|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Majčice - kako ste
11.5.2005 12:09:13   
Margareta
Živjo punce, ki pričakujete maja, kako ste?

Sem kar vesela, ker je že maj in da bom svojega otročka spoznala. Tolk me zanima kakšen je, ta krtek v mojem trebuhu.:bravo:

Kilaža mi že ene 3 tedne stoji in upam, da se ne bom zredila, čeprav trebuh imam pa že tak, da sploh nimam več občutka in se z njim kar zaletavam:zmeden:

Telefoni mi že zvonijo:grrr: in folk me sprašuje, če že imam kakšne znake. Sem jih že sita.

Zunaj je sonček, jaz grem pa zdajle res k frizerju, pa v čistilnico moram nesti ene cote, ker gre moj v soboto na ohcet.:torta:

Pa kakšno cotico bi si tako rada kupila za potem ko bom sprehajala otročka, imam ogledano eno tako lušno jakno za poleti, ampak je bele barve, pa ne vem koliko bo kaj uporabna.:love:

Napišite kaj, jaz grem pa pogledat, če je porodniška res že nakazana.:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Majčice - kako ste
11.5.2005 12:53:03   
A-N-J-A
Mi še kar čakamo:zmeden:.Sicer mam še 9 dni fore,ampak smo že kar mal neučakani.Jutri mam spet pregled;),pa ne vem a me bo kaj pogledu,če sem že kaj odprta:bravo:,ker do zdaj me še ni.
Ful me zanima kakšena je naša češpla:duda:.
A veste da smo v petek 13-ga:(.No,v petek ne bi rodila.Drugač se pa kar uredu počutim:sloncek:,samo popoldan me peče zgaga:((,pa neki mam spet s prebavo težave:((.

Anja,še 9dni do pdp

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Majčice - kako ste
11.5.2005 14:10:01   
tejč
Ojla, naj vas na hitro pozdravim- sem rodila 6.5. najlepšo deklico na svetu, Ajšo. Men gredo kar kocine pokonc, tok sem srečna, da je zdrava, lepa in najina.
o izkušnji poroda se imam namen nekam razpisat, ker bi vam res lahko koristilo.
vendar zdajle ni časa, mala sicer dremucka, ampak ne bo dolgo, slišim...
en dan smo že doma, patronažna je bla tu in je res faca, moram jo kar pohvalit, v Domžalah, ga. Mira Savnik. Res me je pomirila. V porodnišnici sem imela na c oddelku (slabe izkušnje)nekaj težav okrog dojenja, ampak mala je vlekla, zdaj je bolje, doma se sprostim bolje kot tam. Ponoči nismo rabli dat dodatka in sem srečna, ker bi res rada polno dojila. Patronažna je rekla, da ne izgleda nič lačna in da je kul, da dobro vleče. Uf, še sreča. Dragemu gredo tud zasluge, ker me podpira in bodri.:bravo::bravo:
Nasveti:
mali lahko daš za probo-preden se odločiš za dodatek probo: če je ful lačna, bo spila grenek bebe čaj, več kot 30 ml. Če ni lačna, bo spila nič ali manj kot 30 ml.
Lahko poskusiš zvečer dat ji žličko osladkane vode, če je ful nemirna in če zelo joče. Nič ni hudega, to lahko delaš bolj na začetku, potem zaradi zobk ne.

30 ml dodatka ni veliko.

Če bi men npr. v porodnišnici kdo te stvari povedal, bi bla jz ful bolj mirna, kot pa sem bila zdaj, ko je vsaka sestra po svoje govorila in težila kao da nočem dojit in mi niso verjele, da mala res tok spi. Za crkent so. Pohvalim lahko višjo medicinsko se sestro gospo Liljano Verbič, ki mi je vlila toliko optimizma in mi razložila par zadev o dodatkih.:bravo::bravo::bravo:

Toliko za vse majčice in nemajčice. Mogoče bo kateri prišlo prav, lahko pa tudi malo podiskutirate, če želite. Jaz patronažni zaupam.

