mojca345
|
no, jest nisem tok mlada več.... sem hotla povedat samo to, da mi je zanimivo, da tudi tako mlade pa imate ss in težave z zanositvijo. pa tudi ne rata v prvo, ker drugače ne bi bile tu, a ne. to se pravi take zadeve se dogajajo, ne glede na leta. so pa potem druge težave po 30 letih ( to je kao neka mejnica ). to, da ima folk ta klasična vprašanja : a ne boš splavila ? a nisi premlada ? je pač klasika. sej kej drugega ne morete pričakovat pr večini. k večina folka se ne počuti dovolj zrelega v teh letih za kakršnokoli odgovornost. kaj šele za otroka ! otrok sam pa prinaša seveda različne rodosti v različnih letih in seveda tudi nekaterim stvarem se moraš odpovedat. ampak ženske, ki si otroka želijo, jim to ni problem. ker jim več pomeni otrok, kot vse ostalo. je pa težko ko stojiš v gruči ljudi in večina misli drugače kot ti. moraš biti zelo močna, da preživiš. seveda pa brez staršev, ki bi pomagali finančno, psihološko in srčno, jest zlo težko vidim pozitiven izvid vsega tega, edino če vaši dragi niso tako dobro preskrbljeni, da potem res ni vprašanja glede denarja. a vaši dragi si tudi želijo otroka ali jo to bolj vaša želja ? a je katera poročena že ? a katera študira ali hodite v srednjo šolo? jest sem si tudi želela otroka pr 18,19 letih. pa je moj takrat tudi govoril da, da. pol k je pa slučajn ratu ( nisva delala na tem ), je pa spizdu. in takoj najdel drugo. moraš imeti kar prekleto srečo, da pri teh mladih letih najdeš zrelega moškega, ki ve kaj hoče in ve kaj je to odgovornost in je pripravljen delat. iz mojih izkušenj moraš imet bolj magično paličico, da najdeš 19 letnika ali 22 letnika takega, ki bi si želel družine zdaj. najdeš take k si želijo družine, ampak večina odgovornih fantov, vedno reče, ko bo denar, bo tudi to. vsaj tisti, k si želijo družine. ostali pa bi itak samo "sej veste kaj". fantje, k sem jih jest spoznala, so nekje pri 28,29 letih in dalje pričeli razmišljati o družini, ko so dobili spodobno službo in imeli denar. pa še takrat niso vedeli eni, v kaj se točno spuščajo - otrok. ženska so itak preje zrele in preje sposobne vse to počet, ker vedo kaj in kako. tipi pa so eni veliki otroci in rabijo dolgo časa, da se pripravijo na misel, da bi enkrat v daljni prihodnosti imeli otroka z žensko, ki si jo bodo seveda sami izbrali in ob kateri bodo začutili,da bi pa z njo in ob njej lahko imeli otroka. ampak očitno, ste ve take tipe spoznale, ki imajo seveda še denar. no, jest jih nisem. čestitke ! moja tašča se je poročila pri 18 letih, on je dve leti starejši. samo takrat so bili tudi drugi časi. naslednje leto je bila noseča. ampak onedva sta pr teh letih že gradila hišo, v kateri sta sedaj. takrat je lahko vsak delavec z navadno plačo imel svojo hišo, samo materiala ni bilo. danes je drugače. danes je materiala, pa denarja ni. vse je drago, plače pa so nizke. faks ni garancija. moraš se znajt sam. in moja sošolka z srednjo šolo se znajde sama očitno zelo dobro. sicer se je preselila v kranj, kjer je ceneje življenje. ampak nima otroka. dela po 9 ur na dan, da preživi. danes je tako, da lahko delaš eno, drugo pa ne. če si na svojem in želiš preživet delaš ko mutec, zelo težko pa najdeš v tem tempu življenja še čas za partnerja in še čas za otroka. hvala bogu, da imamo porodniško plačano in da smo lahko doma. upam, da tega ne bodo ukinili, čeprav evropske dražve pritiskajo na slovenijo, da naj ukine. skratka ni lahko žviljenje. in ko bo bolj konkretna recesija prišla, bo seveda še težje, ker bomo vsi plačali to. no, ja ampak smo OPTIMISTIČNE a ne...
|