|
RE: za tiste, ki ste polno dojile do 6m 11.4.2009 19:14:42
|
|
|
|
koala
|
IZVIRNO SPOROČILO: janie Pozdravljene, a ima še katera težave z GH? Naš je bil do 6m polno dojen, potem smo začeli uvajati GH, sedaj je star 7,5m in še vedno samo okuša, žlička, dve, potem začne opletat z rokami, stiskat dlesni in se upirat, skratka, ne gre nam najbolje. Ni važno kaj dobi, vedno ista zgodba. Na začetku par žličk poje, potem stop in čeprav je lačen ne je,začne prav divje sesat prst, potem pa plane po meni kot bi stradal tri dni. Naše hranjenje poteka nekako takole: - zjutraj dojenje ok. 7-8h - sadje (par žličk naribanega jabolka ali banane ali samo stisnjen sokec ok. 10h - dojenje ok. pol ure za tem - kaša, ok. 50ml, več ne gre (razna zelenjava, včasih z mesom, rižem, polento....)ok. 13-14h - dojenje ok. pol ure za tem - dojenje ok. 16h - riževo žitna kaša z mlekom ok.18h (ok. 30ml) - dojenje ok. 19h +dojenje 2-3x ponoči Aja, pa še to za piko na I - AM tudi pol žličke vase ne spravi, sem jih že kar nekaj preizkusila, ni variante. Kakšen nasvet, meni se že meša....mislim da se je pač preveč navadil na okus mojega mleka in zdaj vse drugo zavrača, poleg tega mu očitno manjka sesanje, saj venomer sesa prst, ko ga poskušam nahranit z žličko.Dude ne mara.Če ima katera podobne izkušnje ali kakšen predlog, kaj naredit, bom zelo vesela.Za 7,5m poje precej malo in me res skrbi, saj sano od mojega mleka ne bo mogel dolgo.... Kot da bi opisovala mojega otroka, do devetega meseca je praktično živel od mojega mleka, GH je bilo zgolj za spoznavanje okusov, pa je zeloooo lepo pridobival. Mene je pomirila sinova pediatrinja, ko mi je povedala da je imela enega fantka ki do enega leta sploh ni sprejemal GH. Nekateri otroci pač težje sprejmejo žličko, žal. Lahko te pomirim da do 16-ega meseca materino mleko pokriva 70% otrokovih potreb. Nasvet? Vem da je lažje reči kot narediti, a poskusi se čimmanj sekirat (vem da ni lahko jaz sem včasi jokala od muke pri hranjenju). Aja, pri mojem je palilo če je jedel iz mojega krožnika, iz svojega ni niti poskusil, čeprav sva jedela popolnoma isto. Jaz sem nehala posebaj kuhat ko je dopolnil sedem mesecev, si pač mož dodatno začini na koncu. Lahko da mu nagaja kak zobek, moj niti pogledat žlice noče ko izrašča kak zob, pa je star 14 mesecev, takrat je pač na mleku. Srečno pa veliiiiiiiiiiiiiiiiko živcev ti želim.
|