Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 22.4.2009 11:16:55
|
|
|
|
5ra83
|
Pozdravljena, nisem ravno prepričana kako je to v šolstvu, mislim pa da lahko dobiš odškodnino za neizrabljen dopust le v dogovoru z delodajalcem. Če pa imaš pred poročdniško še odprt bolniški list, reči tvoji zdravnici naj ti ga zaključi in koristi dopust namesto bolniške (pa še manjše plače ne boš imela zaradi bolniške).
|
|
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 22.4.2009 12:21:50
|
|
|
|
ninčy
|
Tudi sama sem zaposlena v šolstvu in kolikor je meni znano, ti mora delodajalec omogočiti, da koristiš vsaj 10 dni dopusta pred porodniško. Preveri še na SVIZ-u. Tam ti bodo znali odgovoriti na vsa vprašanja.
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 22.4.2009 12:52:14
|
|
|
|
muca*maca
|
LERO! Res pokliči na SVIZ, tam imajo naštudirano, kako je z dopusti pred porodniško!!! Sicer pa vem, da lahko dva dni koristiš kadarkoli želiš, samo ne v istem tednu, torej recimo v petek in potem v ponedeljek, delodajalca pa moraš o tem obvestiti tri delovne dni prej. LP
|
|
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 22.4.2009 13:14:19
|
|
|
|
anika87
|
Vprašanje, če boš kaj zrihtala... Jaz sem zaposlena v zdravstvu v javnem sektorju, pa se nisem nič dogovorila z delodajalcem. Če ti delodajalec omogoči dopust je to le njegova dobra volja. Odvisno kakšni so pri vas. Če si na bolniški si pač na bolniški, meni ga bo tudi propadlo 23 dni (13 od lani in 10 od letos, ki ga ne bom mogla izkoristit, 13 od letos pa ga bom lahko naslednje leto junija). V KP piše, da mora delavec v tekočem letu izkoristit 2 tedna - 10 dni LD-ja v enem komadu v tekočem letu - kao za počitnice. Ostalo se da do 30.6. naslednje leto. Tako da meni teh 10 dni propade. Če bi ga izkoristila pred nastopom bolniške ne bi bilo problema, tako pa vprašanje, če se ne boš mogla kar poslovit od dopusta.
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 23.4.2009 10:12:53
|
|
|
|
AnciM
|
Res je vse odvisno od dobre volje ravnatelja. Sploh je pa vprašanje, če ti res ostane toliko dopusta. Kaj pa počitnice? Kako ste pa pisali te proste dneve? Je zelo različno po šolah. Res nam pripripada 40 ur za izobraževanje in tako iz tega naslova 5 prostih dni. Samo če je ravnatelj v LDN napisal da se to koristi poleti, ste morali v času novoletnih, zimskih in sedaj za 1. maj koristiti svoj dopust. Močno dvomim, da ti podo na SVIZu znali pomagati, glede na to da si za določen čas. Dopust pa ti mora odobriti delodajalec. Samo z dvema dnevoma razpolagamo sami. Še v gospodarstvu ti mora dopust odobrit delodejalec in če ti ga ne ga pač ne moreš vzet. Pa še to ne pripada ti polni dopust za celo leto ampak samo sorazmerni del za 8 mesecev.
< Sporočilo je popravil AnciM -- 23.4.2009 10:13:44 >
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 23.4.2009 13:31:36
|
|
|
|
muca*maca
|
Ej, AnciM, tole pa ne bo prav, veš, s sorazmernim delom dopusta. LERO! Ker boš v letu 2009 zaposlena do 31.8., ti pripade pravica do celotnega letnega dopusta. Če pa bi ti zaposlitev prenehala pred 1.7. ,potem bi ti pripadla pravica do sorazmernega dela dopusta. Pripade ti tudi VES regres za letni dopust. Zakon o delovnih razmerjih, 159. - 163. členi. Poleg tega mora biti v pogodbi o zaposlitvi, sklenjeni za določen čas tudi določilo o izrabi letnega dopusta. Na SVIZ-u imajo pa ogromno takih vprašanj, zato mislim, da so kompetenti za tak odgovor. Ker dopusta ne boš mogla izkorisiti ( ker se ga praviloma koristi v času šolskih počitnic) se lahko z delodajalcem dogovoriš o odškodnini za neizrabljen del dopusta. Da ne bo prihajalo do pomot v škodo bodočih mamic LP
|
|
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 23.4.2009 15:33:15
|
|
|
|
LERO
|
Za regres mi je tajnica že sporočila, da bo v celoti. Zato zdaj še iščem različne zakonske podlage, da bom potem lažje predlagala nadomestilo za letni dopust. Hvala za odgovore. Upam, da bom pozitivno rešila.
|
|
|
|
RE: Letni dopust in pogodba za določen čas 23.4.2009 16:52:46
|
|
|
|
ninčy
|
Jaz ti želim, da vse pozitivno rešiš. Bi te pa prosila, če lahko sporočiš, kako se ti bo izšlo. Ker precej verjetno bom jaz v podobni situaciji, ker sem že zdaj na bolniški in mi je verjetno ne bojo prekinili ... torej bo tudi z mojim dopustom podobno kot pri tebi.
|
| Stran: [1] |
NAj imeklepetkaNika (
14%)
MAja (
7%)
Sara (
17%)
Lana (
25%)
Brina (
19%)
Ana (
19%)
Število vseh glasov: 272Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!