, le možnost sem ji dala. Ta teden (ponedeljek)pa smo poskusili biti popoldne brez plenice (tudi do sedaj ni vedno lulala, ko se je usedla). Pa ji je takoj uspelo. In tako smo suhi cel dan, lepo sama gre na kahlico, sama pove, kdaj jo lulat, le za kakanje je še malo težav. Zaenkrat je suha že tudi ponoči. Sicer se lahko še vse obrne, ampak hočem povedat, da neverjetno, kako hitro je dobila potem občutek in veselje za kahlico. Prej pa totalen odpor. Tako da poznam to zgodbo in menim, da pač rabi spet določen čas, da "dozori".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2009 20:35:17   
soncipunci
Zdravo!

Mi smo malemu kupili kahlico nekje okoli 11 meseca starosti. niti ni kompliciral s sedenjem na njej in tu in tam mu je ratalo narediti lužico. potem pa kot strela z jasnega konec - če se prav spomnim, že prej kot po mesecu dni. in zdaj niti slućajno noče sedeti na njej, razen če je oblečen.
ne silim ga, je pa zoprno, če ga pustim brez plenice (npr. zdaj, ko je preboleval norice) in mi nonstop lula po tleh, čeprav stoji zraven kahlice. aja, zdaj bo star 21 mesecev. upala sem, da bomo letos čez poletje dali stran plenice, ampak se bojim, da bo težko izpeljati, glede na to, da kahlice sploh ne upošteva...

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2009 16:09:06   
tinaaja
zgleda, da je podobno pri vecini - nasa je pri 1 letu ene 2 meseca pridno zjutraj lulala in kakapa,pol pa je bilo eno leto kot da bi odrezal - ni bilo sanse,da gor sedi ali kaj naredi.
Zdaj pri 26mesecih smo na dobri poti, da bo dokoncno brez plenice in to v 2 tednih.. Jo ima gor samo se ponoci in med dnevnim spanjem, pa se takrat je vecinoma suha plenica. user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu soncipunci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2009 20:28:36   
porednica22
pozdravljeni. mi smo naši pikici kahlico predstavili pri enem letu in je sploh ni zanimala. nismo je silili in smo ji ponudili zdaj ko ima 28 mes. je takoj sprejela lulala...cela ponosna nesla zlit vodico v školjko...si umila roke...čez dva dni je tudi kakala... in je bila cela blažena ko je videla kako smo mi veseli. in zdaj smo na kahli edino ponoči imamo še pleničko... tako da ... mislim, da je potrebno počakat pravi trenutek...še vsi malčki so šli iz plenic...eni prej eni pozneje..:) lpuser posted image

porednica

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2009 20:37:59   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

ne vem zakaj bi sploh 17 mesečnega otroka dajali oz. navajali na kahlico. ali pa pri 10 mesecih user posted image . ne vem, no, morda sem jaz čudna ali pa moji otroci, saj ni bilo variante, da bi pri takšni starosti pri miru sedeli na kahli. plenico smo vzeli pri 24-25 mesecih, prva pupa je bila suha v tednu dni,

Pri nas isto, samo da je bil fant, star dve leti in pol.

Res brez veze prej dajat na kahlo, tisto pri letu dni je bolj fora, da mamica ve, kakšen ritem kakanja in lulanja ima otrok in ga pač takrat posadi na kahlo in misli, da se je pa otrok zdaj pa zavedno pokakal in polulal, ker sedi na kahahli. Pa ni tako. To se točno pokaže v tistem letu "presledka", ko noče več na kahlo oz, mu ne uspe ničesar več naredit na njej.

Res morajo organi dozoret, mehur in povezava z možgani.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?