|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Škotska
4.5.2009 23:49:51   
Ribica **
Je kdo bil na Skotskem in ima kako koristno informacijo? Ve morda za kak ugoden let direktno na Skotsko ali se morda bolj splaca do Londona in potem z vlakom do Glasgowa/Edinburgha? Kaj je res nujno videt? Glasgow, Edinburgh, Loch Ness, kateri del obale? Se splaca najet renta car ali je morda javni transport dobro urejen? Kako je s prenociscem?

Zaenkrat si se ogledujemo stvari, sli bi pa septembra za en teden.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Škotska
5.5.2009 0:55:50   
Ribica **
Ugotovila, da se splaca najet renta car. Prek Easy jeta je najem za en teden nekaj evrov manj kot 200, z vkljuceno kilometrino in zavarovanji.

Zanima me predvsem za prenocisca, saj bi, kolikor sem na hitro gledala po zemljevidu, potrebovali nocitev v Edinburghu (2x), John O'Groatsu, Fort Williamu in nekje v Angliji, se ni izbrano kje user posted image  Za kakrsnekoli nasvete/izkusnje se priporocam.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.5.2009 8:07:19   
viv_
Ja,  jaz sem bila na Škotskem davnega leta 1996...

Mi smo šli z avtom od tukaj. Sicer pa leti jet2 iz Benetk (ampak neki serje on-line plačilo), potem imaš pa še iz Bologne Ryanair. Za Glasgow pa ne vem kaj leti. Preveri na www.whichbudget.com.

Kar se tiče rent a cara, vožnja je po levi, tko da je zabavno. Na S Škotske so ceste zelo zelo ozke s passing place-i na vsake tolk.

Nujno videt... hm, mal sem že pozabla, pa vseeno...

Gradov je 100 milijonov. Mi smo se včlanili v National Trust, pa smo imeli potem nekatere gradove zastonj.
Edinburg je nujno za videt, Glasgow se mi ni zdel nič posebnega. Zelo zelo lep je otok Skye. Ja Loch Ness je tudi nujno pogledat, z gradom vred... Potem St, Andrews je lepa katedrala...

Dej Fiša, povej, kdaj boš na faksu, ti prinesem album, pa si u miru poglejte.

Spali smo mi v šotoru - Škotska pozna free camping.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.5.2009 10:37:05   
Ribica **
Aha, kako je pa s sotorom in letalom? Bom preverila se druge linije ja. Za Glasgow sem pa tudi prebrala, da ni pretirano zanimivo industrijsko mesto, tako da bi ga spustili.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2009 11:03:32   
blak

Jaz sem tudi bia daaavnega 1999. Škotska je čudovita. Najeli rent a car, ki je tam smešno poceni, vožnja pa zabavna.

Edinburgh moraš videt, je res lep, ima dušo. Mi smo spali v enem hostlu v centru, ki smo ga rezervirali precej prej. Sam mi smo bili avgusta, ko je bilo res polno ljudi pa še nek festival imajo takrat, tako da je bila kar gužva.
Glasgow brezvezen. Če se vam mudi, se mi komot izognite.
Otok Sky je fantastičen, tam smo tudi spali v enem hostlu, ki je čisto na severu otoka. Kot ti je viv že napisala, ozke ceste, passing pointsi, črede ovac in krav (z bikom vreduser posted image ), ki ti prečkajo cesto.

Glede kampiranja pa pazi na vreme. Mi smo bili avgusta. Ko smo se peljali po vzhodni obali, nas je ujelo slabo vreme. Sredi poletja sem bila oblečena v sp.majico, kratek rokav, volnen pulover, debelo vetrovko in mi je bilo MRAZ! Pihalo je z morja, pršilo in ti povem, da je bilo grozno. Je pa to trajalo kake 3-4 dni, tako da...

Uf, imam cel dnevnik napisan o tem potovanju, a ga ne najdem...selitve pa to.

Sicer pa 100% priporočam!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2009 11:12:50   
viv_
Mi2 sva šotor na letalo vlekla samo 1x, v Maroko, ampak pol je res špartansko. Nimaš stolov, nimaš mize...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2009 16:24:19   
norge
RAj!!! Kot pravijo predhodniki: Sky obvezno, men je bilo tudi na severu full všeč,  mesto Wick, pol kakšen Inverness od večjih mest, Edinburg seveda tudi (lušten ZOO), po pa majhna mesteca ob poti, nori kraji, ovčke, dežek, sonček, mavrica..... Midva sva bila tudi v Fort Williamu, na Ben Nevisu (najvišji vrh GB), gradov maš malo morje, prevsem takšnih ne tako obiskanih, kjer skoraj sam uživaš v lepotah...
Sva pa midva tudi izbrala avion (takrat še adria), rent a car in 3 tedne pičiiiiii!!!! Kje so tisi časi, sva bila pa tudi v kampih, iglujček pa gasa. Brez miz, brez stolov, uživala sto na uro... en mini kuhalnik pa....ŠPICA!!!
Je pa res, da je ponoči lahko zelo mraz... zato midva mal čakava, da mali zraste, nam pa zagostovo Škotska še kdaj ne uide. Vsekakor pa debele stvari s sabo, kapo, rokavice... midva sva bila julija, septembra pa toliko bolj... no oni se bodo še itak kopali takrat,vi boste pa že bolj blizu bundam!! UŽIVAJTE!!

Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2009 16:33:32   
Ribica **
Sam kam pa spalne vrece spakiras? Kolk ima sotor sploh kil? Nimam pojma namrec, se nikoli nisem kampirala. user posted image

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2009 21:39:17   
Bibera
Da se vam ljubi šotor vlečt na letalo, pa spalne vreče, pa opremo??? kot selitev narodovuser posted image

Edino resnično, edinstveno potovanje je sprememba pogleda. (M.Proust)

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2009 21:50:33   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Sam kam pa spalne vrece spakiras? Kolk ima sotor sploh kil? Nimam pojma namrec, se nikoli nisem kampirala. user posted image

Oh, spalke se dobijo 1kg, sotor ma tam ene 4, lohk tud manj, sam pazi, da ma varjene in ne lepljene sive, ker lahko fejst premoci. Pac v Angliji, ko pada dez, res pada!! (btw. ga ze skor 14 dni ni blo nic, cudno user posted image ). Drgac pa velik te opreme se da tud v UK kupit pa jo pol prodas, al pa kje najames za nekaj casa. Ne vem no, jst grem vedno z minimalcem...sej en rabis tolk kot se morda zdi.

Hervis ma vse sorte lonckov itd. ki so kot menazka in se vse not pospravi, jst mam en tak komplet, vse skup ne zasede skor nic, pa se v tistem piskru kuham. Hm...kaj se?  a ja, dej poglej si na forum od STA www.staljubljana.com/forum, tam mas polno tovrstnih nasvetov.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2009 21:51:30   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: Bibera

Da se vam ljubi šotor vlečt na letalo, pa spalne vreče, pa opremo??? kot selitev narodovuser posted image

Nisi nikol studirala v tujini kajne?user posted image user posted image  To ti je sele selitev narodov...

(odgovor članu Bibera)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.5.2009 7:59:50   
viv_

Ja, to mi je največji užitek... Mi vsako poletje izvedemo selitev narodov...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Bibera)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.5.2009 22:09:51   
Bibera
Nobenega užitka ne vidim, da vlečem na letalo šotor in kamping opremo...

Študiranje v tujini in šotor? kaj pa imata Cambridge in šotorjenje skupnegauser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.5.2009 1:12:05   
Tanja55

Nobenega užitka ne vidim, da vlečem na letalo šotor in kamping opremo...

Študiranje v tujini in šotor? kaj pa imata Cambridge in šotorjenje skupnegauser posted image user posted image user posted image   

me veseli, da te moje pisanje zabava, ampak ja, kot receno, nisi se nikoli studirala v tujini...moj post je referiral na selitev narodov, ne na sotor...izraz si pa uporabila sama, ne jst. In tocno sem napisala zgoraj, da za kampiranje ne rabis glih tonske opreme, da se da z zlo malo stvarmi cist fajn prezivet.  In ja, ko gres v Cambridge, ali bilo kam v tujino studirat,pa je selitev narodov, ker rabis glih se 3x tolk kot za eno kampiranje...in obicajno nekaj kupis v tujini, veliko vecino pa, ce se le da, pritovoris od doma, ker je drugace strosek astronomsko visok...

Glede na cene studentskih sob v UK pa ti povem, da ce bi slo, bi mi tud sotor fajn prav prisel...sam sred Londona ga glih nimam kam postavtuser posted image .

(odgovor članu Bibera)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.5.2009 12:32:41   
Bibera
Tanja55  prehitro sklepaš... user posted image sredi UK boš težko postavila šotor ,kar se prtljage tiče pa se strinjam s teboj, vendar...

Tukaj se pogovarjamo o dopustih z družino in pri malih otrocih težko improviziraš, predvsem če je otrok več in so majhni. In tako ne pride v poštev samo šotor...

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.5.2009 13:23:59   
Tanja55

Tanja55  prehitro sklepaš... user posted image sredi UK boš težko postavila šotor ,kar se prtljage tiče pa se strinjam s teboj, vendar...

Tukaj se pogovarjamo o dopustih z družino in pri malih otrocih težko improviziraš, predvsem če je otrok več in so majhni. In tako ne pride v poštev samo šotor...

Poglej, da ne bova smetili teme: z otroci tolk improviziras kolkr pac lahko. Ce nekdo razmislja o sotorenju z malim otrokom se ze toliko pozna (in otroka tudi), da ve, da bo kaj takega slo. Otroci so cist z malim zadovoljni ce jih tko navadis. Lahko se pa preseravajo do onemoglosti, seveda. Npr. poznam enega 6 letnega fantka, ki ne je drugega kot Mercator hrano, torej mora bit njihova znamka. In eto, oni nesejo s sabo na letalo in v hotel vso hrano za malega. Hja, pol je to tud za njih selitev narodov, ker zraven itak nesejo se milion drugih stvari.

Dejstvo ostaja, ce clovek zeli taborit mu taksno preseljevanje ne bo v breme ampak v veselje (viv je lepo to povedala), ce mu pa do kampiranja ni, mu pa seveda tud vse to pakiranje predstavlja problem. Zato, naj Ribica proba pa vidi, ce njej in njeni druzini to ustreza.

Skotska pa je super, uzivejte, pa res ne pozabit na toplo obleko in kapo etc. ker zna zlo hladno zapihat.

(odgovor članu Bibera)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.5.2009 13:36:02   
Ribica **
Smo nasli se kar ugodne variante B&B, tako da ne bomo sotorili. Leteli bomo najverjetneje iz Zadra z Ryanairom direktno v Edinburgh, tam pa rentali avto.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...
Čigave so stopinje v snegu?
photo
Prepoznavanje stopinj v snegu je zanimiva in poučna igra, o stopinjah se lahko pogovarjamo kar na sprehodu.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?