Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Hm, mislim, da je tvoj mož biseksualec, no, vsaj upam, da je bi, da ni čisti homoseksualec, ker v tem primeru nimaš šans, razen da živiš z njim kot brat in sestra. Rad te ima gotovo, to mu lahko verjameš. Je pa trenutno v bolj homo fazi - baje so pri biseksualci faze - včasih bolj to, drugič bolj drugo. Takšni lahko živijo v harmoničnem partnerskem odnosu z žensko in svoje občasne faze pač izživijo v fantazijah. Takih je baje veliko moških in se navadno ta komoponenta niti ne vidi na ven, večinoma se je sploh ne opazi, včasih še sami ne vejo. Pred leti je bil posnet film o profesorju, ki je preučeval spolno vedenje američanov - ne morem se spomnit naslova. In on je bil recimo tudi bi in dokaj srečno živel s svojo ženo, čeprav je imel vmes nekaj izkušenj z moškimi. Tako da ne misli, da si edina, ta je delal intervjuje po celi Am., pa je ogromno moških takih. Skratka, ni ločitev edina možnost, samo se morata oba potrudit it čez to. Če pa je bolj mahnjen na fante kot na ženske na splošno, potem pa je to precej težje ker vama bo ena komponenta odnosa vedno manjkala. Ker on se ne more prisilit v odnos z žensko, če mu nikakor ni, ti pa tudi ne moreš živet kot nuna. Razen če se zmenita za odprt zakon in si pač iščeta fante za seks, vidva pa si dasta vse ostalo. tudi to je možno. Če si je on to pripravljen priznat, ti pa si se pripravljena s tem sprijaznit, lahko živita dalje kot mož in žena, ki bosta pač med temi fazami imela malo bolj sušno obdobje - imamo jih tako vsi, samo razlogi so pri vsakem drugačni . To ni nič tako hudega. če pa eno od tega ne bo rešeno, pa bo precej težje. Ti mu pri tem lahko veliko pomagaš: če mu rečeš, da ga sprejemaš takega, kot je, da ti ni važno, kaj gleda, ampak da te ima rad in da ga nimaš namena zapustit, mu bo gotovo lažje in je bolj verjetno,d a ti bo povedal, kaj se dogaja v njegovi glavi. Sla ni merilo tega, ali te je varal ali ne. Mogoče pač izživlja te zadeve samo v glavi. Vidim pa, da ti to ne pomeni toliko oz. si pripravljena čez to it. (tudi zame prevara ne bi bila konec odnosa, bi mi bilo pa gotovo težje se sprijaznit z dejstvom, da je šel z moškim, ker bi bolj dvomila o tem, ali sem prava zanj...) vendar pa je dobro,da sta odkrita drug z drugim. Že zato, da se lahko vsak svobodno odloči na podlagi resničnih informacij, kaj si želi - ostat v zakonu ali ne. To je fer do tebe - ne bi bilo pošteno, da ti reče, da ga moški ne privlačijo, ampak samo ženske, če je ravno obratno... Pri tem bi vama lahko pomagal tudi kak terapevt, da mu razloži, da so to lahko faze, lahko pa niso - in da skup ugotovite, zakaj gre. Ker bi bilo škoda lepega zakona, če je to samo faza in bi bilo škoda tvojih let, če to ni faza... no tole mi pa pomaga,zelo. Hvala.In Ne ,nikakor ga ne mislim zapustiti,ker ga preveč Ljubim in otrok je tudi v igri. Pogovor je tisti rešitelj,a kaj ko še vedno na moja vprašanja odgovarja neverjetno.Nič konkretnega.
|