lp, šibam še mal presrfat, ker mam res mal cajta,
srečno, bom spremljala.:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Majčice - kako ste
11.5.2005 16:40:03   
Amoss
Tudi jaz že komaj čakam da napišem svojo porodno izkušnjo tukaj gor.Sicer imam še 18 dni do roka, pa vendar bo baje prej, koliko gre zaupat zdravnikom.Če zaupam sebi bo pomoje tudi prej , saj se že počutim grozno.
Punce če je tukaj gor katera ki je že rodila bi rada da napiše kako se je počutila par dni preden je rodila.Ali ste vedele tako zdaj pa bo?
Meni se to že zdi cel teden, kaj to kaj velja?Pa počutje-OBUPNO.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Majčice - kako ste
11.5.2005 18:33:56   
Margareta
Tejč, čestitam za najboljšo novico dneva, me veseli, da se dojita in crklata in da je vse o.k.:bravo::bravo::bravo:

Jaz sem šla samo malo čez mesto, pa sem spet ob denar, sem mu kupila ene bodije, pa eno tako mehko jopico. K frizerju pa spet nisem sla.

Amoss, kako pa se pocutis, da je tako grozno? A te špika? :rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Majčice - kako ste
11.5.2005 18:38:32   
zi&mm
ojla :nosecka:
a ve ste tudi tako neučakane kot sem jaz? Enostavno ne zdržim več, komaj čakam da vidim svojga :duda:
sitna sem že sama sebi in še bol sitno me nardijo vsi drugi, ker non-stop klicarijo "a si že?" "a je :modri: al je :roza:?" "joj, daj kaj čakaš?" "kakšna imena si zbrala?" in take, da mi gre kr na :(( :(( :((
Včeraj je skor cel dan tel.zvonil in vprašanj nikoli konec; zvečer pa sem :(( kot iz škafa, da me je moj komaj pomiril, pol pa celo noč nič spala in sem že tako :zaspan: da je kr joooj...
Tako kot je Amoss napisala; naj napiše ena občutke dan/dva pred porodom.

Mene danes sicer dajejo neki krči na cca.45-50minut, mislite, da bo kmalu? Odprta sem že nekaj tako je rekel gin.

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Majčice - kako ste
11.5.2005 19:36:01   
sabini
Jaz mam jutri rok pa upam da bom danes dobr spala , mam čist mešane občutke enkrat me je strah k :hudicek:, drugič se veselim tretjič kr ne vem da mam jutr PDP, pol četrtič kr ne dojamem da grem res rodit:duda:uglavnm občutki full mešani.

Sem pa jaz tudi tako neučakana da je groza. Če te dajejo krči nekaj že bo kdaj pa ne vem mene nič ne daje niti poopadki niti nič:ups:

Upam da bomo kmal zibale

:nosecka:Sabina pdp 12.5.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Majčice - kako ste
11.5.2005 20:20:46   
Amoss
Bolijo me rebra, ker me je ful nabincal, težko diham, križ me boli tako da se še komaj gibam, bolijo me ledvice,ker je baje vse premaknjeno, pa tako čudno me šraufa.Tak da če nebo počasi bom kr znorela.Ne moremm spat, ker mam srbečo kožo,...Upam da je to začetek konca in da bo kmalu.Aja pa da o zatekanju ne govorim.
Koliko osem mesecev sploh nisem vedela da sem noseča me je zdaj trikratno vdarilo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Majčice - kako ste
11.5.2005 20:44:35   
NENAJANI
Ojla Majčice!!!!
Jaz sem bila prav danes na CTG- nič!!!!!!!!!!!!!:((:hudicek:
Imam občutek, da tale moj :duda: prav nič noče ven. Sicer imamo še 17 dni časa do roka, ampak meni se že mudi rodit!!!!:ups:
Vsi mi govorijo, da bo :duda: pred rokom, da ga imam že tako nizko... Jaz imam pa vseeno tak grd občutek, da bo pa :duda: raje junija, kot pa maja!!!:zmeden::zmeden::zmeden:
V glavnem se počutim dobro-odvisno od tečnobe! Če sem en dan tečna :hudicek: potem me boli čisto vse in čisto vse me muči in moti. Če pa sem dobre volje, bi lahko bila noseča še devet mesecev!!!!:zmeden::zmeden::zmeden:

Uživajte Majčice, ki še pričakujete!!!! :rozica:
Tebi novopečena mamica pa pošiljam 1000:rozica: in ti želim vso srečo!!!! Tudi atiju in mali Ajši :rozica::angel:
L.P. Nena, Jani in :modri: 37t5d :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Majčice - kako ste
11.5.2005 21:51:58   
M&M&M
Javlja se še ena majčica v pričakovanju :duda:!

