|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sosedov pes???
27.4.2009 15:18:07   
baby22
pozdravljeni, mene pa zanima kaj če sploh lahko kaj storim v mojem primeru...
živimo v večstanovanjski hiši, v stanovanje pod nami se je pred kratkim priselil starejši par z psom... problem je v tem psu... imamo majhnega otroka in vedno ko ta pes zalaja se zbudi, ker se prestraši, se pa zelo sliši.... laja predvsem ponoči, podnevi oblaja vsakega ki pride mimo...poleg vsega je pa zelo napadalen in me skrbi, da nebi napadel kakega otroka, še posebej našega... ali lahko kam pokličem in prijavim soseda, morda veterinarska inšpekcija??? ali mu sploh lahko kaj naredijo?kazen?ukrepi??? lahko bi imel vsaj nagobčnik, ker tudi lastnik nima ne vem kakšne oblasti nad psom, saj ga vleče na vse konce...
sem želela govoriti z njim,pa je tak kot da je bog in batina....sploh se ne ozira na druge...
npr.so šli prejšnji teden mimo naše hiše otroci 1 razreda, jih je oblajal kot bi ga napadli in ni veliko manjkalo, da bi enega ugriznil...
Groza!!!!
upam da mi bo kdo znal pomagati.... hvala že vnaprej... in l.p.

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sosedov pes???
27.4.2009 17:36:35   
Anonimen
Ker ste v vec stanovanjski hisi,bi bilo dobro,da skupno zahtevate,naj lastnik psu natika nagobcnik ko je zunaj,oz.naj zahteva hisni svet.Nikakor ne cakati,da res nekoga ugrizne.
Glede lajanja pa ne vem kaj bi se dalo storiti.Mi smo vcasih imeli pudla in je res vsakogar oblajal,pa ni bil napadalen.Ko sem imela v bloku Yorkshir terierko ni bilo nobenih problemov.Je bila zelo pridna,nikoli lajala,vendar so se stanovalci vseeno zapikali,ker pac niso hoteli sprejeti psa v bloku(ko,da jih je kaj motilauser posted image )

(odgovor članu baby22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2009 18:28:24   
baby22
ja vem kako je to ko se sostanovalci vtaknejo vate ker nočejo sprejeti psa, ker smo ga mi tudi imeli... pa je bil tut čist priden, nič lajal, nikogar ni oblajal... pri tem psu me najbolj moti to da ne samo laja dobesedno napade vsakogar ki se mu približa na 5 metrov, kaj šele da mu prideš bližje, problem je tudi v tem da imamo ostali sostanovalci vhod meter stran od njihovega-glavni vhod za 10 preostalih sosedov, dva imata ločen vhod... l.p.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2009 18:39:47   
josephine27
če vse to moti tudi ostale sosede potem lahko skupaj kar rečete ( morda bo več ljudi le upošteval - lastnik namreč, psu boste bolj težko kaj dopovedali če je taka mrcinauser posted image )vsaj kar se varnosti tiče se sigurno da kaj nardit.

glede laježa je pa tako da kaj dosti ni pomoči. jaz imam sosede k skoraj vsako popoldne ko moj mali spi žagajo drva na vrtu in to ga seveda zbudi pa jok...pomagat pa nič ne morem ker pač ne razumejo. tako da veliko sreče!

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2009 22:03:07   
Nikita***
Iz tvojega posta je razvidno, da lajež enačiš z napadalnostjo. Oziroma enkrat pišeš o tem, da te moti lajež, drugič spet da te moti napadalnost. Kako je razvidna napadalnost, pa nisi napisala. V čem je torej problem? V laježu ali v napadalnosti, ki niti ne vemo, kakšna je?

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2009 22:14:42   
zmajaz
Saj je napisala, da je pes skoraj ugriznil enega iz skupine otrok, ki je šla mimo.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2009 22:40:37   
KatjaD
Če laja po 22-i zvečer ga lahko prijavite zaradi kaljenja nočnega miru.

Drugače pa veliko ponavadi pomaga, če stopite do tja in se pogovorite. Mogoče najdete skupaj vzroke, zakaj pes laja. Kako velik pes pa je to??? Laja samo kadar je sam doma, ali tudi kadar sta doma onadva??

