|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje na trebuščku
26.4.2009 22:18:54   
emica2008
pozdravljene, zanima me kdaj lahko dojenčki spijo na trebuščku? ter vaše izkušnje, če radi tako spijo?
moja user posted image  je ponavadi zmeraj sita in je ne upam dati spat na trebuščka, da ji nebi bilo slabo.
prosim za nasvete user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spanje na trebuščku
26.4.2009 22:25:46   
Onasiss
Tale debata je pred kratkim potekala tlele:
http://www.ringaraja.net/forum/m_4091230/mpage_1/key_/tm.htm#4093738

So what....

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2009 22:27:47   
2005gl
naša je stara 5 m in sploh noče na trbuščku spati ,takoj se
zbudi! Tak da mi še do zdaj ni nikoli spala na trebuščku
pa mislim da je nebom silila.
žal jaz ti nemorem pomagati bom pa tudi vesela vsakega nasveta
na tej temiuser posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2009 22:35:26   
kajajaka
Naša ne spi na trebuščku in je nikoli nisem dajala tako spat- včasih se malo sama obrne, pa se hitro spet prevali na bok ali na hrbet- je pa kot majhna bruhala včasih in ima malo zvdignjejo vzglavje, pa jo po moje ni najbolj prijetno na trebuhu ležat... Važno, da prespi celo noč!
Ne sili otroka v nek položalj. Čisto majhni itak najbolje spijo na boku (najboj varno- zaradi bruhanja). Ko se pa enkrat prvali na trebuh ali hrbet, si pa že sam izbere položaj.

(odgovor članu 2005gl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2009 7:29:37   
Paštetka
takrat, ko se je sama obrnila na trenušček in se odločila, da ji tako paše. Jaz jo še pri 1,5 letu še vedno dam v posteljo na bok.
Nam so v bolnici strogo odsvetovali spanje na trebuščku.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2009 9:15:43   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: 2005gl

naša je stara 5 m in sploh noče na trbuščku spati ,takoj se
zbudi! Tak da mi še do zdaj ni nikoli spala na trebuščku
pa mislim da je nebom silila.
žal jaz ti nemorem pomagati bom pa tudi vesela vsakega nasveta
na tej temiuser posted image

Zakaj bi jo pa sploh rada dala na trebušček spat? - Mislim glede na to, da ji to očitno ne paše. Spanje na trebuščku prvih nekaj mesecev pediatri odsvetujejo, ker so raziskave pokazale, da poveča možnost za smrt v zibki. Tako da se za to varianto odločajo bolj ali manj samo tisti starši, katerih dojenčki imajo krče in jim jih spanje na trebuščku olajša.

Drugače pa naj bi user posted image  spal na trebuščku, ko je dovolj velik, da se sam tako obrne, če mu paše.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 27.4.2009 9:16:24 >

(odgovor članu 2005gl)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2009 10:00:33   
emica2008
jaz moje še nisem dajala spat na trebuščka in je ne bom, če pravite da ni priporočljivo. probala sem in je pasla kravice.

hvala vsem za odgovore

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.4.2009 11:35:39   
bskrle
Tako da se za to varianto odločajo bolj ali manj samo tisti starši, katerih dojenčki imajo krče in jim jih spanje na trebuščku olajša.

Drugače pa naj bi  spal na trebuščku, ko je dovolj velik, da se sam tako obrne, če mu paše.

Naša spi na trebuhu od 1 tedna.

Mama štirih deklic in 5ra

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.4.2009 12:10:14   
Anonimen
Meni so ze v bolnici odsvetovali spanje na trebuscku,niti njej ni bilo vsec,se celo sedaj,pa bo kmalu skoraj leto,se vsakic v joku prebudi,ce zaspi na trebuhu.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.4.2009 14:54:43   
roberta
otrok lahko spi na trebuhu, ko se sam obrne v ta položaj. prej se zaradi nevarnosti "smrti v zibelki" tega ne priporoča.

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.4.2009 15:42:24   
marty5
No, moja dva fanta drugače kot na trebuhu sploh nista hotela spati. Prva dva meseca sem ju na vse načine polagala na bok in podlagala, pa sta se skozi zbujala. Ker sta oba trpela krčke, sva jih ogromno prenosila na rokah tako, da sta ležala s trebuščkom na roki in očitno sta se potem navadila na ta položaj. Pediatrinja in patronažne so rekle, da če mu tako ugaja, naj pač pustim. Da je boljše na trebuhu kot na hrbtu. Vseeno sem marsikatero  noč neštetokrat hodila kontrolirat, če dihata....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.4.2009 16:22:58   
Ryssa
Naš ni do pred kratkim nikoli hotel zaspati na trebuščku. Od ca 8 meseca pa spi še samo na trebuhu, pa sem bila stoprocentna da on pa nikoli ne bo spal na trebuhu. Jaz ga nisem nikoli silila, niti dajala v tak položaj, ko se je sam obrnil in tako naštimal se pač je.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?