Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 12:34:23
|
|
|
|
witto
|
odprta sem bika 2.5.cm, z popadki na 6minut
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 12:35:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko si odprta nič ne pomeni!! Saj tako je prav,da te ne da naprej. Kolik osi odprta ne pomeni da moraš zdaj rodit. Jaz sme bila odprta že 2 meseca pred porodom 5 cm To ne gre kar tako da ti bo otrok zdaj padel ven,ker si tako odprta Se vidi da si prvorodka
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 12:42:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Anonimna, sej ravn zato me bega ta odprtost in me je strah, ker ne grem prvič rodit! Sem že v prvo rodila prej kot v eni uri - in to od začetka do konca (so mi v porodnišnici sprožli porod, ker sem bila že čez rok). Takrat sem šla tja odprta 3 cm, pa sem tako hitro rodila. Zdaj pa mi je zdravnica rekla, da bi blo fajn takoj, ko bom začutila popadke, da grem v porodnišnico. Toda takrat sem vsaj čutila včasih kakšne lažne popadke in bolečine tam spodaj (kot da se razteza), zdaj pa ne čutim NIČ. Sploh ne bi komplicirala, če mi ne bi ravno G. rekla, da naj ne hodim predaleč od doma ali sama, ker je ponavadi v drugo še hitreje. Zdaj pa doma čakam in sem pozorna na vsako bolečino.....Ma res, kot da ne bi vedla, kako je rodit
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 12:50:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam z zadnjo anonimno, odprtost ni vedno pokazatelj, da se bo porod začel čez dve minuti . Prvič sem bila po 24 urah (šibkih) popadkov odprta 2cm. Do poroda je minilo še 22 ur, v porodnišnico sem prišla 3 ure pred porodom, odprta 4 cm. Drugič sem bila 14 dni odprta 2cm, na dan poroda zjutraj 3cm, brez popadkov, iz porodnišnice so me poslali domov, šele tisto popoldne so se mi popadki začeli spontano (10 dni čez rok). Še pol ure pred porodom sem bila odprta 3cm (potem je pa res šlo zelooo ekspresno ). Če se le da, počakaj na svoje popadke, gin. že ve, zakaj te ne pošlje naprej.
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 12:56:46
|
|
|
|
suzy85
|
jst sm bla na oddelku in je G ob pregledu ugotovila, da sem 2 cm odprta, z rahlimi popadki, pa me je kar poslala v porodno! ko pa me je še dežurna G pregledla v porodni, me je pa hotla nazaj na oddelek poslat! vseeno sem še isti dan rodila, čeprav sem imela same umetne popadke!
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 13:03:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, sem sedaj videla tvoj drugi odgovor. To pa se strinjam z gin., ja, če si že enkrat rodila, kar pojdi v porodnišnico ob prvih popadkih. Pri meni je bilo sedaj drugič tako, da tudi nisem čutila nobenega raztezanja, še popadki so mi bili na začetku čudno šibki. Mi je pa bilo nenavadno to, da če sem sedela ali ležala, so bili šibki in na 8 minut, takoj ko sem vstala, močni in na 3 minute. To je bilo od osmih zvečer do nekje enajstih, ko sem dobila en šesti čut, da bo treba v porodnišnico. Pa nisem čutila nobenega pritiska, raztezanja ali kaj podobnega, v sprejemni sva se z babico spraševali, če se bodo popadki ustavili, po klistirju (oziroma med ) je pa šlo zelo hitro naprej. Rodila sem menda pol urice potem, ko sem prišla na oddelek, skoraj da na hodniku.
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 13:04:08
|
|
|
|
danijela in taja
|
dobila sem popadke ob polnoči.....sem se počasi odpravla v porodnišnico....tja sma pol prišla okoli treh in po vsem čakanju in pregledih ...popadki so bili na ene 5 min....sm bila odprta 3 cm...dali so me takoj v porodno....okoli 6 zjutri so mi dodali umetne....rodila sem 10.23....pa do umetnih ni blo neke sile ...smo se še hecali in tako z babico in mojim....pol od ene pol sedmih pa do kot sem rekle 10.23 pa katasrofa....
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 16:07:42
|
|
|
|
mateyka
|
eh, ne sekiri se, men je šel čep 1 teden prej ven in nisem šla rodit. pač, dokler te fajn ne zagrab, je vse po "planu". vso srečo in samo "brez panike" bi rekli v Štoparskem vodniku po galaksiji
|
|
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 16:58:00
|
|
|
|
šnucika
|
2 cm,čez dve uri in pol pa sem rodila...v eni uri sem bila že na 8....hitro je šlo....
|
|
RE: Koliko ste bile odprte? 23.4.2009 16:58:17
|
|
|
|
Hope2
|
Odprta bila 3 cm, brez popadkov. G me je takoj poslala v porodnišnico (ker sem zakrvavela ob pregledu), tam (čez 1 uro) sem bila že 4cm odprta, čez 2 uri pa že v porodni 6cm odprta in končno čutila popadke.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.4.2009 17:02:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?