Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 14:52:16
|
|
|
|
tanci29
|
prvič mi je odtekla voda... drugič sem bila cel dan čist ok oz. ful dobr počutje bp zvečer se je začelo okol desetih zvečer rahlo špikanje katero se je hitro zelo stopnjevalo, začela krvavet gas v porodnišnico rodila deset do polnoči..v porodni sobi pa sem prebila celih 5 min+3ure po porodu
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 14:55:47
|
|
|
|
Anonimen
|
prvič sm mela cel teden prej popadke pa sm mislna da so lažni k naj bi tud bolel no in v ponedeljek k sm šla h G je reku da so ta pravi popadki in da sem že 3 cm odprta no k sm v porodnišnico prišla sm bila že 4 in tko naprej,v glavnem križ me je bolel tok da nisem vedela kako se naj dam pa velik sm hodila na wc kakat drugače pa čist normalno
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 15:33:57
|
|
|
|
t5t6
|
prvič mi je odtekla voda in sem kmalu rodila, drugič pa sem se šla pokazat, ker sem se "malo čudno" počutila, zjutraj mi ni šlo za jest, pa kava mi ni pasala in sem pol ure po prihodu v porodnišnico rodila. Tako, da tistih ur s popadki in v čakanju na srečo ne poznam
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 15:46:16
|
|
|
|
clara23
|
zjutraj 24.8. se mi je odluščil čep in čez cel dan sem imela blage popadke. Počutila sem se naravnost SUPER ! Zvečer, ko pa so se popadki stopnjevali sem postala malo panična ampak ok. V porodno sem prišla šele 25.8. ob 20h in takrat se nisem več počutila tako super..bila sem utrujena, vse me je bolelo, itd., no, ampak potem sem 26.8. ob 3:15 končno rodila. Občutki potem....FENOMENALNI, NEPOZABNI
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 15:50:01
|
|
|
|
vanilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: t5t6 prvič mi je odtekla voda in sem kmalu rodila, drugič pa sem se šla pokazat, ker sem se "malo čudno" počutila, zjutraj mi ni šlo za jest, pa kava mi ni pasala in sem pol ure po prihodu v porodnišnico rodila. Tako, da tistih ur s popadki in v čakanju na srečo ne poznam Ja, pismo, kako ti je pa to ratalo tako na izi in hitro rodit . Take zgodbe pa še nisem slišala . Kaj bi dala, da bi bla moja enaka - imam čez en teden rok .
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 17:41:37
|
|
|
|
Pupka
|
Prvič so me dali na umetne, ker sem se teden dni pred rokom začela odpirat- me je ful "dol tiščalo" in bolelo- ponoči sem komaj vstala iz pojstle. Drugič sem se zjutraj vstala z nekim čudnim špikanjem, ki se je kar nadaljevalo. Pol sem začela gledat na uro in je blo na 5-6 minut. Pogosteje sem mogla lulat. Se mi je kar zdelo za kaj se gre, ampak sem še kar čakala- za vsak slučaj sem se šla stuširat. Pol ko se mi je odluščil čep smo pa šli! Pa še ta anekdota. Prvič ko sem vedla da moram v porodno na popadke, sem si zjutraj še noge pobrila. Zdaj drugič, pa sem zjutraj še zavese dajala nazaj gor, ker sem mela oprane. En dan prej pa sem šla z sestro v šoping in sem rekla: Grem se mal vozit, da bom potem šla rodit Ker je bil plod v drugo velik in nisem niti približno vedela kako velik sem želela it že skoraj en mesec prej. Ko pa sem bila na predzadnjem predvidenem pregledu pri G pa sem ji rekla da več pa ne pridem- in tak je blo. V nedeljo sem rodila, v ponedeljek pa bi mogla it h G. Nobenih posebnih občutkov prej.
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 17:44:20
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lia24 Mene pa zanima kako ste se (če se še spomnite) počutile cel dan prej, predno ste rekle "pelji me v porodnišnico, mislm da je čas"? Ali je sploh bilo kaj drugače kot kakšen dan prej? Nič drugače ni bilo. Pri prvi nosečnosti sem sedela na obisku in kofetkala (in šla direkt s kofeta rodit), pri drugi sem pa doma gledala film na POP-u (in bila potem vsa tečna, ker nisem videla filma do konca).
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 17:51:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lia24 Ali je sploh bilo kaj drugače kot kakšen dan prej? Ne.
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 18:03:18
|
|
|
|
metuljčica1
|
Prvič mi je en dan prej malo odtekala voda, pa nisem bila zihr da je to to.Drugič sem bila pa en dan prej kot rožica, spočita in polna energije sem za tavečjo skakala po igrišču. Ni blo nič posebnega prej
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 18:46:09
|
|
|
|
poli*
|
Par ur pred porodom sva še veselo nakupovala zadnje detajle za prihajajočega dojenčka. Nato prišla domov in spat, čez par uric pa rodit. Počutila sem se super, razen kolki so me boleli zadnja 2 meseca.
