Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 13:02:44
|
|
|
|
detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikapoka12345 Živjo, s tedenskim zamujanjem sem rodila. Moj otroček je super, ker pa je krepek in zelo velik fant so me seveda prerezali. Zanima me, če ima katera iskušnje s hrastavim lubjem? Ali kaj pomaga pri celjenju? Kaj pa kakšna druga metoda? Tuš in vložke menjati,... a se da še kaj narediti? Hvala in pozdrav nam so v MŠ rekli, da pomaga bivacin prašek...lahko uporabljša tudi sprej...sam je po spreju na začetku ful neprijetno ker peče, skeli...problem pa je, da se več ne da v lekarni kupit...drugače pa so rekli, da ko smo doma se naj stuširamo in mal nage hodimo, da se nam vse skup mal na zraku posuši...za lubje pa še nikoli nisem slišala...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 14:03:43
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Če se le da, naj bo rana preluftana in nič namazana ali s čimerkoli namočena. Jaz sem večkrat na dan šla v posteljo, slekla hlače, podložila brisačo in dobesedno razkrečila noge (seveda pokrita z rjuho ). Ti povem, to mi je najbolj pomagalo. Sem bila zelo grdo raztrgana in prerezana, bolelo je ko še kakšen mesec po porodu. Sem vprašala babco, ki je hodila na obisk, in mi je to svetovala. Kakšne druge stvari se uporabljajo, če se rana vname.
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 14:07:47
|
|
|
|
Pikabu
|
Meni je ena "pametna" babca svetovala, naj se mažem s hrastovim ljubjem. Ko je šel pa mož v lekarno, da bi ga kupil, ga je farmacevtka samo čudno gledala in je rekla, da mi bo naredilo še slabše. Ne vem, če bom znala razložiti, nekaj v tem smislu, da rano še bolj skupaj vleče in še bolj boli. Jaz ti tega ne priporočam. Jaz sem hodila zelo pogosto pod tuš. Dokler me je še bolelo, sem hodila tudi lulat pod tuš in zraven spirala. Po tuširanju je pomembno, da šive dobro osušiš. Ene si jhi tudi s fenom, jaz sem si samo z brisačo. Pa mene je mož mazal z bepantenom. V enih 14 dnevih po porodu sem bila dobra.
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 16:51:57
|
|
|
|
kajajaka
|
Jaz sem uporabljala le tuširanje in vseže vložke čimpogosteje, res pa je, da nisem bila prerezana, ampak sem se sama malo pretrgala (ni bilo tako globoko kot pri prerezu). Po 14 dneh ni bilo sledu o 3 šivih ali bolečinah. Počivaj in počakaj ta dva tedna.
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 18:23:05
|
|
|
|
simonalokar
|
hoj jaz sem imela tudi zelo malo šivov. nisem se nič mazala samo tuširala sem se po vsakem lulanju kajti če se nisem me je peklo. cirka 2 tedna in bo zdravo. meni so rekli naj pustim pri miru in bo. simona
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 22:14:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Čimvečkrat se umij spodaj, redno menjavaj vložke (raje kar prevečkrat), predvsem pa se obriši do suhega. Drugače pa pomagajo tudi kamilični obkladki. Meni so se celili skoraj 1 mesec, ker so se vneli in popustili. Grem kmalu na "reklamacijo" šivanja.
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 4.4.2009 22:35:19
|
|
|
|
FLASK_A
|
Tako kot so rekle ostale- čimvečkrat vložke menjavaj, vzdržuj čimvečjo suhost tam spodaj in hladi s hladno vodo. Meni je bolečina popustila po točno 10h dneh- kot bi odrezal Želim ti enako, naj se ti hitro umiri bolečina
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 9.4.2009 13:02:44
|
|
|
|
Meggy
|
Jaz sem uporabljala Byvacin sprej, ker se je takrat še dal dobit in mi je najbolj pomagal, ker ti zasuši šive-to je tisti sprej, ki pusti kot sled snega in mal hladi zraven. Sprejala sem 2-3 krat na dan, tako da sem tudi bla po 14 dneh ok. Je pa res, da se ga menda ne da več dobit oz. samo za posebne primere. Jaz sem se že priporočala sosedu, ki dobi recepte zanj, da mi ga bo zrihtal, če bo treba (junija). Hrastovo lubje sem pa jaz uporabljala pri hemeroidih par let nazaj. Kupila v lekarni, skuhala, in potem dala v kahlo in gor sedela na tej pari. Vem da je za kakšna vnetja. Samo šivi se morajo sušit, da čimprej odpadejo, tako da se še pozanimaj glede tega lubja. Mogoče samo v primeru, da se ti šivi zagnojijo. LP
|
|
|
|
RE: prerezan presredek in hrastovo lubje 9.4.2009 19:23:33
|
|
|
|
tinaaja
|
Eni priprocajo tole - http://www.cicatridina.si/ Jaz nimam izkusnje s tem, ker sem tokrat dobial le en siv. Pa led v vrecko in cez tetra in na rano.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......