|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ziljana Križaj - NS
5.5.2009 9:11:33   
Anonimen
Je katera bila na NS pri Križajevi v Murgle centru, Lj?
Kakšne izkušnje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ziljana Križaj - NS
13.5.2009 13:23:11   
mastiko
Je moja izbrana ginekologinja, vendar ne hodi k njej. Zdaj sem v drugo noseča in sem v 28 tednu zamenjala, po novem hodim na Leonišče. NS mi je naredila zelo na hitro(vse skupaj je trajalo 5min). Vsako vprašeanje je bilo odveč, prijateljicam so že pri NS povedali spol, on je rekla da se delam norcauser posted image . Veliko nosečnic je že "zafurala", iz preverjenih virov vem, da proti njej poteka tožba, ker pri eni gospe niso ugotovili visokega pritiska in ji je plodek v 38t nosečnosti umrl. Svetujem ti, da se kje drugje naročiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.5.2009 14:29:17   
Anonimen
Sem slišala že par zgodb o Križajevi, ampak ta me je 100% prepričala, da si zberem drugo ginekologinjo.
Mi lahko svetujete katera je dobra ginekologinja v Lj? Ali vam delajo ultrazvok pri vsakem pregledu ali samo 3i?

(odgovor članu mastiko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.5.2009 17:22:00   
mojca345
kaj ? a res? ne morem verjet. je moja druga G. pri rpvi nosečnosti sem imela eno, k me je tko grdo gledala, da je blo obupno. potem sem zamenjala na križajevo.

tudi sama imam v mislih, da zamenjam G, ker vsakokrat ko jo kaj vprašam , me je strah. kot da sem v OŠ. ona pa odgovori tako površno in tako hitro. nekaj ztrobeclja, da me na hitro odpravi.

prejšnji mesec sem imela krvavitev 19 dan in je trajala 4 dni in sem jo klicala in prišla tja z možem. mene je skrbelo, njega pa tudi. pa sem jo vprašala, če je lahko noter z mano. pa me je nazaj zabila : da kaj bo zdej še desce tle gledala...

zlo na hitro me je pogledala in rekla, da imam O krvavitev.

potem sem pri prvi nosečnosti imela tudi miom, ki so ga odstranili pa mi je rekla : to je nemogoče, da si imela miom.

zdej imam od lanskega leta zopet miom. pa sploh ne vem ali raste ali ne raste ? zmerila mi ga je zopet prejšnji mesec. ampak o tem ni nič govorila. mudilo se ji je zaključit in it na kosilo.

pol pa pušenjaka sprašujem po netu. on pa tudi včasih tako zdravniško odgovarja, da mi ni čist nič jasen.

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2009 1:27:31   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem slišala že par zgodb o Križajevi, ampak ta me je 100% prepričala, da si zberem drugo ginekologinjo.
Mi lahko svetujete katera je dobra ginekologinja v Lj? Ali vam delajo ultrazvok pri vsakem pregledu ali samo 3i?

kako zgodbo si pa še slišala o njej ? bi rada zvedela...   jaz že iščem drugo G v domžalah...

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2009 20:50:00   
sarar
ojla! sem šokirana ko tako berem o križajevi, me pa ne čudi... jaz sem imela mireno. preden mi jo je dala not je rekla, da mam dost dva otroka, ko pa sem čez skoraj leto prišla na odstranitev mirene zaradi nenehnega krvavenja mi je zabila da mi je ne misli nikoli več not dat, ker je to draga stvaruser posted image  mislim, halo... kakšen odnos do pacienta... no coment

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2009 20:32:12   
mastiko
No ponovno se oglašam, po prvem pregledu na Leonišču so ugotovili cel kup pomanjkljivosti. Med drugim mi ni vpisala pap testa v materinsko. Ko sem jo klicala da mi pošlje fotokopijo izvida, mi je rekla, da sigurno rezultatov ni dobila in zato ni vpisano. Ko sem jo opozorila, da je bil bris odvzet decembra, zdaj pa smo maja, mi je prav nesramo zabrusila, da kaj pa to rabim, a grem mogoče jutri rodit. Takrat se mi je čisto snelo in sem ji rekla naj že enkrat začne opravljati svoje delo tako kot je treba, in naj se neha igrati z mojim potrpljanjem. Potem je le pogledala v moj karton in mi povedala rezultat, z besedami, kar sami si ga vpišite v materinsko. Ha zdaj sem že zdravnica in lahko sama izpolnjujem materinsko.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2009 13:56:17   
sarar
ah, groza... se pravi da je najbolje da čimprej zamenjam ginekologa.... v nedeljo izvem, če sem user posted image  in si bom kar takoj poiskala drugo ginekologinjo.
a kera hodi h ginekologu v fužine(ljubljana) baje je tam ena ful fajn, pa me zanima kera je. na leonišču sem pa tud že bla, pa je vse ok,. ampak preveč dolg mi je za čakat

(odgovor članu mastiko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2009 17:52:53   
mastiko
Na Fužinah je baje ful dobra Finkova, ampak meni so rekli, da naj hodim do konca nosečnosti k svoji izbrani G, po porodu pa naj pridem k njim. Češ da v nosečnosti ne moreš zamenjati G. Tudi na Leonišču so mi sestre komplicirale, ampak zdravnica je rekla, da zaradi nosečnosti nimam nič manj pravic.

