Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Izpuščaji-prosim poglejte 23.4.2009 21:51:29
|
|
|
|
alička
|
Sorči, sem malo pozna šele zdaj sem brala temo. Točno tak izpuščaj je imela moja pupa 2x po antibiotikih, ki vsebujejo amokciklin, pojavili se ji je pa vedno kakšen teden po začetku jemanja antibiotika. Po telesu pa podobno kot pri tvojem fantu. V obeh primerih sem morala zapisovati kaj je pojedla, noben od pediatrov pa ni pomislil na antibiotik, šele ko sem jaz to omenila je rekel, da bi bilo možno. Od takrat naprej nam predpisuje drug antibiotik in je ok.
|
|
|
|
RE: Izpuščaji-prosim poglejte 23.4.2009 23:48:19
|
|
|
|
Leela
|
Moj je dobil podobne izpuščaje ob zaužitju ospena-alergija na penicilin. Ga je blazno srbelo. Izgled je bil podoben, samo je imel manj izpuščajev. Izbočene izpuščaje, tudi po podplatih in dlaneh pa je imel pri eni virozi. Zaradi njih sva bila na infekcijski, hvalabogu je bila samo viroza.
|
|
|
|
RE: Izpuščaji-prosim poglejte 24.4.2009 7:15:42
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Ne, volga. Jaz sem imela najprej, ker je imel on šele v trebuhu 10 t. Sicer pa, ko je dobil 1. ta atibiotik ni kazal nobenega znaka. Ko ga je pa dobil 2. pa sva prostala v bolnici zaradi tega. In tako, so nama tudi razložili, da ob 1. stiku z določenim alergenom telo razvije protitelesa, ob 2. stiku pa udari ven. In tako je ponavadi z vsemi alergijami. ob 1. zaužitju še ne kažeš znakov, ob drugem pa šele nastane hudič in peklensko srbenje. Aha, haval za pojasnilo.
|
|
|
|
RE: Izpuščaji-prosim poglejte 24.4.2009 7:47:35
|
|
|
|
kjava
|
Angellina, amoksicilin je iz skupine penicilinov, zato predvidevam, da je mali alergičen na vse peniciline, ne samo na amoksicilin in ne bo smel več dobiti nobenega zdravila, ki vsebuje katerikoli penicilin.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?