|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odločba komisije - ZMOŽNA ZA DELO
12.5.2009 16:56:29   
Tanchy
Drage moje souser posted image  in drugi,

danes sem prejela odločbo komisije, da sem od tega četrtaka, 14.05.2009 zmožna iti na delo na podlagi "normalne" nosečnosti user posted image . Če bi bila normalno, sploh nebi bila na bolniški že 2 meseca user posted image , stanje pa se mi še vedno ne izboljšuje. Še vedno imam stalne slabosti in vrtoglavice, tudi avta zaradi tega že precej časa ne vozim, že iti na pregled k zdravniku je zame projekt, saj me mora negdo peljati, ostalo pa sem ves čas doma z zelo kratkimi sprehodi, saj več ne gre.

Zanima me vaše mnenje kakše možnosti imam, če vložim pritožbo na odločbo in tiste, ki ste to opravljale, kolikim so vam odobrili. Na odločbi piše, da je pritožba dovoljena zavarovanke in delodajalca - torej zdravniki tu ne veljajo user posted image  in potem se moram dogovarjati le z delodajalcem?
Kako ste se v teh primerih dogovarjale z delodajalcem (ste bile do ponovne odločbe na dopustu ali kako?).

Prosim za mnenja in nasvete. Hvala.

Najlepše je živeti za svoje otroke!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odločba komisije - ZMOŽNA ZA DELO
12.5.2009 17:01:06   
Anonimen
Glede da spadaš pod Lj. komisijo, ti lahko rečem samo to, da bo ves tvoj trud zaman. Žal. Lj. komisija vse po spisku zavrne bolniške, tudi tiste, ki so nujno potrebne. Poznam olala punc,ki so pritožbo reševale z odvetniki, priložile nova mnenja zdravnikov (itak plačljiva), par jih je bilo primoranih pustit službo zaradi tega. Če ti je samo slabo in si švoh, potem pojdi delat za 2 dni in nazaj do zdravnika. Pač boš v breme celo nosečnost delodajalcu in ne državi.
Lahko poskusiš pisat pritožbo, sam močno dvomim da boš kaj dosegla, ker punce imajo resne težave med user posted image , pa koristijo dopuste, da so lahko doma. Recesija dela svoje. Morajo šparat na vseh področjih.user posted image

(odgovor članu Tanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2009 17:49:48   
boni25
Jaz sem bila od začetka nosečnosti doma potem pa so me v 7 mescu poslali delat.Ja lahko posles pritozbo na odgovor pa lahko čakas tudi več tednov,ta čas pa koristis dopust če imas dobrega delodajalca da ti bo to omogočil.Pri meni ni bilo te moznosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2009 20:37:54   
Anonimen
baje obstajajo neke "sive" luknje glede teh pritožb, kljub temu, da ti piše, da odločba ne zadrži njene izvršitve. to mi je zdravnik omenil, vendar potem sama tega nisem potrebovala.
drugače je pa tudi malo odvisno od osebnega zdravnika, ki ti napiše predlog, ker poda utemeljitev ter tudi od imenovanega zdravnika, koliko je sočuten do težav.
sama s pritožbo ne vem, če boš kaj dosegla, pojdi pa do osebnega zdravnika in naj poda še enkrat predlog za podaljšanje. on ti naj bi podal okrog tega tudi okvirno mnenje, kako je s tem podaljševanjem v teh primerih diagnoz.

(odgovor članu boni25)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2009 12:09:40   
Tanchy
Najlepša hvala za odgovore, ki so mi pomagali k nadaljni odločitvi.

Z delodajalcem sem se namreč uspela dogovoriti, da koristim dopust user posted image , potem bomo pa videli kako naprej.

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2009 18:20:19   
TomTaylor
čisto enostaven predlog - prekini bolniško, pojdi za dan ali dva v službo, potem pa spet k zdravniku. In tako vsak mesec, ker zdravnik te da na komisijo po 30-ih dneh neprekinjene bolniške. Tako boš sicer v breme delodajalca, kar po svoje tudi zna biti problem, sploh ko se na veliko bere o odpuščanju, predvsem v gospodarstvu in zasebnem sektorju. Če pa delaš v Javni upravi si mogoče to lahko lažje privoščiš, čeprav glede na razmere se tudi v javni upravi (nekaterim) delavcem oz. kadrom ne piše najbolje.

Seveda  recesija dela svoje, včeraj sem na radiu ujela, da je Zavod za zdravstveno zavarovanje že razglasil bankrot, tako da je vztrajno zavračanje s strani Zavoda pričakovano in bodo v staležu lahko ostale res samo nosečnice z zelo, ampak res zelo kritično nosečnostjo.

Tako je. Na žalost. Ali pa je na srečo končno konec izkoriščanju državnega proračuna oz. proračuna Zavoda.....

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2009 18:24:33   
Anonimen
tako da je vztrajno zavračanje s strani Zavoda pričakovano in bodo v staležu lahko ostale res samo nosečnice z zelo, ampak res zelo kritično nosečnostjo.

Tako je. Na žalost. Ali pa je na srečo končno konec izkoriščanju državnega proračuna oz. proračuna Zavoda.....

Avion je zacel pristajati in ce je prej lahko skoraj vsaka, ki je znala malo bolje pojamrati, drzala doma noge v luft osem mesecev, zdaj tudi nekaj tistih, ki bi si bolniski stalez res zasluzile, placuje ceno za njihov zrak. Zelo groba normalizacija stanja, v katerem se je sistem izkoriscalo vse vprek. Ampak zal je tudi temu avionu zmanjkalo bencina in zdaj trdo pristaja.

Kar lahko naredis je to, kar so ti ze napisali, gres delat za dan ali dva in nato spet na bolnisko.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2009 18:25:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tanchy
Z delodajalcem sem se namreč uspela dogovoriti, da koristim dopust user posted image , potem bomo pa videli kako naprej.

Aha, fino, si se zmenila.

(odgovor članu Tanchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Spanje celo noč
xtinchy

Kdaj je vaš malček prvič spontano prespal celo noč? (Vprašanje je namenjeno le tistim staršem, ki niso ˝forsirali˝ otroka k temu z raznoraznimi metodami)

že kmalu po rojstvu (37%)

do 6. meseca (21%)

od 6. do 9. meseca (10%)

od 9. do 12. meseca (9%)

od 12. do 18. meseca (8%)

po 18. mesecu (16%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!