|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za tiste, ki ste polno dojile do 6m
7.4.2009 21:55:18   
janie
Pozdravljene, a ima še katera težave z GH? Našuser posted image  je bil do 6m polno dojen, potem smo začeli uvajati GH, sedaj je star 7,5m in še vedno samo okuša, žlička, dve, potem začne opletat z rokami, stiskat dlesni in se upirat, skratka, ne gre nam najbolje. Ni važno kaj dobi, vedno ista zgodba. Na začetku par žličk poje, potem stop in čeprav je lačen ne je,začne prav divje sesat prst, potem pa plane po meni kot bi stradal tri dni.
Naše hranjenje poteka nekako takole:
- zjutraj dojenje ok. 7-8h
- sadje (par žličk naribanega jabolka ali banane ali samo stisnjen sokec ok. 10h
- dojenje ok. pol ure za tem
- kaša, ok. 50ml, več ne gre (razna zelenjava, včasih z mesom, rižem, polento....)ok. 13-14h
- dojenje ok. 16h
- riževo žitna kaša z mlekom ok.18h (ok. 30ml)
- dojenje ok. 19h
+dojenje 2-3x ponoči

Aja, pa še to za piko na I - AM tudi pol žličke vase ne spravi, sem jih že kar nekaj preizkusila, ni variante.

Kakšen nasvet, meni se že meša....mislim da se je pač preveč navadil na okus mojega mleka in zdaj vse drugo zavrača, poleg tega mu očitno manjka sesanje, saj venomer sesa prst, ko ga poskušam nahranit z žličko.Dude ne mara.Če ima katera podobne izkušnje ali kakšen predlog, kaj naredit, bom zelo vesela.Za 7,5m poje precej malo in me res skrbi, saj sano od  mojega mleka ne bo mogel dolgo....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za tiste, ki ste polno dojile do 6m
7.4.2009 21:59:29   
Anonimen
Za 7,5m poje precej malo in me res skrbi, saj sano od  mojega mleka ne bo mogel dolgo....

Nasa bejba je do enega leta zivela prakticno od mojega mleka, pa je zrasla v bejbo in pol user posted image . Ne sekiraj se, otrok ne bo lacen.

(odgovor članu janie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.4.2009 22:03:07   
Petr_a
ja od tvojega mleka bo kar lahko
Z tvojim mlekom do 1 leta se pokrije 75 % "njegovih potreb"

Čas naredi svoje.ne silit če noče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.4.2009 22:03:34   
janie
problem je v tem, ker se mi zdi, da ne dobi dovolj z dojenjem, včasih bi kar še, pa ni več...AM pa ne spravi vase kljub lakoti..in kaj če meni zmanjka mleka ali moram nujno kam it, načrpam si ga čisto malo....:-(((((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.4.2009 22:05:54   
Petr_a
Mleka ne zmanjka kar tako .
zakaj se ti zdi?
mamicam se velikokrat samo zdi :)) 
otrok pa kaže drugače user posted image da to ni res

črpanje ni merilo da mleka ni
jaz si nisem mogla načrpati nič ,pa mleka sem imela.
če ga ne bi imela bi mali umrl od lakote,saj sem ga skoraj polno dojila do 13 meseca

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.4.2009 22:10:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: janie

problem je v tem, ker se mi zdi,

Ja, sam v tem je problem user posted image .
Joj, kero kompliciranje, saj menda vidis otroka, ali je siten, razdrazen, lacen...men se zrola, ze ob pogledu na tvoj urnik user posted image .

(odgovor članu janie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.4.2009 22:23:10   
janie
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

problem je v tem, ker se mi zdi,

Ja, sam v tem je problem user posted image .
Joj, kero kompliciranje, saj menda vidis otroka, ali je siten, razdrazen, lacen...men se zrola, ze ob pogledu na tvoj urnik user posted image .