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2009 21:16:06   
sarar
mislim da bi ravno obratno moralo bit, da majo nosečnice ''več''pravic.
hvala za informacijo o ginekologinji!!!

(odgovor članu mastiko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.8.2009 10:29:49   
MLADAMAMICA
prav o tem sem želela povprašati. sem v devetem tednu nosečnosti. lani sem zamenjala gienkologinjo, ki je bila absurd (na viču) - tri leta sem bila pri njej, pa mi ni nikoli naredila uz, celo pridigala mi je o moji mladosti in prehitri poroki in spolnim odnosom (stara sem 23 let) user posted image  šla sem k križajevi, pri kateri sem bila pravzaprav samo enkrat. naredila je uz, ugotovila da imam pregrado in me poslala na odstranitev.
zdaj pa berem veliko kritik na njeno delo med nosečnostjo, pa sem kar malo skeptična. danes imam prvi pregled pri njej in bom videla, naj jo zamenjam ali ostanem. zanima me, kje se najde seznam ginekologinj, ki sprejemajo nove paciente. najraje bi šla k dr. požlepovi, s katero sem bila silno zadovoljna med pregledi pred odstranitvijo pregrade na maternici.
v naprej se vam zahvaljujem za odgovore

(odgovor članu sarar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.8.2009 15:31:45   
Alči
jaz pa sem ful zadovoljna. Vsakič mi naredi UZ, k ti ga baje drugi G ne delajo, 14 dni nazaj sm mela NS, sem bla not ene 10 min, je vse pogledala, pol je pa še moža poklicala not, pa povedala da spol raj ne sporoča še, k še ni čist zihr. Odnos pa je res bl hladen to pa je res. Prjatlco je tko nahrulila, da kok se je zredila, da je šla v solzah ven. Sam je mela prav da ji je povedala glede teže, ker punca je zrada tega ker je bla preobilna, mela pol visok pritisk, pa diabetes, njen G pa sploh ni mrdal na njeno težo, je skos v rokavičkah delal z njo-to ša sšet ni ok pomojem ne.... Ne vem kaj naj svetujem no, sem samo povedala svojo izkušnjo....in glede na to da sem kot najstnica hodila k Rojnikovi, je tale Križajeva pravi biser proti uni grozildi! Srečno in brezskrbno nosečnost želim vam vsem skupaj....

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.8.2009 20:14:17   
MLADAMAMICA
ALČI sem bila danes pri njej, na prvem pregledu v nosečnosti. Razen tega, da sem noseča osem tednov mi ni rekla čisto nič več. Za slikico uz sem plačala dva evra. Ko sem jo vprašala, če so bolečine v jajčnikih normalne in do kdaj je rekla, da naj se zavedam da te v nosečnosti pač vse boli user posted image
Ni mi merila pritiska, me tehtala, vzela urin, kri,... čisto nič. Dve minuti sem bila not, rekla je ok in to je to. Niti materinske knjižice nisem dobila.
Malo več človeškosti pa sem vseeno pričakovala.
Pri njej sem bila drugič, prvič septembra, ko sem ji tudi plačala in je bila pravi biser, danes pa user posted image  full me je razočarala.

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.8.2009 21:56:22   
mokca
zdaj moram pa še jest neki napisat.

-najprej vse tiste ki hodite k njej in ste noseče ali se trudite da boste-ZAMENJAJTE GINEKOLOGA!!!

moja sicer osebna g. ni bila nikoli in bog ne daj da bi bila,imam tudi jaz par zgobic,ki jih iz previdnosti ne bi pisala.malo na med.over netu odtipkaj dr.ziljana križaj! in moj sodelavec je bil njen sodelavec in preveč vem kaj se dogaja.

vem samo to,da izgublja delo,da je v postopku in kmalu bo amb prevzel plastični kirirg.

mojca 345:ker sem te brala na upajmo skupaj in ker vem da delaš na user posted image ,če bi rada hitro zanosila zamenjaj G.
prav tako sarar!!

ja k njej lahko pride vsaka,ki išče G.ker itak izgublja paciente.zato jemlje nove.
in klinc tisti UZ v nosečnosti.
nam mamicam je že fino če vidimo user posted image na ekranu,da pa je vse ok,pa ne pove kot bi mogla.grem raj 2x na nosečnost kot ti pripada,pa 2x si sama plačam pa ga glih tako vidim in še ob bolj priznanih G.

tako to je moje mnenje.in ne delajte usodnih napak.!!!!

Upam,da se najinem sinčku aprila pridružijo še ene iskrive očke.

Neposredna povezava do sporočila: 14
17.8.2009 22:00:14   
mokca
in pa ja: mlada mamica!

vse te preiskave ki si jih naštela bi ti jih obvezno mogla nardit.OBVEZNO!!!
in pa ja.vsak zdravnik je zato da prisluhne pacientu,ne glede na katerem področju.

pa kaj ta ženska dela???je normalna???

se upaš še k njej??? jaz se ne bi!!!

samo mnenje!!

