koruzica
|
Naj vam zaupam recept za šparanje: najprej plačajte sebi, to pomeni, da si dajte na stran 5 al 10 jurjev, potem pejte plačat položnice,potem sledi hrana in življenske potrebščine, šele nato...pridejo čevelci, pa oblekce, pa razni pripomočki, ki jih kupimo pa potem stojijo doma...pa so mogoče stali samo 1200 sit, pa 5 x smo tako nardili, in smo ob 6 tisoč...kar poglejte kolk stvari mamo v bajti ki nam stojijo, in so bili strašno zanimivi samo ko smo jih videli v izložbi...Morte vedet da so izložbe nalašč tak naravnane in pripravljene, da kar zlezemo noter...da ne govorim o gostilni; priznam, da včasih je kar hudo ko greš z oštarije trezen, brez 5.ih jurjev(minimum), to je takrat ko mamo dedci kako debato...in naenkrat jih ni...se še spomnite;prej 6 jurjev, sedaj 5, in če jest kot ded'c :)- to ponovim še drug teden, je to skupaj 16 jurjev...A ste vidli, kam grejo din-din? Pa nisem proti temu, da si ne bi kaj privošču, samo včasih se pa mal usedem pa gruntam, kaj mi je blo tega in onega potrebnega... Dejansko pa se nekaj le lahko našpara, samo začet je treba: midva z D@ISY šparava v vzajemnih skladih, za Hano mava dolgoročno naložbo, cca 12-14 let, mesečno po deset jurjev...A vam zračunam, kolk to pride, če bo 7% letni donos? Bom drugič :) Sam vlagam na trge,( prav tako skladi), ki so perspektivni...tujina...sem že zelo zadovolen, kar se je lani nabralo v mošničku...in seveda oplemanitilo...NE, ne,...ne na banki...:):) Prej sem zasledu, da se ne splača šparat...seveda se ne, ker bi vsi radi TAKOJ veliko zaslužili, da bi še več zapravli...spomnite se pa na naše malčke, kako se bodo šolali, če ne bo 'fedra' pod palcem...zato mislim da so vzajemni skladi postali zelo popularni, samo ne vsi...vedet moreš kam... A se strinjate z mano? Sem za konstruktivno debato, lahko tud na privat. Lep pozdrav, :duda:, :rozica:, Koruzica
|