Sem napisala, da on bi še, pa ni več. Kako to vem? Po znakih kot so: ne slišim več požiranja, sesati začne precej hitreje in živčno, se odmakne in spet in spet, pa nič ne steče ven....saj vendar vidiš, če bi otrok še jedel, ali pač? poleg tega je tu tudi razdražljivost, sitnoba in jok, tako da po večernem dojenju včasih ko gre spat se čez eno uro zbudi in joče, potem ga pristavim in prav hlasta itd...k sreči se v uri že malo mleka uspe naredit.pa ne rečt, da se sproti dela in ga je vedno dovolj, ker to preprosto ne drži. ni ga vedno dovolj, če otrok joče in vleče v prazno.IN njegova teža je na spodnji meji.
Kar se pa urnika tiče, pa ni ''zastavljen'', nahranim ga ko začne tečnarit, in skratka kazat vse znake lakote. Dojenje po vsakem poskusu hranjenja na žlico je nuja, ker joče od lakote,menda ja poznam svojega otroka, kdaj je lačen.Mislim da ne kompliciram, samo skrbi me.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.4.2009 22:27:31   
Petr_a
vse to kar si napisala je isto kot da bi opisovala mojega sina.
Pa mleka SEM imela.
ja mleko se sproti dela .
In moj sin je bil pa podhranjen in sva bila tudi večkrat na mesec v bolnici ker je hujšal.
pa kaj?Mleka sem imela
če bi bila jaz tako nevedna bi tudi nehala dojit in govorila okrog nisem imela mleka.še celo P mi je dejala da naj neham dojit,druga zdr. mi je rekla da nimam dovolj hranljivega mleka da je mleko švoh in takšne neumnosti
pa temu ni tako.

če se pa tako bojiš da mleka nimaš,ugotoviš to z lahkoto.
ga tehtaš pred in po dojenju enako oblečenega

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.4.2009 22:29:40   
Petr_a
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4718681

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.4.2009 22:40:37   
janie
ja, ne vem no, meni pa ni vseeno, če otrok hujša, ker ne dobi dovolj. NIkoli nisem rekla, da bom nehala dojit, niti ne nameravam, če je premalo pač nekaj dodaš, da dobi dovolj, ob dojenju. Ne morem se strinjati s tem, da je ok, če je otrok lačen, podhranjen.Nisem nevedna, vem da mleko nastaja, ampak ne teče kar v nedogled ven.A boš rekla, da če bi sesal 1 uro brez prestanka, da bi še kar ven teklo?
Tehtam ga vsak teden in to mi pove, da ne pridobi kot bi moral. Tudi P mi je rekla, da premalo pridobiva na teži.

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.4.2009 22:45:00   
Majuska
Janie, koliko pa kaj pridobi na teži? Napisala si, da malo ... koliko je to? user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.4.2009 22:46:49   
Petr_a
janie komu pa je vseeno če otrok hujša?
Hotela sem ti povedati,kar pa očitno ne zastopiš..... da mleka je.
In sem ti tudi povedala našo "zgodbico" o sinovem hujšanju in tudi hkrati da sem imela mleka.pa čeprav je bil podhranjen in je hušal
vsak teden tehtanje ti ne pove nič in lahko kar nehaš!!!!
tehtaš ga po in med obrokom
če otrok pridno papca pomeni da ni vzrok da mleka NI,ampak je težava nekje drugje,kot pri nas
Moj sin je bil na moji joški dobesedno vsakih 15 min in to skoraj 11 mesecev.
In od kje ti ideja,da mleko ven teče?da veš da ga imaš?
To ni res.
malo si preberi tist link ki sem ti ga dala,spodaj imaš tudi tvorjenje materinega mleka

