Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 17.4.2009 21:54:18
|
|
|
|
glen
|
Poznam dve, ki sta dojili,bili brez menst. in zanosili sta 9 mes. po porodu. Tako da je bilo pol med tamalimi cca leto in pol razlike
|
|
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 18.4.2009 12:25:56
|
|
|
|
Njumi
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilija* Hej! Rodila sem pred 9. meseci. Še kar veliko dojim, menstruacije še nimam, si pa želiva še enega otročička, saj imava trenutno zelo ugodne "razmere". Koliko je to 'kar veliko'? Pa 'ugodne razmere'? Imaš objave plodnosti (tekoča, prozorma sluz, visok, mehak in 'odprt' maternični vrat)? Jih opazuješ? Po načelih simptotermalne metode (oziroma fiziologije), se doječim materam plodnost po porodu ne vrača takoj, niti ne obstaja kakšen čas, kdaj naj bi to bilo. Dejstvo je, da najprej nastopi ovulacija (torej tudi njemi simptomi) in šele nato menstruacija, zato se zgodi, da ženske, ki še po porodu nimajo menstruacije, zanosijo. Več o tem npr. na: http://www.billings-centre.ab.ca/general/breastfeeding.html Srečno, srečno!
|
|
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 18.4.2009 18:02:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Dokler ne bo ovulacije, tudi menstruacije ne bo. Ovulacija (torej ko se zrelo jajčece izloči iz jajčnika v jajcevod in takrat lahko pride do oploditve, če so semenčeca kje blizu ) je predpogoj za sprožitev menstruacije. Če med ovulacijo do oploditve ne pride, pride do menstruacije - stena maternice se očisti in pripravi na naslednji ciklus. Kdaj se bo to zgodilo pri tebi, ne vem, jaz sem polno dojila in se mi je ciklus povrnil že 5. mesecev po porodu.
|
|
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 18.4.2009 22:02:47
|
|
|
|
grahek85
|
Samo razmišljam - mogoče bi bilo pa fino, če bi počakala vsaj na eno menstruacijo, preden se lotiš nove zanositve, da se sluznica obnovi in osveži pred ugnezditvijo.
< Sporočilo je popravil grahek85 -- 18.4.2009 22:03:55 >
|
|
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 19.4.2009 13:06:40
|
|
|
|
MiNa*
|
Jaz sem tudi želela zanositi čim prej. Sm pa dojila do drugega leta starosti otroka (samo za crkljanje) in nisem dobila M. doklre nisem popolnoma prekinila z dojenjem. POsledičo studi ni bilo nič z manjšo razliko me dotrokoma.
|
|
|
|
RE: dojenje - ni menstr. - zanositev 7.5.2009 11:16:08
|
|
|
|
claudie
|
Ja še ena, ki doji in bi radi še enga...da bo manjša razlika... Ja tudi moje m ni od nikoder, tamali ima sedaj 8 mesecev in sem se odločila, da počasi ukinemo dojenje(z zeloooo težkim srcem in veliko slabe vesti), zvečer mu bom dajala samo kašice-tiste z adap mlekom, zjutraj se bova pa še malo dojila, kak teden, dva...pol pa še zjutri kašice... Ma tok si želimo drugega....sploh ne neham mislit...pa smo počakal do 8 m... no mislila sem vprašat, kaj če bi začela pit tisti čaj krvomočnice, pri prvem sem ga pila, tko mal kao škodit ne more in je takoj ratalo...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
porod in čepV kolikem času ste rodile ko se vam je odluščil čep?tisti dan (
73%)
v roku enega tedna (
18%)
v roku dveh tednov (
5%)
v roku treh tednov (
2%)
več kot tri tedne kasneje (
2%)
Število vseh glasov: 222Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!