|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako praznovati v vrtcu rojstni dan
14.5.2009 8:26:18   
mitziw
Tamala bo praznovala rojstni dan. Popoldne je polovica sošolcev povabljenih na zabavo, dopoldan pa bi v vrtcu radi nekaj malega pripravili za vse sošolce. Kaj naj prinesemo? Smokije in sok itak prinesejo vsi, mogoče jagode in grozdje? Kako speljete to v vašem vrtcu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako praznovati v vrtcu rojstni dan
14.5.2009 8:37:42   
ksenjak
Ne vem, ampak meni osebno smokiji niso ravno primerna stvar za v vrtec. Sploh, ker ne moreš vedeti, kako drugi starši gledajo na to. Pri nas v vrtcu se ravno zaradi tega za rojstne dneve ne nosi ničesar, otrok pa ga vseeno praznuje.

Jaz bi ti raje predlagala en velik pladenj z različnim sadjem. Na sredini pa narezan ananas. Sem nekaj podobnega že videla in pride zelo lepo. V tem primeru še sokov ne rabiš zraven dajat.

lp

(odgovor članu mitziw)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2009 8:45:33   
t5t6
Pri nas smo o tem v naprej dogovorjeni. Smokiji in podobne packarije odpadejo, ker računaj, da imajo otroci pred tem malico, po tem pa morajo pojesti kosilo. Za otroka, ki praznuje pozimi sem nesla različno suho sadje, madarine, pa mogoče kakšno majhno čokoldaico, npr. tiste Kinder, ki so res majhne. Za otroka, ki praznuje poleti pa nesemo gozdne sadeže, jagode... Eno leto sem nesla sladoled v banjici in gozdne sadeže, pa so to pojedli po kosliu takrat je bil moj res zadovoljen.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2009 9:08:45   
end1
vprašaj vzgojiteljico, vsako sadje ni za vsakega otroka, pri nas ne dovolijo nosit kar nekaj, se dogovorimo na prvem roditeljskem sestanku.
pa ja smoki imamo mi tudi zraven na meniju dogovorjeno za RD in če jih je v skupini 14 otrok, je to le 14 krat v 365 dneh in meni ni nič narobe. Suho sadje in zdrave prigrizke pa itak je stalno, prej in potem. 

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2009 9:11:43   
emaa
Pri nas se hrane naj ne bi nosilo, imajo nekaj alergikov, moj sin soka ne sme pit, itd. Zmenjeno, da se prinese kako knjigico ali drugo pozornost, pa potem kot skupina to preberejo pogledajo. So pa tudi že svinčnike dobili, pa majhne knjigice vsi, načeloma se pa večina drži tega, da nič hrane. 

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2009 9:13:39   
špelin@
Jaz bom pa kar lepo v vrtcu direktno vprašala, kaj naj prinesem, vzgojiteljici imata prakso s tem user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 14.5.2009 9:14:08 >

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2009 9:17:23   
frutka_
Moj sine bo letos star 5let in ni šans, da ga prisilim v to, da v vrtec nese samo sadje na pladnju ali pa knjigico.
Praznovanje RD otrok naj bo tako kot si ga otrok zamisli! Pa ni treba pretiravat, valda! Ampak če bo nesel v vrtec en paklc smokijev ali slanih palčk, sadni sok pa tudi nobenega ne bo pobralo in nihče zaradi tega ne bo imel bolj črvivih zob. Vprašaj otroka kakšne ima želje in vzgojiteljico v vrtcu kakšne imajo navade okoli praznovanja.
Pa še kakšen CD z veselimi otroškimi pesmicami priloži in bo zabava popolna. Jaz jim še vedno nesem balone in tlačilko pa klobuke, piščalke...vse! Otroški RD so nekaj najlepšega za otroka in samo tisti dan je lahko glavni!

(odgovor članu mitziw)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2009 9:18:59   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Pri nas se hrane naj ne bi nosilo, imajo nekaj alergikov, moj sin soka ne sme pit, itd. Zmenjeno, da se prinese kako knjigico ali drugo pozornost, pa potem kot skupina to preberejo pogledajo. So pa tudi že svinčnike dobili, pa majhne knjigice vsi, načeloma se pa večina drži tega, da nič hrane. 

