|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sistematski pregled je za nami
10.5.2005 20:19:13   
Abby
Ob 8.00 sva bili v ZD v čakalnici, kjer me je punčka prijetno presenetila, ker se je obnašala, kot doma, se igrala, risala, tekala... Škoda, da ni ostalo tako tudi potem,ko je po naju prišla sestra.
Pregled triletnika naj bi potekal tako:
1. pregled vida in sluha s tehtanjem in merjenjem višine pri sestri;
2. Denver test pri sestri;
3. pregled pri zdravnici;
4. pregled pri psihologu (test SPP-3);
5. laboratorijski pregled z odvzemom krvi iz prsta plus dostavljen urin in kakec;
6. predavanje zobozdravnice;
7. pregled pri zobarju.
Ko sva vkorakali v prostor k sestram, je punčka začela jokati in so točke 1 do 3 bile neizvedljive. Nisem videla smisla v nadaljevanju celega cirkusa, tako da smo se že odpeljali, potem pa sem ji le dala še eno priložnost. Ko smo odhajali, sem ji namreč zagrozila, da ne bova nikoli več šli v Direndaj, če bo zganjala takega hudiča, vem pa, da ni vzgojno, če otroku obljubo prelomimo. Skratka pogodile sva se: če gre z mano k psihologinji, greva potem nakupovat; če bo celo sodelovala, ji kupim v Direndaju kar hoče; če se bo drla in ne bo šla z mano, ne greva nikoli več v trgovino. Potem je prišla ravno ob pravem trenutku mimo še patronažna sestra, s katero se poznamo, in naju je prijazno pospremila noter. Na tisti točki sem bila namreč že zares obupana in sva obe z deklico jokali. Prišli sva torej na hodnik k psihologinji, kjer sva si ogledali risbice otrok, potem pa sva bili na vrsti in sva šli noter. Zaradi cele grozljive skušnje sem bila tako razburjena, da nisem znala odgovoriti, ko me je psihologinja vprašala po mojem imenu. Spomnila sem se samo moževega priimka. Naposled sem se zbrala in povedala še preostali del imena ter rojstne podatke. Deklica mi je tačas sedela v naročju in se igrala s kockami, nadalje pa je tudi lepo sodelovala in opravila naloge iz prve :bravo:. Na določena vprašanja sicer ni hotela odgovoriti, sicer pa je bilo OK. Gre seveda za velik socializacijski primankljaj, ker pač še uporablja pleničke in ker se boji tujcev, pa dobro. Jaz sama vem, da je že to velik dosežek, da je kolikortoliko sodelovala v končni fazi. Samo da je mimo. Pri petih letih jo bo pa dedec peljal, jaz ne bi več zdržala. Ga kar vidim, kako bo podal podatke o družinskih razmerah...No, potem sva šli še na zobno predavanje, ampak na sredini sem iz čakalnice zaslišala svojega dojenčka, ki mi ga je mati prinesla, ker je bil lačen, zato sva dezertirali. Kartica je pa še vedno tam, ker bi jo morala dobiti nazaj na zobnem pregledu. Kot že rečeno: samo da je mimo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.5.2005 20:21:27   
Abby
Ups, na napačen podforum sem dala zadevo. Spada seveda na Dojenček in otrok. Če lahko moderator to popravi, bi bilo mega, če ne, pa tudi ok.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2005 9:23:43   
Anonimen
Aja, Abby, a pri vas je vse to v enem dnevu? Pri nas je najprej psihilog, prav zaradi možnih slabih izkušenj pri zdravnikih, to so mi sami povedali. Potem je čez kakšen mesec pediater (merjenje in pregled vida ter poslušnje srca in pregled hrbtenice in stopal - brez veze, razen vida, mogoče), potem je isti dan laboratorij (brez kakca), na zobarja pa še čakamo. Tako bi lahko zaradi kompletnega tehničnega pregleda človek moral imeti 4 dni dopusta! Pa naju je splošna zdravnica tudi ven postavila, ker se je mali tako drl, da mu ni mogla poslušati srca. Naj bi prišla še enkrat čez nekaj časa (pol leta), tako da bi mi šel ta dan dopusta za brez veze. Pa sva se ravno tako v čakalnici (s podobnim podkupovanjem kot pri tebi) zmenila, da greva nazaj in potem je bilo dobro. Ma saj so vsi tam nekje, teli triletniki.

(odgovor članu Abby)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2005 20:50:31   
cleopatra
uffff kaj nas še vse čaka. pa sem mislila, da je cepljenje :hudicek:

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?