Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 14:51:37
|
|
|
|
murkica
|
Verjetno je mislil tole... Hysterosalpingographia (HSG): Je ena redkih preiskav, zaradi katere je potreben enodnevni sprejem na oddelek. Pri tej preiskavi zeni po posebnem postopku vbrizgamo v maternicno votlino kontrastno sredstvo, ki nam potem na ultrazvoku ali rentgenu pokaze obliko maternicne votline in prehodnost jajcevodov. Pred preiskavo opravimo pregled krvi na znake vnetja -sedimentacija in stevilo levkocitov. Preiskava vecinoma ni boleca, a vseeno zeni pred posegom damo zeio mocno sredstvo zoper bolecine in ravno zaradi tega zdravila, ki jo nekoliko omami in ker je mozno, da ob preiskavi izzovemo vnetno ali alergicno reakcijo priporocamo, da en dan in eno noc ostane v bolnisnici na opazovanju. Za preiskavo dobite napotnico v ambulanti za neplodnost. Tudi potem se je nekaj dni treba izogibati fizičnim naporom in je treba počivati. Ne spomnim pa se točno kaj so mi rekli v zvezi s prehrano. Mislim, da je bilo rečeno, da je treba zjutraj pojesti nekaj malega in pa čaj... To se raje pozanimaj!!!
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 17:28:51
|
|
|
|
Anonimen
|
hvala murkica. ampak zanima me zakaj moram prit drugidan menstruacije. saj takrat mi nemore nič delat ali ???
|
|
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 18:36:30
|
|
|
|
murkica
|
Ja to tudi meni ni čist jasno... Mislim, da je drugače pregled nekje 10. dan... Ma ne vem, ker jaz bi ravno mogla it, pa nama je uspelo, tako, da mi postopek ni čisto znan...
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 18:43:29
|
|
|
|
zarja1
|
HSG se ponavadi ne dela v času . Mogoče je mislil, da te bo spremljal preko UZ. Ti so pogosti, sploh če bo probal terapijo s kakšnim klomifenom. V vsakem primeru ne eno ne drugo ni prijetno, je pa za preživet. Saj bo, držim pesti, da vama čimprej rata .
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 18:48:27
|
|
|
|
majalina
|
jst sm mela ta hsg nekaj let nazaj in si ne predstavljam kako bi to bilo, ce bi stvar izpeljali med tecko. po mojem si narobe razumela...
|
|
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 19:10:01
|
|
|
|
Rakica_80
|
3 dan sem jaz dala dvakrat kri za merjenje hormona prolaktina in HSG se ne dela med .
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 20:39:01
|
|
|
|
Anonimen
|
ja mogoče pa sem narobe razumela. sem čisto zmedena kako je zdaj s tem. mogoce pa mi bo takrat samo določil točni datum za slikanje. nevem .
|
|
|
|
RE: prosim pomagajte 23.4.2009 22:00:36
|
|
|
|
Rakica_80
|
Ma slikanje česa med
|
|
RE: prosim pomagajte 24.4.2009 16:59:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko katera opiše podroben postopek za slikanje. mislim že od takrat ko vam je to gin. prvič omeno. kdaj ste mogle prvič prit na pregled kako dolgo ste čakale na vrsto. prosim.
|
|
|
|
RE: prosim pomagajte 24.4.2009 17:04:21
|
|
|
|
nikolinca
|
HSG se dela v času O
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 28.4.2009 12:45:13 >
|
|
|
|
RE: prosim pomagajte 24.4.2009 17:21:00
|
|
|
|
Anonimen
|
postopek: HSG sem delala v Postojni. Ni se potrebno nič naročit, to delajo vsak torek dopoldne. ob 10h sem bila tam, vzeli so mi kri, potem sem čakala zdravnico da me je mal povprašala o moji anamnezi, me ginekološko pregledala, potem pa sem čakala do 12h, da sem šla na rentgen. Tam me je prevzela moja ginekologinja (hvala bogu) in mi tudi naredila HSG. Vglavnem: vležeš se na mizo, te razkužijo, v nožnico ti vstavi "ščipalko" kot na navadnem ginekološkem prelgedu, potem pa tanko "cevčico" skozi katero vbrizga obarvano tekočino, ki se razlije po jajcevodih. ginekologinja ta čas vse skupaj spremlja na ekranu in reče kdaj naj slikajo. vse skp cca. 5 minut dela. se oblečeš in greš! takoj sem dobila izvide krvi, in pregleda, prav tako tudi slike. potem le še hvala za sodelovanje in nasvidenje. glede bolečine pa tako: baje da boli tisto, k ima jajcevode res zamašene. pač, vsaka ima drugačen bolečinski prag, brezveze da rečem da nč ne boli. mene je bolelo, ampak ker poznam to bolečino že med menstruacijo, mi je bilo "lažje". in čeprav me je bolelo, imam popolnoma prehodne in čiste jajcevode, izvidi so bili BP. ti samo pogmno, pa bo vse ok. srečno
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?