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.4.2009 22:49:49   
Jerneja_
Janie naša bejba je dopolnila 9m, še vedno se doji vsaj 4x čez dan in ponoči (sploh ne štejem več). Z uvajanjem goste hrane sem pričela okoli 7m, sem probala že prej, sem pa tja kdaj, pa ni bilo uspešno in je nisem silila. No pri 7m je pa začela kazat veselje do tega, da proba še kaj drugega. Še vedno poje zjutraj in zvečer samo 120ml goste hrane, čeprav bi jo morala po vseh "predpisih" skoraj še enkrat toliko, sadne kašice in kosila pa poje tudi par žlic in je sita. Teža in velikost je povsem normalna, nič ji ne manjka. Prvi pa je bil še hujši in se je dojil skoraj 3 leta in nič "pametnega" jedel, ko je bil v vrtcu. Pa je danes dec in pol user posted image . Če se ti zdi, da bi mali še kaj pil, ga takrat malo zamoti in čez 15 min ponovno pristavi, bo zagotovo kaj priteklo. Bolj, ko se boš obremenjevala s tem ali imaš mleko ali ne slabše bo. Če dojiš bo tudi mleko. Povpraševanje - Ponudba je sistem dojenja. Očitno je takšne sorte, da bo gh sprejel malo kasneje, potem se vama bo pa kar na enkrat odprlo in bo jedel vse.

Srečno!

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.4.2009 22:50:07   
Petr_a
Če te zanima kaj malce več.da ti pomagam se lahko javiš na ZS

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2009 22:59:14   
janie
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Janie, koliko pa kaj pridobi na teži? Napisala si, da malo ... koliko je to? user posted image

to je recimo v 2h mesecih  235g (kar bi bilo ok. 30g/teden)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.4.2009 23:08:27   
anckabancka
Janie, naš je tudi star dobrih 7 mesecev in precej neješčen. Dojila sva se do 6 meseca, nato sem začela s kašicami. Zelenjave ne mara preveč - včasih le kako žličko in se nakremži ter tišči usta skupaj... Sadje enkrat je, drugič enako sadje ne mara... Pa itak mora biti vse v nulo zmiksano, drugače mi bruha.
Še najraje od vsega ima riževo kašico v mojem izčrpanem mleku. To poje za večerjo in se potem zbudi le enkrat ponoči za dojenje.
Zanimivo pa je, da mu dojenje ne pomeni prav veliko. Dostikrat se podoji res na hitro, samo na eni strani in ni variante, da bi se še na drugi strani. Med dojenjem ga vse hitro zmoti in takoj preneha - ko zasliši kakšne glasove... Zato mi je zoprno, ko kam gremo in vem, da bo raje lačen, kot da bi se podojil v neznanem okolju.user posted image
Mleko si dostikrat črpam, da ga imam dovolj

Napreduje pa še vedno lepo... Ima že čez 9 kg, čeprav imam velikokrat občutek, da poje premalo.

Ma ne vem... Tile škratki so tako edinstveni, vsak ima ene svoje fore... To je moj 3. otrok pa je spet nakaj posebnega...Komaj čakam, da mine še par mesecev in bo jedel z nami.

Ti kar vztrajaj, tako kot do sedaj. Sem prepričana, da vsaka mama ve kaj je najbolje za njenega otroka. Pogumno!user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Petr_a)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.4.2009 23:23:00   
Pikica76
Malce si me spomnila na mojo cimro iz porodnišnice, sva se zadnjič srečale, pa pravi joj naš pa noče flaške, samo dojil bi se, pa ne morem nikamor. In jo vprašam, pa ste probali različne vrste flašk in cucljev, pa pravi da ja, ja kaj pa tvoje mleko po flaški, ne tega pa tudi noče, no sej ne vem, sem sam enkrat probala pa ni hoteluser posted image

Zato je pri vseh zadevah potrebno vztrajat, sploh pri malih je čas relativnega pomena, predvsem za njih user posted image , za mamice pa malo manj, ker vse nekam hitimo. Sicer pa sta začela s gosto hrano šele pred dobrim mesecem, jaz sem pri taprvem skoraj cel mesec samo dopoldansko malico uvajala. Pa ne morem rečt, da je ravno oboževal tiste kašice. Ti samo lepo počasi in vztrajat, pa bo. A si probala še s kakšnim drugim mlekom razen aptamilom?

