Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kaj pomenijo izrazi G. v materinski knjižici? 20.4.2009 20:31:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Prosim za pojasnilo, kaj pomenijo izrazi, ki jih je napisala moja G. na današnjem pregledu: Pod rubriko anamneza: IDEM ( ) Potem pa v zadnjem stolpcu: St. Gyn.: po. skr. (da je maternični vrat skrajšan ??), cu 3 cm (ok, to razumem, da sem odprta 3 cm), VPD GL. -4 (?), mehur stoji, AFI 9,5 (?)? Sem v 39. tednu, ctg je zaznal popadke, danes se mi je odluščil čep, verjetno zaradi pregleda. Na pregledu pa sem bla čist zmedena in sem pozabila vprašat, kaj pomenijo napisani izrazi. Upam, da mi lahko katera odgovori? Hvala.
|
|
|
|
RE: Kaj pomenijo izrazi G. v materinski knjiž... 21.4.2009 8:06:15
|
|
|
|
anika87
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Prosim za pojasnilo, kaj pomenijo izrazi, ki jih je napisala moja G. na današnjem pregledu: Pod rubriko anamneza: IDEM ( ) IDEM pomeni brez sprememb - enako naprej (kot do sedaj) Potem pa v zadnjem stolpcu: St. Gyn.: po. skr. mislim, da je to za gin. izraz porcija skrajšana - kaj pa točno pomeni pa ne vem, ampak po moji logiki prav razmišljaš (da je maternični vrat skrajšan ??), cu 3 cm (ok, to razumem, da sem odprta 3 cm), VPD GL. -4 (?), mehur stoji, AFI 9,5 (?)? Sem v 39. tednu, ctg je zaznal popadke, danes se mi je odluščil čep, verjetno zaradi pregleda. Na pregledu pa sem bla čist zmedena in sem pozabila vprašat, kaj pomenijo napisani izrazi. Upam, da mi lahko katera odgovori? Hvala. Upam, da sem ti kaj pomagala
Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23) Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila. Zala,
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?