Gina
|
Lucika, ne obupat. Če si sejala, je itak še prezgodaj, da bi ne vem kaj pognalo. moji sejančki so veliki par cm, nekateri še niso ven pogledali, saj je bilo prej premrzlo, v mrzli zemlji pa nič ne kali. KO bodo enkrat ornk pognali, bo vse zeleno, boš videla. Kar si sadila, je najbolj verjetno različno razvito, hočem reči cveti v različnih obdobjih, nekaj maja, nekaj junija, avgusta..., zato so rastline v različnih štadijih razvoja in najbolj verjetno še ne prav velike, razen morda tulipani, pa kakšni irisi, ali kaj podobnega, kar bi ta hip lahko cvetelo. Poleg tega se trajnice šele čez kako leto, dve, tri res razbohotijo, prvo leto se samo toliko velike, kot si jih velike kupila. Kaj pa si sploh sadila, da ti povem, koliko veliko je isto pri meni ta hip, da boš pomirjena? Trajnice v lončkih še vedno komot presajaš. Jaz ta hip ne bi presajala samo tistih trajnic, ki so tik pred cvetenjem ali prevelike, recimo orlic, spomladanskih geranij (krvomočnic), spomladanskih aster in nizkih iglastih plamenk, šmarnic, lilij, tudi ostrožnikov ta velikih ne, pa ostalega kar cveti maja ali začetek junija. Vse ostalo, kar cveti poleti ali jeseni, pa komot presadiš. Spomladanske zadeve, pa lahko vseeno kupiš in tudi posadiš, edino cvetele ti bodo mnogo slabše, pa nič hudega, bodo pa za naslednje leto, kajne. Aha, sem šele zdaj videla, da sprašuješ za deljenje rastlin. odvisno katere. Če še ne bodo en cajt cvetele, jih komot deliš, če so že cvetele, jih deli po koncu cvetenja, samo fejst jih zalivaj, sploh če bo suša. Lepe rožice ti želim.
< Sporočilo je popravil Gina -- 6.5.2009 23:11:48 >
|