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.4.2009 11:05:20   
darcik
Jaz sem mojga dojila do 6m naprej pa sem mu dajala gosto hrano in aptamil. Ti povem da bo čez 3 dni star eno leto pa mu aptamil dajem še zmeraj cca 4 flaše ampak mi spije samo 120 ml. Sploh mi noče jesti gh mogoče par žličk domače juhe in to je to. Ne sekirej se poznam ogromno takih primerov. Moja sestrična ko je bila majha so imeli tudi probleme pa je sedaj pri 17-ih ornk babnica. Dajmo otroku čas.

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.4.2009 18:25:00   
janie
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica76

A si probala še s kakšnim drugim mlekom razen aptamilom?

ja, sem, vse zavrača. ah, bo že, hvala za odgovore.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2009 19:14:42   
koala

Pozdravljene, a ima še katera težave z GH? Našuser posted image  je bil do 6m polno dojen, potem smo začeli uvajati GH, sedaj je star 7,5m in še vedno samo okuša, žlička, dve, potem začne opletat z rokami, stiskat dlesni in se upirat, skratka, ne gre nam najbolje. Ni važno kaj dobi, vedno ista zgodba. Na začetku par žličk poje, potem stop in čeprav je lačen ne je,začne prav divje sesat prst, potem pa plane po meni kot bi stradal tri dni.
Naše hranjenje poteka nekako takole:
- zjutraj dojenje ok. 7-8h
- sadje (par žličk naribanega jabolka ali banane ali samo stisnjen sokec ok. 10h
- kaša, ok. 50ml, več ne gre (razna zelenjava, včasih z mesom, rižem, polento....)ok. 13-14h
- dojenje ok. 16h
- riževo žitna kaša z mlekom ok.18h (ok. 30ml)
- dojenje ok. 19h
+dojenje 2-3x ponoči

Aja, pa še to za piko na I - AM tudi pol žličke vase ne spravi, sem jih že kar nekaj preizkusila, ni variante.

Kakšen nasvet, meni se že meša....mislim da se je pač preveč navadil na okus mojega mleka in zdaj vse drugo zavrača, poleg tega mu očitno manjka sesanje, saj venomer sesa prst, ko ga poskušam nahranit z žličko.Dude ne mara.Če ima katera podobne izkušnje ali kakšen predlog, kaj naredit, bom zelo vesela.Za 7,5m poje precej malo in me res skrbi, saj sano od  mojega mleka ne bo mogel dolgo....

Kot da bi opisovala mojega otroka, do devetega meseca je praktično živel od mojega mleka, GH je bilo zgolj za spoznavanje okusov, pa je zeloooo lepo pridobival.
Mene je pomirila sinova pediatrinja, ko mi je povedala da je imela enega fantka ki do enega leta sploh ni sprejemal GH. Nekateri otroci pač težje sprejmejo žličko, žal.  Lahko te pomirim da do 16-ega meseca materino mleko pokriva 70% otrokovih potreb.
Nasvet? Vem da je lažje reči kot narediti, a poskusi se čimmanj sekirat (vem da ni lahko jaz sem včasi jokala od muke pri hranjenju).

Aja, pri mojem je palilo če je jedel iz mojega krožnika, iz svojega ni niti poskusil, čeprav sva jedela popolnoma isto. Jaz sem nehala posebaj kuhat ko je dopolnil sedem mesecev, si pač mož dodatno začini na koncu.

Lahko da mu nagaja kak zobek, moj niti pogledat žlice noče ko izrašča kak zob, pa je star 14 mesecev, takrat je pač na mleku.

Srečno pa veliiiiiiiiiiiiiiiiko živcev ti želim.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu janie)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.