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2009 8:14:47   
baby22
no ta pes je večje rasti, neki mešanec med zlatim prinašalcem(ki naj nebi bili napadalni) in še nečim... moti me vse kar sem napisala, lajanje čez cel dan, ponoči je malo manj, spet se začne okrog petih zjutraj (lahko bi ga imeli namesto petelina user posted image ), tudi kadar sta ona dva doma,mislim da je vedno nekdo doma, ko pa ju ni,pa psa sploh ni slišat... napadalnost, pes je namreč tak da bi v vsakega skočil ki se mu približa oz.pride blizu...

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2009 10:13:57   
KatjaD
Stopite vsi skupaj do njih, ali pa skličite sestanek stanovalcev in jima to vse povejte. Da pes nima kaj cel dan tuliti v stanovanju - sploh če sta doma ga lahko utišata. Pa da naj ima nagobčnik, kadar ga peljeta ven, če ga ne moreta drugače kontrolirati.

Zakon je po novem kar precej strog glede t.i. "nevarnih psov" - se pravi psov, ki ugriznejo človeka ali tudi drugo žival (po novem) - mogoče jima lahko tudi to razložite, kakšen je potem postopek in kakšne so zahteve zakona za imeti t.i. "nevarnega" psa. Mogoče se bosta kaj zasekirala.

Če vas bosta čisto zignorirala ali vam "težila" kako drugače pa vztrajno za vsak skok proti človeku, morebiten ugriz, lajanje po 22 in pred 6-o zjutraj,... kličite policijo. Slej kot prej se bosta verjetno naveličala plačevati kazni in ugotovila, da se bolj "splača" imeti psa pod kontrolo.

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2009 15:16:05   
BarbaraGS
mislim, da ce bi ta pes lajal celi dan, bi tvoj otrok bil ze imun na lajez. Mi imamo velikega psa in laja ze od prvega dne ko smo prisli iz bolnice, ker seveda vsak pes kdaj zalaja in je nas dojencek imun na lajez. Ko se navadis na en zvok, ga usesa avtomaticno preslisijo ce je potrebno. Agresivnost pa je lahko problem, ampak noben pes ni agresiven brezveze in brez razloga. Ali cuva, ali ima slabe izkusnje, ali se pocuti ogrozenega, ali izzvanega... Najbolje da se pogovorite z lastnikom in otrokom ne puscate blizu. Upam da se bo vse skupaj resilo.

Pa btw jaz sem tudi mogla poslusat sosede kako se ob 2h ponoci kregajo in mecejo stvari, pa zdaj poslusam celi dan tezko masinerijo... Zdi se mi krivicno, da bi se spravljali na psa sam zato ker je zival, ker lajez ni nic manj motec kot ropot in dretje ljudi.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2009 22:26:28   
Nikita***
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS

Zdi se mi krivicno, da bi se spravljali na psa sam zato ker je zival, ker lajez ni nic manj motec kot ropot in dretje ljudi.

Se strinjam. Tudi jaz slišim vsak dan iz sosednjega bloka v večernih ter nočnih urah vpitje dveh majhnih otrok in to ni nek navaden jok, ampak že prav histerično nekaj urno dretje.  In da je mera še večja, imajo okna ves čas odprta.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.5.2009 12:36:38   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Nikita***

IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraGS

Zdi se mi krivicno, da bi se spravljali na psa sam zato ker je zival, ker lajez ni nic manj motec kot ropot in dretje ljudi.

Se strinjam. Tudi jaz slišim vsak dan iz sosednjega bloka v večernih ter nočnih urah vpitje dveh majhnih otrok in to ni nek navaden jok, ampak že prav histerično nekaj urno dretje.  In da je mera še večja, imajo okna ves čas odprta.

Če je to res tako, potem pokliči na socialno in povej. In to takoj.

Kar se psa tiče, res ne vem, kaj pomeni "skoraj ugriznil". Kar se lajanja tiče, če vas nočeta poslučati, mu v nabiralnik vrzi vljudno pismo, kako je z vašim otrokom in bujenjem ob vsakem laježu. Ampak res ju vljudno prosi, če bi lahko preperčili lajanje psa.

A ograje pa nimajo, če imajo svoj vhod? To bi rešilo problem, če je pes napadalen ali pa če se ga tudi samo bojiš. Saj bati se psa je tudi grozno, tudi če nikomul (še) ni nič naredil.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?