|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hematom
7.5.2009 21:26:30   
Natty5284
Pozdravljene...

Doma imamo višavčka, starega 3 leta...Na njegovi zadnji tački pri kremplju smo opazili roza bulico. Odpeljali smo ga k veterinarju in ugotovil je, da naj bi to bil hematom. Iz te bulice mu je odvzel vzorec krvi in nam predpisal kremo, s katero moramo prizadeto mesto mazati 2x na dan. Naslednji teden imamo kontrolo in če se ne bo ta hematom predrl bo psiček moral na operacijo in odstranili bi mu naj celo blazinico skupaj z krempeljčkom. Zanima me, če katera ve, ali je lahko ta hematom nevaren?Sicer je veterinar rekel, da naj bi bil to pogost pojav pri psih, vendar me vseeno skrbi...Hvala vam že vnaprej...

Lep večer vam želim!

Lp Natty
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hematom
7.5.2009 21:55:49   
Arwenko
hmmm...nič nisi napisala ali psa boli, kakšna je na otip (mehka, trda), kje se nahaja, tak na korenu nohta?

Jaz bi vsekakor šla še po drugo mnenje veterinarja, mislim da pretirava s to operacijo. Verjetno gre za kakšno vnetje ali pa da se mu je kakšen košček trave na sprehodu zapičil npr v tačko in se je vnelo. Takšen klas trave gre pod kožo in se na prvi pogled sploh ne opazi. Mi napišeš kakšno mazilo ti je dal, da vidim kaj ti je sploh predpisal?

(odgovor članu Natty5284)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2009 22:11:04   
Natty5284
Zdaj, da bi ga ravno fejst bolelo po mojem ne, ker normalno stopi na tačko...Pač ne pusti, da bi mu kaj otipavali tam okoli, vrjetno ga je tudi malo strah...bulica pa je ne na koncu nohta ampak zraven blazinice, kot da bi imel še eno blazinico zraven druge. Mam kr malo slabo vest, ker ima to že nekaj časa, vendar nikoli nisem bila tolk pazljiva ker sem skoz mislila, da je to blazinica. Je pa bolj trda kot mehka...
Krema se pa imenuje DIPROGENTA...naj bi bil antibiotik, če se ti akj vname ali te kaj piči.

Lp Natty

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2009 8:02:32   
Hope2
Našš viššavc je imel pred leti isto roza bulo pri krempeljččku. Samo trdo pa ni bilo oz je ne bi mogla zamenjat za blazinicouser posted image , ali pa zato, ker smo takoj ššli v akcijo. Izginilo je samo, brez mazila, ali operacije. Jaz sem mu samo umivala taččko, veliko si je pa sam izlizal. Se pa ne spomnim ali je imel kak tujek ali kaj drugega. Itak ne bi videla, ker si je on sam non stop lizal in je lahko tudi sam ven kaj potegnil. 

(odgovor članu Natty5284)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2009 9:08:30   
Arwenko
Diprogenta je krema za kožne spremembe, kakšne hot-spote, alergijske reakcije, ne za takšne stvari. Lahko da je kaj dobil noter in se mu je zagnojilo. Lahko sicer probaš mazat s to kremo, ampak mislim da ne bo imelo nobenega učinka. Nikakor mu ne pusti da si liže, v veliki večini primerov to stvar še samo poslabša. Če normalno hodi na tačko, je drugače živahten, ješč in nima telesne temperature jaz okrog tega nebi delala nobene prevelike panike. Mogoče stvar redno spremljaš kaj se dogaja, razkužuješ nekoliko z jodom da nebi do kakšne dodatne infekcije prišlo, mogoče malo hladiš če je zateklo. Potem pa če boš videla, da gre na boljše niti ne hodi nazaj k veterinarju, sploh pa ne k takemu, ki ti začne bluzit o neki operaciji blazinice. Če nisi sigurna pojdi res nekam po drugo mnenje. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.5.2009 12:30:13   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko
Če normalno hodi na tačko, je drugače živahten, ješč in nima telesne temperature jaz okrog tega nebi delala nobene prevelike panike.

Jaz tudi ne. Sploh če ima to že lje časa in ga ne moti. Veterinar bi pa res lahko fajkn zaslužil na ta način, ja, to pa ja. Zato ga res raje, če boš kam šla, pelji še h kakšnemu drugemu. Iz kje pa si? Zlata Čop v Lescah je super veterinarka.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2009 7:14:35   
Hope2

Nikakor mu ne pusti da si liže, v veliki večini primerov to stvar še samo poslabša.

Kako pa to lahko prepreččišš psu, razen da mu dašš tulec na glavo? V naravi si itak vsi rane ližžejo, doma pa je higiena šše tolk boljšša in jaz sploh ne vidim ničč slabega pri lizanju, čče imašš pod kontrolo in čče si pes šše zraven ne grize rano. Taččko sem mu lepo umivala, vmes razkužževala, zobe pa mu itak non stop umivamo. Zdaj ali smo imeli sreččo, ne bi o tem, glavno da se je pocajtalo, brez veterinasrkih komentarjev, da treba rezatuser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.5.2009 20:39:58   
Arwenko
Preprečiš brez tulca težko, odvisno kako ga imaš vzgojenega sicer. Ni pa to nikakor dobro, predvsem zato ker se mesto vzdržuje vlažno, kar pomeni da je več hranilnih snovi za bakterije...rana se mora posušit. Z lizanjem si marsikatero rano samo še poslabšajo. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.5.2009 20:50:53   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Nikakor mu ne pusti da si liže, v veliki večini primerov to stvar še samo poslabša.

Kako pa to lahko prepreččišš psu, razen da mu dašš tulec na glavo?

Tako da mu rečeš, da ne sme lizat. Vsaj pri nas je tako. O.K.., če je sam doma, je druga, takrat pa satelit pride v poštev, ja.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2009 7:29:10   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Tako da mu rečeš, da ne sme lizat. Vsaj pri nas je tako. O.K.., če je sam doma, je druga, takrat pa satelit pride v poštev, ja.

in ponoččiuser posted image , pa podnevi, ččetudi si doma. Sploh ni težžko reččt NE, pa bo ubogal, samo takoj ko grešš na WC, se tušširat, kuhat, spat.... pa je druga pesem.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2009 9:06:32   
Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

in ponoččiuser posted image , pa podnevi, ččetudi si doma. Sploh ni težžko reččt NE, pa bo ubogal, samo takoj ko grešš na WC, se tušširat, kuhat, spat.... pa je druga pesem.

Ponoči jo jaz takoj slišim, ker mi gre na živce. Podnevi pa to počne le, kadar ji je dolgčas (takrat leži poleg mene na kavču, pa ji rečem, da naj neha), kadar ima "delo"na balkonu (nadzirat udeležence pod njim), takrat nima časa.
O.K., samo moja to počne kar tako v tri dni, mogoče bi bilo drugače, če bi jo kaj srbelo, takrat bi to mogoče počela bolj pogosto, pa bi jo bilo res težko ves čas nadzirat.

Drugače se pa višavka od ene znanke liže po telesu, liže in grize, da ima zaplate brez dlake (ima alergijo), pa ji da kar dojenčkov bodi gor, ko so doma, da ne more početi tega. Za tačke je teže najti primerne nogavičke, ki jih ne bi pes dol spravil, verjetno.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 11.5.2009 9:08:00 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?