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 19:46:13
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Mene pa tole "špikanje" zanima, ker dons že cel dan čutim špikanje prav tam nekje pri MV-ju. A ste tam čutile špikanje al kje drugje? Čep pa se mi je odluščil 2 dni nazaj. Mal čudno vprašanje, pa me vseen zanima Ker sem prvič rodila čist "umetno" mi ni čisto jasno, kako naj popadki zgledajo na začetku
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 20:21:42
|
|
|
|
želva
|
V prvo in drugo sem se do zadnjega dne počutila super. Prvič se je vse začelo že zgodaj zjutraj, sem se šla pokazat inso me poslali domov, naj grem še mal na sprehod...Zvečer sem prišla nazaj in rodila v 2 urah. V drug sem bila dopoldne še v LJ v šopingu, pridem domov in takoj začutim popadke.Zdaj sem že vedla za kaj se gre. Sem lepo popoldne počivala zvečer sem šla v P in rodila v 20min. Če bomo imeli še ta tretjega bom kar doma naredila svoje, zdej že obvaldam
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 20:43:11
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lia24 Živjo Mene pa zanima kako ste se (če se še spomnite) počutile cel dan prej, predno ste rekle "pelji me v porodnišnico, mislm da je čas"? Ali je sploh bilo kaj drugače kot kakšen dan prej? Lp vsem, Lia Jaz sem preživela cel dan s popadki. Bili so redni in neboleči, na 5min, trajali minuto. Prav hecno mi je bilo, kako točni so bili in sva se z možem cel dan hecala in gledala in se smejala, kako so lahko krči tako točni. Počela pa sem normalne stvari, ker me pač popadki niso nič boleli. Šli smo ven na kosilo, mal sem pospravljala, počivala, zvečer pod tuš in pol gledat film. Po dobri uri pred TVjem pa ni bilo več heca, popadki so postali boleči in sem mojemu rekla, naj me odpelje v P. V štirih urah sem rodila, od tega sem bila tri ure v porodni
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 23.4.2009 21:43:22
|
|
|
|
glen
|
1. sem se ob 22 zvečer(poletje)še sprehajala,...,ko pa sem pršla domov, mi je enkrat po 23 odtekla voda.Šla sem se stuširat,....v porodnišnico,prvi popadek ob 1.30,rodila ob 2(ponoči) 2. zjutraj mela reden pregled(10 dni pred rokom),nič se ni dogajalo,popoldan se mi je odlušču čep,čez dve ure(ob 17)so se začeli popadki,kateri so bili redni in močni na slabo minuto,samo se nisem nič odpirala,tako da sem celo noč in celo dopoldne predihavala popadke in komaj ob 12.28 rodila. Hočem pa ti rečt ,da v obeh primerih nisem nič slutla, da se bo kej tisti dan začelo,nisem se nič drugače počutla kot sicer,.. Srečno
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 24.4.2009 6:56:00
|
|
|
|
nežka
|
Jaz sem bila celo porodniško ful naspidirana, delala na vrtu in podobno, potem sem bila pa kar naenkrat ene tri dni čist povožena in sem samo sedela na kavču. Bilo je dober teden pred rokom, a nisem vedela. No četrti dan so se pa začeli popadki. Voda pa mi ni odtekla.
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 24.4.2009 8:01:56
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Lia24 Ali je sploh bilo kaj drugače kot kakšen dan prej? Ne. 2krat je bilo tak,da ni bilo nič drugače,preden me je zagrablo
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 24.4.2009 8:08:17
|
|
|
|
anika87
|
Joooj kako lepi porodi... Želim si enega izmed opisanih v zgodbicah Saj ste skoraj vse kar "prdnile" ... Te zgodbe pa so me res razveselile in mi vlile optimizem (čeprav se (še) ne bojim poroda) in ga še vedno komaj čakam
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 24.4.2009 8:09:28
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: anika87 Joooj kako lepi porodi... Želim si enega izmed opisanih v zgodbicah Saj ste skoraj vse kar "prdnile" ... Te zgodbe pa so me res razveselile in mi vlile optimizem (čeprav se (še) ne bojim poroda) in ga še vedno komaj čakam čimmanj strahu ti želim-je lažje sodelovat z osebjem v P
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 24.4.2009 8:13:42
|
|
|
|
anika87
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps čimmanj strahu ti želim-je lažje sodelovat z osebjem v P Hvala spps! Saj ponavadi me ni strah, sem že veliko slabega dala skoz, tudi celodnevne prave popadke - verjetno bojo tokrat podobni... (samo ta dojenček je zdaj ) Ponavadi se tudi še v takih trenutkih hecam in sem močna, si predstavljam da bom tudi pri tem porodu, če ne bo kaj res posebnega... Ampak kljub temu so mi bile te zgodbe še posebej lepe in še posebej komaj čakam, da pride ta julij In vsem želim čimveč takih porodov
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 29.4.2009 15:38:05
|
|
|
|
severnica77
|
Moj dan je potekal kar običajno. Ne vem edino zakaj sem tisti večer umivala okna (decembra). Zvečer sva šla kot običajno spat, potem pa mi je ob petih zjutraj odtekla voda (kar me je zbudilo) in sva se lepo podala dogodivščini naproti
|
|
|
|
RE: Ure pred prihodom v porodnišnico 29.4.2009 16:34:40
|
|
|
|
t5t6
|
Nikoli ne bom pozabila večera pred prvim porodom, bil je točno rok, ko bi mogla rodit in jaz bi si morala nujno zvečer oprati lase, ker pa se mi res ni ljubilo sem si rekla pa si jih bom kar jutri zjutraj, kot, da sploh nimam kmalu za it rodit. In glih sem dobro zaspala pa mi je okoli 23h odtekla voda, šla sva takoj v porodnišnico in šla sem si zelo na živce, da si nisem zvečer oprala lase, ker sem taka bila potem še pet dni, pa ne gre za izgled ampak za občutek. No včkrat se spomnem, da še kako velja rek: kar lahko storiš danes ne pusti za jutr :)
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?