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.8.2009 23:37:38   
benika
Ni mi merila pritiska, me tehtala, vzela urin, kri,... čisto nič. Dve minuti sem bila not, rekla je ok in to je to. Niti materinske knjižice nisem dobila.

No, jaz bi samo tole pokomentirala (ker dotične G namreč ne poznam). Zelo malo je G, ki v tako zgodnji nosečnosti delajo vse te preiskave. Ponavadi se posvetovalnica prične okoli 12. tedna in takrat so potem na vrsti te zadeve.

Zato je potrebno malce umirit strasti, ne se preveč razburjat in panike zganjat. Še sita boš vseh teh pregledov, verjemi.

Nikakor se mi pa ne zdi prav, da te je na hitro odpravila, pa še slikico ti je zaračunalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
17.8.2009 23:38:13   
benika
vse te preiskave ki si jih naštela bi ti jih obvezno mogla nardit.OBVEZNO!!!

Ja, ampak ne v 8. tednu.

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.8.2009 8:20:24   
Alči
Ja se strinjam, da marsikdo pričakuje lepši odnos, ker ma res včasih takega da bi jo okol ušes. Sem samo povedala moje izkušnje kot je vprašala in meni je vedno naredila vse kar je treba in meni je ful lepo ko vidim vsakič otročka in mi ni vseen za un UZ. Slikce mi ni računala na NS, če pa bi jo hotla v 9 tednu pa bi verjetno jo. Isto je blo prvič. Očitno je ženska "po vremenu" in je pačl enkrat ok, drugič pa adijo pamet , kot pravite, čeprav jaz take očitne razlike nisem opazila. Je pa ne zagovarjam, samo pač  recimo da na srečo nimam nobene tako slabe izkušnje kot nekatere punce. Je pa res najmanjši problem dohtarja zamenjat, dobrega, ki bi nam ustrezal po vseh možnih kriterijih najt, pa je druga zgodba. Lepo  nosečnost vsem....

Freedom is just another word for nothing left to lose!!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.8.2009 8:31:20   
mokca
ojla!
Pri nas na leonišču,kjer sem delala tudi prakso,tako v stari in novi porodnišnici,so mi te stvari še tako dobro znane in jasne.

na leonišču,ti pri prvem pregledu vzamejo kri,vodo( določijo rh,krvno grupo,če nimaš od prej pildeka,toksoplazmozo,sifilis,HBS,Agpappreiskave na lues,compsov test....).naredijo uz(glede na gestacijo ploda),teža,pritisk,.če ne v 8 tednu,pa do 10 tedna.ok,v 5,6 tednu je res prekmalu,ker so ti tedni kritični za nosečnost.
jaz bila noseča(takrat 7/8 tednov,l 2006)
in uz ti potem če je res ok,delajo spet okoli 22t(2 tedna gor-dol) in potem v 32 tednu ali pač od potrebe,če je sploh.nuhalna je itak plačljiva do 35 leta.
je pa res da je grozna gužva in ti pregled vzame najmanj 2 uri.

pri vsakem pregledu,ki ga imaš približno na 5 tednov pa še vsakič vodo,kri pa po potrebi.

okoli 12 tedna je idealni čas za nuhalno.vem da so možna v kakem tednu odstopanja.ampak samo v tednu!!!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.8.2009 8:52:57   
benika
Glej mokca, saj ne pravim, da nimaš prav, sploh ne. V KR je praksa takšna...ko sumiš na nosečnost, greš najprej na UZ, kjer ti nosečnost potrdijo. Potem imamo nekje okoli 12. tedna (le redko prej) prvo posvetovalnico, kjer ti vzamejo kri in urin, ter pregledajo kri za tokso. Potem so pregledi na vsake 4 tedne in vsakič pregledajo kri in vodo, te stehtajo, zmerijo pritisk in posvet imaš še pri svojem G. Naslednji UZ je morfologija in to je to. Ostali UZ so plačljivi (če seveda nimaš dobrega G).

Pravim le, da ni treba panike zganjat, če mladi mamici v 8. tednu niso vzeli krvi. Vse še pride, brez skrbi.

Sem pa včeraj prebrala vse vaše komentarje o dotični G tu in na MON-u in pravim le- čimprej jo zamenjajte!

< Sporočilo je popravil benika -- 18.8.2009 8:54:02 >

(odgovor članu mokca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.8.2009 10:48:40   
limonita
http://med.over.net/forum5/read.php?67,1726168

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.8.2009 11:48:33   
mokca
ja punce!

benika!itak da sem te razumela.verjetno pa se praksa malo razlikuje po regijah.najbolj važno je to da je z mamico nosečko vse ok in z user posted image .

p.s:obup ja kaj piše na munu!!!

(odgovor članu limonita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.8.2009 21:39:07   
Anonimen
Križajeva je bila tudi moja osebna ginekologinja, a sem jo na srečo zamenjala na začetku nosečnosti. user posted image

(odgovor članu mokca)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?