|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje vzeti stanovanjski kredit?
11.5.2005 13:55:02   
huda
Pri kateri banki so najugodnejši stanovanjski krediti? Sem komitent NLB banke;.....a lahko vzamem kredit npr. pri KBM?

Kredit mislim vzeti na 10 - 15 let,.....kaj čmo, dolga doba,...... a moramo nekje vzeti denar za naše stanovanje.

Kako pa ste vi rešili denarne težave,...na koliko let ste vzeli kredit; in kakšen obrok plačujete na mesec?

(kredit bom vzela samo jaz,... znesek, ki ga mislim plačevati je pa med 50 - 60000 SIT),......mož pa naj kar ma svojo plačo:)-:)-:)-........

Neposredna povezava do sporočila: 1
11.5.2005 14:01:36   
Anonimen
Lahko ga vzameš pri drugi banki ampak nimaš tako ugodnih pogojev kot komintenti.

Daleč najbolj ugodni sta Volksbank in Bank austria.

Volksbank, 15 let, 80 000 sit

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2005 14:05:24   
Anonimen
Po zadnjih izračunih Hypo AA za isto mesečno vsoto dobiš 6m2 več stanovanja. Pri majhnih stanovanjih, pri večjih pa še več, ker je m2 cenejši.
Računala včeraj za vse slo banke.

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2005 14:07:35   
kofetek2010
6m2 več stanovanja? :)- v Lj stane eno povprečno stanovanje tolk kot v prekmurju celo nadstropje stanovanj :)-

OK, dost heca 8)

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2005 14:10:18   
Primoza
Bank Austria. Izredno ugodni dolgoročni nepremičninski krediti, akcija do konca maja. Splača se postati njihov komitent, ker je potem kredit še bolj ugoden. Če primerjam obresti ki jih dobivam v stanovanjski shemi za naložen denar, dobim več obresti kot jih je potrebno plačati za tukaj kredit. Jaz bi tukaj takoj vzel kredit, če bi ga rabil.

http://www.ba-ca.si/slo/Prebivalstvo/nepremicninski_krediti/neprkred_akcija.asp

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.5.2005 14:10:34   
Anonimen
Pa sej za LJ sem računala - mi Prekmurje ne pomaga če imam službo tle.
Sam potne stroške bi pa kasirala ufff....:)-:)-
No saj pošteno povedano sem računa s 1500eur/m2, ker vem, da lohk po taki ceni dobim - kam bi se pa prišlo brez vez....:((:((

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2005 14:11:50   
Anonimen
Vseeno vodi HYPO-preverjeno. Drugače mi2 imava hipotekarca od NLB, sam najugodnejši je pa še vedno tisti zgoraj.

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2005 14:17:35   
miša1
Midva sva vzela pred 8 leti stanov. kredit, ki ga potem oddajo Banki Koper. Od 26.000 mesečno je prišlo na 40.000. Tako, da sem lani vzela pri drugi banki kredit in ga Kopru odplačala. Tu imam pa zdaj fiksn obrok, in se mi zdi veliko boljše.

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2005 14:20:17   
Primoza
Ne bo držalo, ponovite izračun.

Tukaj je primerjava teh dveh bank ob predpostavki da vzameš 60000 obrok, 180 mesecev zastavo nepremičnine in da si komitent banke - se pravi najugodnejše variante:

Hypo:
Datum izračuna kredita: 11.05.2005
Znesek kredita: 7.595.050,64 SIT 31.692,92 EUR
Izplačano: 7.520.050,64 SIT 31.379,96 EUR
Mesečna obveznost: 60.000,00 SIT 250,37 EUR
Število obrokov: 180

Stroški odobritve: 75.000,00 SIT 312,96 EUR
Stroški zavarovanja**: 0,00 SIT 0,00 EUR
Obrestna mera: 5,10%
EOM*: 5,26%

BACA:
Vrsta kredita: Nepremičninski kredit - akcija
Znesek kredita: 7.894.737,00 SIT
32.943,00 EUR
Znesek anuitete: 60.000,00 SIT
250,00 EUR
Število anuitet: 180
Mesec plačila prve anuitete: Junij 2005
Mesec plačila zadnje anuitete: Maj 2020
Datum izdelave izračuna: 11.05.2005
Stroški odobritve kredita: 26.053,00 SIT
109,00 EUR
Način zavarovanja kredita: Zavarovano s hipoteko
Obrestna mera: 2,15 %
Uporabljena vrednost 12 mes EURIBOR 2,19 %
Uporabljena realna letna obrestna mera: 4,34 %
Skupna efektivna obrestna mera: 4,45 %

Lepo je razvidno, da dobimo kar nekaj več za svoj denar pri BACA, vendar pa akcija traja le do konca maja. BACA je ta hipa daleč najkonkurenčnejša. Ampak kaj, ko ne rabim kredita ,)

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2005 14:28:37   
Anonimen
Aja sem računala da se kredit vzame jeseni - ni akcije:((:((

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2005 15:18:45   
Anonimen
jana73:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
Ne kot celo nadstropje, ampak že skoraj dobiš lepo hiško z vrtom :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Mi smo od moževe babice hišo s parcelo prodali za 2 milijona.

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2005 15:41:53   
Anonimen
KOGA?????!!!!!!
Pa saj to ni res!!!!!
To je za 5,5m2 v LJ, pa če vzamem uno po zvezah ceno!!!!:grrr:8):grrr::grrr::grrr:8)8)8) ""##$%%)$"%%($. Pa saj to ni res!
Po normalnih cenah je to 4,1m2!!!! #$"&#&$(#$%&/8)
A mate še kakšno hišo za prodat?:)-

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2005 15:54:08   
Anonimen
Več ne. naš sosed je npr. prodajal hišo za 8 milijonov. Na ful mirnem mestu, dvonadstropnica z velikim vrtom - potrebna male obnove (zamenjati okna...). Pravim vam punce, Prekmurje je skoraj for free!

