|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 18:28:59   
lenček
Ojla,
zanima me kdaj ste svojim dojenčkom začele dajati piti iz lončka. Naš je star 4 mesece, polno dojen in mu tekočine, razen izjemoma po žlički, nikoli nismo dajali. Ker ima dobrih 7 kilc in pol ter 65 cm, se mi zdi, da za recimo dodajanje vode ni prehitro. Stekleničk ne mara preveč, je pa strašno radoveden in v čebričku med kopanjem stalno namaka jeziček v vodo in s spodnjo ustnico zajema vodo, očitno mu je všeč. Potem tudi liže vodo z rokic. Ropotuljice in podobne stvari močno drži, tudi vratne mišice ima pošteno razvite. Kadar mu po žlički dajem D vitamin, jo tudi prime in sam hoče držati. Seveda je zato, da bi lonček tudi sam držal, premajhen, kak požirek pa bi mu ponudila, sploh glede na temperature zunaj (no, danes ne, prej je bilo pa pošastno vroče). Kaj pravite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 18:31:30   
lenček
Aja, še to. Menda obstaja ene milijavžent vrst teh magičnih lončkov al karkoli že so, pa me zanima, katerega bi priporočale. Hvala in lp

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 19:01:31   
zmajaz
Jaz sem naši se mi zdi da ravno okoli 4. meseca prvič ponudila piti iz lončka in ji je bil takoj všeč (ker recimo klasične flaše pa niti pod razno ni marala). Uporabljamo pa že ves čas aventov lonček, ki ima ta "račji kljunček" mehak - eni lončki imajo namreč trdega in iz takega lončka naša še pri 16 mesecih ne zna piti.

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 20:01:44   
amar
nuk-ov magični lonček je tud fajn,naš ga je sicer sprejel šele sedaj pri 8. mesecu,sva se pa res vse do sedaj dojila

LP

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 20:08:47   
tašy
Naš je začel pravilno piti iz lončka okoli petega meseca,smo jih pa menjali kar nekaj preden smo našli takšnega,da mu je ustrezal in je lepo pil iz njega.Poskusi z aventovim ali nubijevim.

(odgovor članu amar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 20:17:45   
slovenka
Naša je pri petih mesecih čist znorela, ko je videla dragega piti in je potem nekaj časa pila kar iz kozarca. Še zdaj tako - čeprav uporabljamo slamico, ker tako lepše pije, direkt iz kozarca pa še zmeraj veliko polije...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu tašy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 21:11:28   
lenček
Amar, ena reč me še zanima. Praviš, da sta se dojila do 8 meseca. A to pomeni, da sta se izključno dojila, al si kaj dodajala. Meni je dojit sicer super, ampak je naš poba tako velik in tako aktiven (dejansko je pri miru samo ko trdno spi), da se bojim, da mu moje mleko ne bo več dolgo dovolj.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 21:18:12   
frutka_
Ne kompliciraj. Daj mu za pit iz lončka. Imam dva otroka, ki sta bila polno dojena, oba sta odklanjala flaše, po kozarcu sta začela piti pri dobrih 5-ih mesecih. Drugi otrok zdaj pri 9-ih mesecih lepo pije iz kozarca po požirkih. Za pot imam magični Tupperwarov lonček, ki ne poliva.
Aventovi lončki pa so od 4-ih mesecev naprej. So lahki, imajo ročaje, majhni so, imajo široke vratove, da jih lažje čistiš...tega je polno na tržišču.
Kar pogumno! Če mu ne bo pasalo bo pokazal.

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 21:32:45   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: lenček
Amar, ena reč me še zanima. Praviš, da sta se dojila do 8 meseca. A to pomeni, da sta se izključno dojila, al si kaj dodajala. Meni je dojit sicer super, ampak je naš poba tako velik in tako aktiven (dejansko je pri miru samo ko trdno spi), da se bojim, da mu moje mleko ne bo več dolgo dovolj.


