Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 11.5.2005 15:14:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Do cca treh let so pri otrocih take razlike, da je težko posploševat in primerjat. Če še ni pripravljen na kahlico ga ne sili, da se mu ne bo povsem uprlo. Sicer pa nekateri sploh nikoli ne uporabljajo kahlice ampak grejo direkt na ta veliki wc. Naša je stara dobro leto in pol, pa točno ve, zakaj je kahlica in vedno pove kadar lula ampak v kahlico pa noče. Pa je ne silim, ko bo hotla bo že. Kar se govora tiče je pa naša med bolj "naprednimi" , ker že dober mesec govori v stavkih in pove praktično vse. Ne sekiraj se, pa ne sili ga. Od mojega moža sestrična ima hčerko, ki do 2. leta sploh nič ni govorila, potem je pa prvo besedo rekla "kombajn"! :)- Zdaj pa čisto normalno govori pri dobrih treh letih in ne odstopa od vrstnikov!
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 11.5.2005 16:21:27
|
|
|
|
ZARA
|
Evo jst se strinjam s aljo v vsem... Od moje znanke mali je bil 'mutav' do 3 leta,praktično ni govoril... Zara o kakšnem kakanju v kahlico niti slišat noče,kaj šele da bi kej nardila notr...igra se z njo,to je vse...niti je ne silim... Pomoje ni obene panike...
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 11.5.2005 16:31:41
|
|
|
|
kimi
|
Od mjega fanta bratranec ima sina ki je star 2 leti in pove še manj kot tvoj. S tem ni nič narobe le pusti času čas pa bo.
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 11.5.2005 20:18:12
|
|
|
|
Erdbeere
|
MOja je bila tud totalno skregana s kahlico...potem sem pa kupila nastavek za na wc školjo, smo se pa na brzino odvadli pleničke...je bila vsa vesela da ona v tavelik stranišče lula pa kaka
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 11.5.2005 20:59:35
|
|
|
|
Anja
|
1. kahlo mu daj med igrace in mu je ne!!! sili, naj ve da obstaja druga mu ni treba 2. Moja je bla dolgo tako mutava, zdaj pa govori, ko dez (je fajn, ko gre spat, se moja usesa vsaj malo odpocijejo) 3. V ulici je deklica, ki ni govorila skor nic (priblizno isti repertoar kot tvoj). Ko je zacela pr 3 letih govorit je govorila cele stavke in R (moja se ga zdaj ne rece.... jiba jeze jaci jep :( :( pri 4 in pol LP ANJA Eh, bo ze enkrat ;) Ne se sekirat pa ne gnjavi malega, ko bo cajt za njega bo ze :)
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 12.5.2005 8:28:18
|
|
|
|
Lenny
|
Za kahlico se po moje še ni za sekirat. Jaz bi jo za nekaj časa pustila bolj za igračo. Kar pa se govora tiče, je bil najin mali tudi zelo "šparoven". :)- Zato pa zdaj govori kot navit. Nekaj časa je povedal samo prvi zlog v besedi, dalje pa: "Ugibajte, če me hočete razumeti." Na plavanje hodi punčka, ki pri treh letih pove približno toliko, kot tvoj mišek, vse ostalo pa pokaže. Tako da so razlike res ogromne v tem obdobju. Le počakaj, kar hitro ti bo začel še nazaj govoriti :) Sicer pa, brez heca, sem se tudi jaz pozanimala pri pediatru, kako je z govorom, pa me je potolažil. Glede na to, da je mali vse razumel, poznal pomene stvari, si ni bilo kaj sekirati. Lep pozdrav!
|
|
|
|
GOVOR IN KAHLICA-pomoč prosim 14.5.2005 11:18:15
|
|
|
|
Tanyya
|
Sestrična ima tudi problem za na kahlico it,pa ne ve kaj naj naredi.Tamal je star 3.5 let,razume in govori vse,na wc z nastavkom gre samo lulat,kaka pa še zmeri v pleničke in noče nič slišat,da bi probal it na kahlico.Ga je že probala na eno foro,da mu bo kupila avto,ki mu je všeč,pa gre 1 krat lulat na wc pa pravi:a zdej ga bom pa dobil.Pa že v vrec hodi,tako da res ne ve,če nima plenic sploh ne kaka.Jaz sem ga poskusila na to foro,da so prodali vse plenice in da jih ne bodo več dobili,pa se mi je samo smejal in rekel,da jih bo šla mami drugam kupit.Pomoč?
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?