|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plača po zakonu
16.4.2009 11:26:01   
Looney27
Živijo

Imam 4 leta delovne dobe in dokončano visoko strokovno šolo (I.  stopnja po bolonjski). Moja neto plača je 550 eur, bruto pa cca. 710 eur. Zanima me, kje bi se lahko pozanimala ali je ta plača ustrezna glede na mojo izobrazbo in del. dobo ali ne (jaz mislim da ni user posted image ).

Če se katera slučajno spozna na te zadeve mi naj prosim sporoči.

lp

30.5.2009 bom v belem :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plača po zakonu
16.4.2009 11:34:25   
AnciM
Kje pa delaš? V gospodarstvu so plače stvar dogovora med delodajalcem in delavcem. V javni upravi pa je plača določena z zakonom.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Looney27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2009 15:16:56   
donat
Pozdravljenauser posted image

Samo v javnem sektorju je določena plačauser posted image , pri privatnikih,... pa lahko dobiš MINIMALNO PLAČOuser posted image , pa če imaš doktorat je vseenouser posted image lahko dobiš minimalca. jaz imam tudi VII, st. pa sem dobila netto 336 eur, ( delala sem pa ruske turnuse) nebom nikoli pozabila da sem na Sam BOŽIČ odšla v službo bila je nočna in sem štiri ure klečala in brisala strojuser posted image drugo pa fizično delala. Zdaj pa delam v trgovini kot prodajalka z polovičnim delovnim časom za 292 eur.user posted image user posted image

A si lahko predstavljaš da si ti na mojem mestu???? Kaj bi storila?

Lp

(odgovor članu Looney27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2009 21:23:45   
pokica_
Punce na kakem delovnem mestu pa delate z VII.st izobrazbe in dobite tako nizko plačo?
Odvisno je od tega kakšna st. izobr. se zahteva za vaše delovno mesto. Če delaš npr. kot trgovka, ki BTW rabi samo IV.st. izobrazbe, ti imaš pa VII.st, boš kljub temu plačana za IV.st, ker si se pač prijavila na to del. mesto.

Drugače bi bilo, če bi delala na del. mestu, kjer se zahteva VII.st. izobrazbe in bi dobivala min. plačo. Sicer je pa določen minimum za vsako st. izobrazbe, ki se zahteva za določeno del. mesto, po Zakonu o del. razmerjih (ZDR).

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2009 10:12:03   
donat
Pozdravljenauser posted image

Seveda plačo dobimo za tako delovno mesto za katero opravljamo. Pošiljam prošnje za VII. st. izobrazbe pa ne dobim službe tako že tri letauser posted image Vendar pa neki moram začetiuser posted image ne morem sedeti doma in čakati da dobim za sedmo st. To lahko ne bo v teh današnjih časih tako hitro. Imela pa sem šefa, ki je imel delovno mesto za sedmo stopnjo, on pa osnovno šolsko izobrazbouser posted image .user posted image Ja žaluser posted image danes je pač tako user posted image

LP

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.4.2009 13:23:58   
Kika99
Živijo

Jaz imam tudi 7 stopnjo pa delam kot poslovodja v trgovini (veliko odgovornosti, sitne stranke v glavnem kr neki, vse je na mojem hrbtu) pa imam bruto samo 730 eur. V glavnem s to plačo životarim zaenkrat user posted image

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.6.2009 11:44:55   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: Kika99

Živijo

Jaz imam tudi 7 stopnjo pa delam kot poslovodja v trgovini (veliko odgovornosti, sitne stranke v glavnem kr neki, vse je na mojem hrbtu) pa imam bruto samo 730 eur. V glavnem s to plačo životarim zaenkrat user posted image

V kateri trgovini pa delaš, če ni skrivnost in kakšen je tvoj delavnik? Tudi popoldneve in vikende?
Lahko tudi na ZS.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.7.2009 7:31:51   
nu_tella
Jaz sem tudi delala s VII stopnjo za 650 neto v gospodarstvu. Ja začela sem kot knjigovodja ampak potem sem v roku 3 let dobila take dodatne zadolžitve, da sem bla že namestnica vodje računovodstva. Ampak "po nazivu delovnega mesta" pa še vedno knjigovodja...pol so se pa čudili ko sem šla stran...

Meni se zdi prav, da delaš in ne "čakaš doma na novo službo". Vsaka izkušnja šteje. Je pa res, da probaj čimbolj v svoji stroki dobit...Probaj mogoče v kateri drugi tergvini preverit, če bi tam imela višjo plačo...čeprav verjamem, da znajo tile trgovci (predvsem verige) kr izkoriščat...razen za Hofer sem slišala da ima vodja poslovalnice ok plačo...sam delaš pa tudi petke in svetke.

Koliko let delovne dobe pa imaš?

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.8.2009 10:20:16   
donat
vsi vikendi se delajo, pa samo za glavne praznike smo domauser posted image , pač kako imajo delovni čas City centri tako se dela. A da ne rečem da se mi je že zgodilo da je katera stranka rekla v nedeljo:
A samo do treh imate odprto, zakaj nimate celi danuser posted image user posted image user posted image jaz bi njo dala delatuser posted image .

kaj se tiče vikendov je tudi težko dobiti prosto, saj tukaj je najbolj gužvauser posted image

Lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Zaupate medicino?
willma

popolnoma (26%)

delno (66%)

ne (8%)

Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!