Načeloma bi mu tvoje mleko moralo biti dovolj tam nekje do 6 meseca. Jaz sem mojo izključno dojila do 6 meseca, ker mi je pediater tako svetoval (edino ko je bilo poleti ful vroče in se je videlo, da je žejna, sem ji dajala še malo vode za pit - je pa itak zelo malo spila). Pri 6 mesecih sem začela uvajati GH, vendar ni bila preveč navdušena - tako da je komaj tam nekje pri 7 mesecih pojedla en kolikor tolikot soliden obrok mlečno-žitne kašice na dan, ostalo pa se je še vedno samo dojila. Sem pa recimo opazila tam nekje pri 4,5 meseca, da ji moje mleko ni bilo več dovolj nasitno, da bi lahko prespala večji del noči in je začela uro nočnega obroka pomikati nazaj od 4. ure zjutraj proti 1. zjutraj, potem pa je okoli 5h hotela še en obrok. Šele pri 7. mesecih, ko je potem zvečer pojedla bolj nasitno kašico, sva lahko potem tisti obrok ob 1h spet izpustili.

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 21:35:42   
roberta
jaz sem plastični kozarček (brez kakih nastavkov) začela uporabljati pri nekje 6 mesecih. najprej je malo čudno gledala in pomakala jezik notri, potem pa ugotovila zakaj se gre in od takrat pijemo po kozarčku. tako, da nismo imeli ne flaš, ne raznih lončkov z nastavki, itd. pri nekje 11 mesecih pa je začela tudi sama držat kozarec in zna piti že kar samostojno (jaz zraven držim zato, da slučajno ne nagne preveč in vse polije user posted image ). tako, da kar pogumno, saj niso tako nemočni kot izgledajo!

(odgovor članu lenček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 22:09:26   
botrca
Lonček mu daš takrat ko je pripravljen. Najin je začel pit iz njega ko je bil star eno leto. Prej pa ni znal potegnit, ampak je pil iz flaške.

Tako zgleda (samo da je celi moder):

user posted image



< Sporočilo je popravil botrca -- 28.4.2009 22:12:27 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj priporočate lonček
28.4.2009 22:18:48   
kajajaka
Ja, točno tak lonček ima naša. Ponudila sem ji ga pri 6 mesecih (tudi namenjen je za po 6 mesecu), pa ga ni marala. Sedaj pri 9,5m pa že kak teden navdušeno pije iz njega oz. se naceja, ker ji je všeč... user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj priporočate lonček
29.4.2009 8:54:36   
Anonimen
Naša je začela pit iz kozarčka, ko sem ji začela uvajat GH, pri 5.5 meseca. Pa še to so bile v začetku zgolj kaplice, ker ji je bolj pasalo moje mleko. Nikoli ni imela flašk, te lončke z nastavkom pa smo uporabljali samo na izletih, sprehodih ipd. Iz aventovega magičnega lončka ni znala potegnit, nam je pa prav prišel lonček iz DM-a, se mi zdi, da je prav njihove znamke (babylove al kaj je že).

(odgovor članu lenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj priporočate lonček
6.5.2009 15:53:56   
portugalka
mi pa pijemo iz lončka brez cuclja kar od začetka...
najprej smo se lepo polivali, potem pa je šlo... kar kozarček plastičen in je...

(odgovor članu amar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj priporočate lonček
6.5.2009 17:56:26   
Hope2
Našš ima lončček od nubyja. Je lepe barveuser posted image , super roččaji za držžat, cucelj odliččen (mehek)... pije pa iz njega od 5 meseca. Sprva je imel probleme po 2 dneh pa se je žže navadil. Men je fajn, ker res ničč ne curlja, ćće obrne narobe ali čče si pritiska ob sebe in s eigra z njim. Nukov nam je puššččaluser posted image

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj priporočate lonček
6.5.2009 20:48:39   
jonna
Bravo, portugalka.

Mi enako. Začeli smo, ko sem ga nehala polno dojiti, torej pri izpolnjenih 6 mesecih.
Zdaj je star 10 mesecev in pije kot tavelik. Vsi imajo kar oči na pecljih, kako lahko dojenček iz navadnega lončka tako lepo pije. Pijemo pa samo vodo. Smo se na začetku nekaj z instant čaji afnali, pa mu je voda prav tako dobra.

< Sporočilo je popravil jonna -- 6.5.2009 20:50:57 >

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj priporočate lonček
6.5.2009 21:33:49   
ANIME
našadva sta pa ves čas hranjena po flaški (Avent) in sem zadnjič kupila samo te nastavke za "magični lonček" ki se namontirajo kar na flaško. Pa jima je očitno preveč teklo, saj sta čukasto gledala.
Je pa res, da še mleko težko pijeta s 3 luknjami, kaj šele vodo ... sploh ju ne morem navadit na več oz. večje luknje ... ima katera kakšen nasvet, saj bi jaz tudi rada uvedla tele lončke


_____________________________

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu jonna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?