Če imajo koga z alergijo se seveda prinese nekaj posebej za njih.user posted image
Emaa, nobenega soka ne sme piti? To je res šit no.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2009 9:51:21   
resnično srečna
mi smo imeli dve super vzgojiteljici...pripravljeni na sodelovanje...eno leto sem jim nesla sadje in smetano pa so delali sadno kupo...drugo leto strojček za sladoled pa vse setavine in so to packali...tudi torto iz svoje pečice so dovolile...

je pa res, da smo bili super skupina...tako starši kot otroci in smo predvsem delali na tem, da so otroci srečni, zadovoljni...sladkarij ni bilo...vsaj kakih bombonov, lizik ipd...

je pa praznovanje RD za otroke res velik dogodek in večen spomin...vsaj moj sin se še vedno spominja kako je to praznoval v vrtcu...

standardi kaj se dovoli in kaj ne...jah to nas bo pa vse oropalo barvitosti življenja...še dihat naj tem bogim otrokom prepovejo...brezveze...

otroci sami točno vedo na kaj so alergični in to sami izločajo iz prehrane...zakaj bi potem bila cela skupina pšrikrajšana zaradi enega alergika???...so pred leti snemali naši otroci na TV eno reklamo...in so jih tisti vprašali v odmoru kaj bi jedli???...sendviče...ampak hitro jih je polovica dvignila roke in rekla, da prosijo, da brez sira ker so alergični...

sploh pa starši preveč paniciramo...znajo tile naši mladički prav dobro poskrbeti zase...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2009 9:56:47   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Moj sine bo letos star 5let in ni šans, da ga prisilim v to, da v vrtec nese samo sadje na pladnju ali pa knjigico.
Praznovanje RD otrok naj bo tako kot si ga otrok zamisli! Pa ni treba pretiravat, valda! Ampak če bo nesel v vrtec en paklc smokijev ali slanih palčk, sadni sok pa tudi nobenega ne bo pobralo in nihče zaradi tega ne bo imel bolj črvivih zob. Vprašaj otroka kakšne ima želje in vzgojiteljico v vrtcu kakšne imajo navade okoli praznovanja.
Pa še kakšen CD z veselimi otroškimi pesmicami priloži in bo zabava popolna. Jaz jim še vedno nesem balone in tlačilko pa klobuke, piščalke...vse! Otroški RD so nekaj najlepšega za otroka in samo tisti dan je lahko glavni!

Amen. Za zdravo prehrano je časa še vseh preostalih 364 dni v letu.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2009 11:08:43   
Naja31
Jaz vsakič vprašam vzgojiteljico.
Letos za 4. rd je prinesel: bobi palčke, čokoladne roladice, kinder čokoladice, sok, pa seveda vso "opremo" za praznovanje: baloni, krožnike, kozarce,  kapice, piščalke in vsak otrok je dobil za darilo prstno lutko v obliki živali (vse je bilo v živalskem stilu).

Nam je vzgojiteljica rekla najne pretiravamo s hrano.  

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 14.5.2009 11:09:06 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.5.2009 11:18:22   
emaa

IZVIRNO SPOROČILO: emaa

Če imajo koga z alergijo se seveda prinese nekaj posebej za njih.user posted image
Emaa, nobenega soka ne sme piti? To je res šit no.

Frutka ja teh kupljenih sokov ne sme, dobi drisko, sme pa malinovc variante ali pa sokove brez dodanega sladkorja, sam večina ravno takih ne prinese, pol pa samo gleda zraven. je pa res, da so to tri do štiriletniki, moja sta najmlajša, bosta konec leta šele tri. Letos jima bo verjetno orjstni dan malo bolj zanimiv.
Baloni n ostale stvari, ki popestrijo dogajanje pa so na rojstnem dnevu v skupini zaželjeni.

< Sporočilo je popravil emaa -- 14.5.2009 11:21:01 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.6.2009 7:05:34   
mamamajča
V našem vrtcu ne dovolijo prinašati čisto nič.
Imajo pač program, namenjem slavljenčku, mu rišejo, pojejo, mi smo prinesli edino klobučke.
Jaz se na začetku tudi nisem strinjala s tem, ker bi si res želela, da otrok ve, da je dans samo njegov dan, ampak odločili so se...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.6.2009 7:36:51   
corfu
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Amen. Za zdravo prehrano je časa še vseh preostalih 364 dni v letu.

popolnoma strinjamuser posted image user posted image user posted image

sicer pa imajo pri nas v vrtcu sadje na razpologo cel dan, kao , da ga kar za domov nastavljajo otrokom, da jim ne gnije, vse od jabolk, hrušk, banan, pa da prinesem še sama pladenj sadja, no pri nas to ne gre user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.6.2009 10:30:27   
mikina
Jaz sem naši petletnici oz. za njen rd kupila kilo kivija, grozdja, banan, jagod zraven pa nabodala palme (tiste, ki jih dajejo v sadne kupe) in so jima vzgojitelici naredili sadna nabodala. So baje vsi jedli še tisti, ki ne marajo sadja. Nesla pa je še gosti sok kupljen in domači bezgov sirup. 

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?