Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 15.4.2009 19:22:15
|
|
|
|
vaney
|
Živjo. Po novem imamo alergika. Sin (15 mesecev) je alergičen (z bioresonančna ugotovitev) na kravje mleko, natančneje na tuberkolin (snov v kravjem mleku) in zdaj moramo imeti 1 leto strogo dieto? Kje lahko na Dolenjskem in Belokranjskem območju kupim dietetično hrano? Rada bi kakšno riževo mleko, ovseno, kozje, ovčje (sojinega ne), pa kakšne jogurte, deserte, sire iz tega? Kaj mu sploh lahko pripravim za jest, glede na to, da je do zdaj jedel vse kot mi (dopoldne pa hrano v vrtcu), za večerjo ponavadi kosmiče, kakšen čokolino, grisolino, jogurt, kruh z namazom....zdaj se mi je pa film malo ustavil, ker tega več ne sme? Kaj pa piškoti? Danes sem mu kupila v Šparu kekse iz riža, jih je jedel, ampak menda je še kaj drugega kot ta stiropor Ima katera kakšno idejo, kaj mu dat jest in kje to kupit? Hvala.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 15.4.2009 19:42:16
|
|
|
|
pipic
|
Najprej naj se potrdi na krvnih izvidih ;)
|
|
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 16.4.2009 21:43:12
|
|
|
|
mesecnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pipic Najprej naj se potrdi na krvnih izvidih ;) Predvidevam, da so to že krvni testi. V glavnem - mi imamo tudi alergika in sem iz NM. Riževo, ovseno, proseno, mandljevo, sojino mleko lahko kupiš v Mercatorju na Cikavi, nekaj tudi v DM. Od kosmičev lahko kupiš ovsene kosmiče, koruzne kosmiče, in riževe ter prosene, ter potem to mešaš med sabo - lahko dodaš tudi kaj sadja. Vse dobiš v Mercatorju na Cikavi ter v DM-ju. Za kašice se lahko kupi od Linota koruzno, pa v DM-ju imajo proseno in riževo z jabolko ter hruško - dodaš primerno mleko in je. Za jogurte ne bi vedela, ker mi tudi sojinih ne jemo, drugih pa ni. Imaš pa riževe pudinge (vanilija in čokolada), ter neke riževe deserte (čokoladne). Malo poglej v teh dveh trgovinah, se kar nekaj najde. Tudi razni keksi, kosmiči,... Jaz niti drugega ne gledam, ker imamo alergije na jajca, mleko, krompir in pšenico. Aja - pa včasih naši naredim puding na kompotu, pa sadje vmešam notri.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 16.4.2009 21:47:21
|
|
|
|
pipic
|
Bioresonanca-to niso nobeni krvni izvidi
|
|
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 16.4.2009 21:49:53
|
|
|
|
Felicita
|
tut jest svetujem krvne teste, ker je dietna hrana draga ko žafran in je pomoje škoda denar na ta način stran metat. poleg tega edini tuberkulin, ki ga jest poznam je snov izolirana iz bakterij roda Mycobacterium in se uporablja za teste za tuberkulozo.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 17.4.2009 19:12:13
|
|
|
|
mesecnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pipic Bioresonanca-to niso nobeni krvni izvidi Ups - sem spregledala. Potem pa definitivno prvo krvni testi.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 17.4.2009 19:49:01
|
|
|
|
vaney
|
punce, midva sva že bila 3x na testih za alergijo na kravje mleko in vedno so bili negativni, koža pa še vedno grozna. Potem pa sem se odločila še za bioresonanco in so mu našli alergijo na tuberkulin. In v vrtcu ima na podlagi rezultata iz bioresonance že 2 dni dieto na kravje mleko. In sem v trgovinah našla vse (v Millerju, DM, Hipermarket na Cikavi, Era) vse, razen jogurtov iz riževega/kozjega/prosenega/ovsenega mleka. Samo še to bi rada našla, pa je. Diete se moramo držat eno leto, potem naj bi jo prerasel in bo tudi koža ok. Vsaj tako so rekli....
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 18.4.2009 10:21:06
|
|
|
|
mesecnica
|
Jogurtov iz navedenih mlek ni - razen če jih boš naredila sama.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 18.4.2009 14:44:22
|
|
|
|
vaney
|
mesečnica, jogurti so sem izvedela, da jih imajo v Hipermarketu Merkator v Brežicah (iz kozjega, riževega in ovsenega mleka), je pa res, da jih ni vedno na zalogi in je najbrž najbolj pametno se prej pozanimat, če so na zalogi in potem it tja.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 18.4.2009 15:03:02
|
|
|
|
mesecnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney mesečnica, jogurti so sem izvedela, da jih imajo v Hipermarketu Merkator v Brežicah (iz kozjega, riževega in ovsenega mleka), je pa res, da jih ni vedno na zalogi in je najbrž najbolj pametno se prej pozanimat, če so na zalogi in potem it tja. Kar ne morem verjeti. Če boš dobila, daj prosim sporoči. Ker jaz sem se tudi na Pediatrični kliniki pri svetovalki (dietičarki) zanimala, pa je rekla, da so samo pudingi iz riževega mleka . Mi sicer kozjega in ovsenega ne smemo, ampak riževe jogurte bi pa. Prosim , če boš sporočila, če jih boš dobila .
< Sporočilo je popravil mesecnica -- 18.4.2009 15:05:39 >
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 18.4.2009 16:07:12
|
|
|
|
pipic
|
bioresonanca pomeni tudi nateg.
|
|
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 19.4.2009 12:41:00
|
|
|
|
vaney
|
pipic, zakaj si pa tako negativno nastrojena proti bioresonanci?? Vsak po svoje, ne? Saj nisem rekla, da moraš ti verjet v njo, ampak jaz pa bom poskusila, škodit ne more.
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 20.4.2009 15:41:53
|
|
|
|
kodrana
|
no, jaz bi podala samo svoje mnenje glede bioresonance. očitno nekaterim ugotovijo, drugim ne. mi smo bili alergični-baje- na vse živo. ampak kljub dieti ni blo nič bolje. in na koncu smo ugotovili, da jo matra pač prebava. še vedno enzrelo črevesje. in to vse do 11m. pri nas očitno ni bila alergija. ker je bilo vsako noč enako...
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 20.4.2009 21:06:25
|
|
|
|
TiaSara
|
Kodrana, imaš ZS
|
|
|
|
RE: kje na Dolenjskem kupiti dietno hrano? 20.4.2009 21:14:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi samo nekaj dodala - sama sem alergična na kar precej stvari - potrjeno s krvnimi testi, pa me kr precej moti, da vsak ki gre na bioresonanco, zaradi problemov s kožo, prebavo... ima isto diagnozo - alergija že na kaj - pa naj bo to otrok ali odrasel človek. Ne vem, zakaj na teh zadevah tko radi predpisujejo diete. Kolegici so zadnjič rekli, da je alergična na pšenico, pa da se to kaže navznoter - halo, men je to mal čudno. Sicer nikoli ne reci nikoli - morda me to kdaj prepriča, sam do zdaj me še ni. vaney - ful stvari lahko dobiš v DM, pa tudi v Hipermaketu NM majo kr nekaj na to temo
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Otrok je oživel na maminih prsihSe spomnite mame, ki je z dotikom oživila svojega sinčka, ko so ga zdravniki po porodu razglasili za mrtvega? Poglejte, ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?