ronja
|
Zakaj pa to počnete? Mislim vprašat, zakaj je to dobr? Verjetno ker so v slini tudi zaviralci bakterij. Če imaš doma razkužilo, je to gotovo boljše, če pa si nekje v naravi in ni nič drugega pri roki, je to boljše kot nič. Bakterije imaš res v ustih, vendar te navadno niso tako zelo nevarne (sicer bi že umrl ). In ker daš gor ene bakterije, ki niso nevarne, lahko te zavirajo razmnoževanje nevarnih. Ista stvar je s sluznicami - zato ne smeš sprat vse sluzi stran, ker te bakterije v njej varujejo pred namnožitvijo drugih, manj zaželenih. Razloži tašči, da veš, da je to tako, vendar je razkužilo vseeno bolj učinkovito in če lahko to uporablja. lijana, tudi meni je vseeno, kako delajo babice (dokler pač ne škodijo) - pri njih doma, tam veljajo njihova pravila. Pri nas pa naša. Če vidiš, da se tega ne da zmenit, pač malo zmanjšaš obiske. Ker meni se ne da vsakič potem kregat z otroki, da je pač tako, kot je - če so bili že lepo navajeni, pa so se razvadili od babičinih pravil. Zakaj bi se matrali? Če pa pridejo na obisk vsake toliko, je pa čisto vseeno, ker se od tega nič ne navadi in nimam problemov zato. Družba pove: poglej, ni problem dojenček, vzamita si svoj apartma, da bo lahko v miru spal, mi se bomo drli, saj veš. Ti rečeš, ok, moj itak spi v hrupu (ali pa rečeš:ups, mojega se pa 100 let uspava, mislim, da bom rajši doma ostala), ne težiš nikomur in zjutraj greš s tamalim na sprehod, če se res ornk dere. Družiš se z njimi v pričo otroka na terasi, kjer ni problem dim, not pa pač ne, če kadijo. Ma, vse se da, če niso vsi tako zategnjeni, se mi zdi... Gre se za to, da če rečeš mami 4mesečnega dojenčka, da ne more zraven brez njega, je to isto kot če ji rečeš, da ne more zraven. Ker pač ne moreš pustit tako malega otroka drugim, takrat pač še rabijo starše. Sploh jim ni treba žurat po drugih pravilih, ampak brez prilagajanja novi situaciji pač pomeni, da trenutno nočejo imet zraven mame... Tekla je beseda o otrocih in ne o dojenckih. No, jaz sem pa mislila, da je tu govora o 4 mesečnem dojančku .
|