PDP imam 15.5., torej zelo kmalu. Sem upala, da bom :duda:spoznala že kaj prej, saj so mi GIN že nekaj časa govorili, da je glavica že zelo nizko, da pa to ni merilo za to, kdaj se bo :duda: odločilo priti iz varnega zavetja mojega trebuha. Zdaj vem, da to res ni merilo, saj se ne dogaja nič. :duda:je še vedno zelo živahmo, o umirjanju ne duha ne sluha.... Doma mi je že dolgčas, kam preveč naokoli pa tudi ne upam. Moram pa priznati, da večjih težav nimam, da spim OK, skratka sem se trebuha že skoraj navadila. Se pa strinjam z vsemi, ki vam je že tečno odgovarjati na klice: "A še ni?" :((

Vsem majčicam želim, da kmalu in brez večjih težav spoznajo svoje sončke!

:bravo:

Lp :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Majčice - kako ste
11.5.2005 22:11:47   
Anonimen
Pozdravček!9nebesa

Evo še eno majčico, ki imam PDP 29.maja in se nam še nikamor ne mudi!:):bravo:
Nosečnost je potekala super, še zdaj nimam nobenih posebnih znakov in tegob:sloncek:
Sicer sem dosti x zvečer zmučena, da kar padem v posteljo-vendar zaradi selitve, ne pa zaradi bebike!:)-
Komaj čakam, da vidim to našo malo čudo, ki me veselo brca in žgečka:love:

Lp, nina:nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Majčice - kako ste
12.5.2005 7:25:57   
babsie
evo, jaz sem pa danes četrti dan po PDP-ju, pa nič. Sem že malce veliko živčna. Moram reči, da se je vse skupaj s popadki in krči itd. začelo že tri tedne nazaj, zdaj pa je vsak dan bolj umirjeno in kar ne vem ali bo mali prišel ven ali ne. No, če ne drugače ga bodo pa z umetnimi, ampak si nekako tega glih ne želim.
Danes imam spet pregled in bomo videli kdaj se bo kaj dogajalo.
Tako da tiste, ki ste prvorodke in še niste dosegle PDP-ja - kar na easy. Še imate čas.

Pa uživajte, danes bo baje sonček.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Majčice - kako ste
12.5.2005 15:59:58   
Tricia
Hello!
Danes prišla iz bolnice. Včeraj sem imela rok, pa sem še zmeri cela.
Dan pred PDP sem šla v bolnico ker se mi je pojavil izcedek, pa grozno mi je otrdeval trebuh, dol me je tiščalo in otročka sem čez dan ful malokrat čutila. Sem šla v bolnico da bi se pomirila, ostala pa dva dni na opazovanju. Pregledi so pokazali da sem še čisto zaprta, CTG-ji pa niso zaznali nobenega popadka. Sicer sem imela bolj ali manj močne krče (in jih imam še) v trebuhu in križu, a ti so bili neredni in očitno niso tisto ta pravo. Tako sem si izborila odpusnico, na katero so mi napisali LAŽNI POPADKI. Zdaj sem vsaj doma, a bom morala že jutri spet na pregled. Bomo vidli kaj bodo porekli...

Do roka sem bila neučakana, tečna nosečka, v bolnici pa me je zagrabil strah in kar ne bi rodila - celo trebuh se mi je kar naenkrat zdel čist fajn dodatek. Kaj delajo kormončki in psiha..... :)-:)-:)-

No, jst si mislim da bom še v enem kosu preživela ta vikend. ;) Bomo pa vidli ne če res....;););)

Srečno :nosecka:

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......