|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Občina mora zagotoviti varstvo?
18.4.2009 9:15:21   
nynna
Vem da je obstajal ta zakon, da mora župan, če se pritoži za en oddelek staršev ki niso dobili vrtca, zrihtati varstvo v 30 dneh. Iščem ga in ga ne najdem. Mogoče katera ve kje bi ga našla in če sploh to še velja.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Občina mora zagotoviti varstvo?
18.4.2009 14:37:00   
Kerensa*
Nekaj na način a la "varstvo občina mora zagotoviti" je res obstajalo, ja, ampak... saj obstaja tudi nekaj a la "občina mora zagotoviti streho nad glavo občanom", pa imajo kljub temu vse občine svoje brezdomce. Mislim, da je pri obeh variantah catch v tem, da ob besedi "mora" piše še "možnost", torej "mora zagotoviti možnost varstva" in "mora zagotoviti možnost strehe nad glavo".
In pri tem nimamo kaj oporekati - občine nam možnost dajejo. Imamo možnost vpisa v javni vrtec in imamo možnost vpisa v zasebno varstvo. Imamo možnost sodelovati na razpisih za državna stanovanj in imamo možnost iti v tržni najem.
Razumeš poanto?

Torej je tako, da se začne, ko se nabere za en oddelek nesprejetih otrok, iskati možnost odprtja še enega oddelka. Koliko časa pa preteče od začetka iskanja možnosti do realizacije tega oddelka, je pa vsem jasno. Včasih gre celo otrok prej v šolo.

In dvomim, da bo kaj drugače, dokler vrtec ne bo zakonsko obvezen, kakor osnovna šola.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2009 21:55:47   
ZmajTolovaj
10. člen (zagotavljanje vključevanja otrok v programe javne službe) Kadar v kraju bivanja ni vrtca, ki izvaja javno službo, oziroma vrtec nima prostih mest, starši pa izrazijo interes za vključitev v vrtec tolikšnega števila otrok, da bi se v skladu s standardi in normativi oblikoval en oddelek, je lokalna skupnost dolžna najkasneje v 30 dneh začeti postopek za zagotovitev dodatnih prostih mest v javnem vrtcu ali razpisati koncesijo.

To je iz Uradnega lista, ampak po mojih izkušnjah je tako, da lahko župani piše 50 ljudi, pa bodo vsem enako odgovorili, da pač občina nima sredstev za izvajanje zakona, ki ga je itak sprejela vlada oz. parlament.
Skratka, država nalaga občinam dolžnosti, ne zagotovi pa dovolj financ. Tako ti bodo po moje na vsaki občini rekli. Pri nas smo lani na veliko pisarile in težile tiste, ki smo bile zavrnjene, pa smo vse dobile enak fwd na svoj mail.Potem so nam zagotovili, da "delajo ne tem", da razširijo kapacitete, kao spomladi, grem prejšnji teden z novo vlogo za september tja in mim grede vprašam še, kako gre kaj gradnja, pa še niti začeli niso in "upajo, da bo do septembra".Ah ...

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2009 20:48:23   
AAA
Nynna, vidim da si ravno tu. Iz katerega konca pa si? Mi imamo isti problem.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2009 21:19:27   
ZmajTolovaj
Ja, saj najbrž so taki problemi na več koncih. user posted image
V bistvu bi morala prilepit user posted image user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu AAA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2009 10:26:58   
Onasiss
Zakaj pa torej, če ni zakonsko obvezen , imajo prednost pri vpisu v vrtec otroci iz socialno ogroženih družin???
V današnjih časih, ko na veliko odpuščajo sočustvujem s temi ljudmi, saj niso sami krivi, da je kriza, ampak ne razumem pa tistih, ki so brez dela iz drugih razlogov že več kot eno leto, vpišejo otroka v vrtec, da ne bo doma, ga pripeljejo tam enkrat do pol devetih in ga pridejo iskat že ob pol dveh, seveda ko je njihova "služba" zaključena in končana. Med to njihovo službo sodijo seveda razni kofetki od leve do desne sosede, dve uri nakupovanj in pododbno. Mi, pa ki smo polno zaposleni, delamo po cele dneve zgolj zaradi golega preživetja, pa dobimo zavrnjeno.

A mi lahko kdo obrazloži to logiko??????

So what....

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2009 15:02:15   
viledka
se strinjam s tabo mlea - ce pac nimam sluzbe se lahko vsaj z otroci ukvarjas - vsaj tako bi jaz naredila - tistim ki delamo, pa bi morali res omogocit vsaj nekaj tock vec. Se spomnim enkrat afere na ta racun - bbrezposelni starsi so cisto znoreli, ko je župan rekel, da imajo zaposleni prednost .... da so njihovi otroci tudi enakopravni z drugimi. Kdo pa kaj govori o enakopravnosti - govorimo o varstvu otrok - kam ga dat, ko si v sluzbi, ne pa enakopravnosti.....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2009 21:15:55   
Onasiss
No, evo pa smo dobili zavrnjeno prošnjo za vpis v vrtec. In začela sem se ukvarjati s pritožbo pa sem naletela na sledeče:

Splošno

Predšolsko vzgojo v vrtcih izvajajo javni in zasebni vrtci. V vrtce se vključujejo otroci, ko dopolnijo starost 11 mesecev do vstopa v šolo. Predšolska vzgoja ni obvezna. Zagotavljanje predšolske vzgoje je ena izmed temeljnih nalog občine, zato vrtce ustanavljajo in financirajo občine.

• pomoč staršem pri celoviti skrbi za otroke,
  • izboljšanje kakovosti življenja družin in otrok ter
  • ustvarjanje možnosti za otrokov celostni razvoj.

http://www.mss.gov.si/si/delovna_podrocja/predsolska_vzgoja/

Prednost pri sprejemu v vrtec ima otrok, za katerega starši predložijo potrdilo centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine. Prednost pri sprejemu v vrtec ima tudi otrok s posebnimi potrebami. Starši morajo ob sprejemu otroka v vrtec priložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka.

http://www.mss.gov.si/si/delovna_podrocja/predsolska_vzgoja/vpis_in_placilo/

Torej, če prav razumem vrtec ni obvezen, ampak tisti, ki so socialno ogroženi, to pomeni, da eden ali oba starša ne delata oz. sta nezaposlena in sta doma in dejansko zaradi tega ne potrebujeta varstva za svoje otroke.
Vendar pa imajo takšni seveda prednost pri vpisu v vrtec. Ja, pa še občina jim polno financira vrtec.

Meni tlele ni popolnoma nič več jasno!

So what....

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2009 21:24:20   
scorpiogirl
sicer ne vem, po katerem zakonu (pa se mi tudi ne da iskat, sori), je pa takole: če se pritoži za en oddelek staršev otrok, da rabijo vrtec (za jasli je to 12-14 otrok), potem mora občina začeti delati na tem, da tudi tem otrokom zagotovi vrtec. to pa zna trajati. sem spraševala konec zime točno to, ker nisem vedela, če bo naš mali sprejet v vrtec, pa so mi tako povedali.
se pa seveda splača potruditi in narediti vse, da vam vrtec omogočijo user posted image vso srečo user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?