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.5.2005 15:57:07   
Anonimen
Sam kaj k je to tolk daleč od LJ:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.5.2005 15:57:22   
Anonimen
Sam je ap tut dalec od vsega..Prekmurje...:zmeden:

(odgovor članu huda)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.5.2005 16:17:00   
zi&mm
Midva sva z možekom :love: lani septembra vzela kredit za hiško kr pri volksbank, je imela najugodnejše pogoje; vzela sva 8mio sit na 15let, obrok pa je slabih 60tisočakov;

Tudi pri nas na :morje: se najde kakšna stara hiška (istrska varianta) za manj denarja, pol jo malo preurediš in imaš lepo, moderno hišo in si nekje na samem :) ne pa v vrstnih hišicah ali bloku. Tako sva midva kupila, letos oziroma drugo leto bova dodala še kak milijonček ali dva uredila bajtico zaprav.

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.5.2005 16:57:36   
piščanc
mi dva (ok, takrat mi trije) sva kupila stanovanje v zagorju, pa službi v lj, je šlo

drugač bi šla pa za dva milijona v prekmurje

se ravno meniva kaj bova naredila čez eno leto

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.5.2005 18:28:40   
tesa
Mi2 sva se odločila za Bank Austria.Ima najugodnejši stanovanjski kedit, ki je vezan na CHF. Tudi če dolgoročno razmišljamo bo Švica vedno Švica:)- KAj bo pa čez 15let z EUROM pa ne vemo:zmeden2:
Drugače pa verjemi ali ne je na EURO vezan kredit v EURO(ne v SIT) najcenejši; piši in beri NLB Banka.
Skoraj nisem verjela.

Mg. ninočka si iz zagorja?

Lp:miska:

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.5.2005 19:04:02   
LARIKA
ja če imaš plačo da te kap greš lahko na banko austria. drugače ne hodi. nama so že na vratih rekli da tam ne dova dobila nti milijona. dobila pa ga bova na skb in to ne samo tolk,ampak 10x več. nama se zdi skb super pa še prijazni so. vsaj v najini poslovalnici v trzinu-blatnica.
upava da sva vsaj malo pomagala

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.5.2005 19:11:06   
Primoza
Zdaj pa ne razumem od kje vam podatek da je NLB za kredit v EUR daleč najcenejša?????
NLB:
Posojilo za nepremičnine
Rezultat izračuna
Mesečna obveznost: 60.000,00 SIT
Število obrokov: 180
Odobreni znesek 6.888.000,00 SIT
Začetna mesečna obveznost: 60.002,00 SIT

Datum izračuna posojila: 11.05.2005
Stroški odobritve: 70.000,00 SIT
Stroški zavarovanja 0,00 SIT
Interkalarne obresti: 25.663,00 SIT
Efektivna obrestna mera: 6,87%

Ste se na podlagi izračuna lažje odločili? Posojilo lahko najamete v katerikoli poslovalnici Nove Ljubljanske banke.

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.5.2005 19:31:27   
Annny
Primoza, varčuješ v NSVS...ajoj8)
Za isto varčevalno dobo lahko naložiš denar v kak vzajemni sklad (no ja, pa nikar slovenski), pa se bo tvoj denar mnogo bolj oplemenitil..pač glede na to, kakšno opcijo bi izbral.
;)

Kar izračunaj..vidim, da ti gre to dobro od rok:)

Lp

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.5.2005 19:44:29   
Lumpi
Meni se zdi NLB najugodnejša. Če si njihov komitent, ti kredit trgajo preko trajnika in ne od palače. Če se odličiš, da ti kredit trgajo zadnjega v mesecu, imaš 200 sit manjši obrok, kar dolgoročno nanese kar nekaj, kredit vzameš na hipoteko, zraven pa vzameš zavarovanje pri zavarovalnici (cca. 2.000,00 sit mesečno), kredit zavaruješ za primer smrti - če se ti kaj naredi, zavarovalnica odplača kredit, in ga NE REGRESIRA od svojcev!!!
Če pa se zgodi, da slučajo izgubiš službo, oziroma nisi zmožen plačevati, lahko kredit za dobo enega leta zamrzneš (plačuješ samo obresti)
Samo za informacijo: baje, da pri HYPO-banki vzamejo stanovanje že, če ne plačaš enega samega obroka (vsaj tako so rekli moji kolegici 3-mesece nazaj)
Meni se zdi, da je bolje pregledati vse možnosti, iti od banke do banke s plačilnimi listami, se točno vse pozanimati in vzeti najboljšo varianto, gledati tudi vnaprej, ne pa samo misliti: tukaj dobim 150.000,00 sit več kredita! V končni fazi je lahko ta "najugodnejša" varianta najbolj zahrbtna!!!

LP

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.5.2005 21:13:20   
Primoza
NSVS je ena izmed boljših konzervativnih naložb za del portfelja, drugi del so že kakih 13 let slovenske delnice, par let pa tudi tuje delnice. VS trenutno niso v moji domeni. Vprašeaj se čez leto koliko boš imela v vzajemnem skaldu, dvomim da več kot jaz v NSVS, še posebno če imaš v slovenskih vzajemnih skladih. Druga konzervativna naložba je dodatno pokojninsko varčevanje, ki ti zniža osnovo za dohodnino. Ja računica je pomembna, posebno ljudje velikokrat ne razumejo zakaj jih ostrižejo, če imajo vsa jajca v eni košari.

(odgovor članu huda)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?