|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DOPLER
9.5.2005 16:53:15   
boško
Zdravo !
Mene pa zanima, če katera ve kaj pomeni dopler:zmeden2:, meni ga je predisala moja G, rekla mi je da je to še ena dodatna preiskava, da vidijo ali je vse ok z bebico, kajti pri 36t tehta samo 2090g:zaspan:. Potem pa mi je setra dala št. da se naročim za ta dopler in danes me je ful šokiral:zmeden2:, kajti dobila sem nek prenosnik ki mi na vsake pol ure meri pritisk in to celih 24ue, ponoči pa meri na 1uro. Pritisk imam skoz okoli 130/80, aje to res ful nizki, kak pritisk pa imate ve ?
Sicer grem jutri zopet na pregled pa se bom še malo bolj pozanimala , me pa zanima če je imela katera podoben primer.

lp:nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   DOPLER
9.5.2005 17:56:53   
Spicy Black
Enkrat sem imela pritisk 140/80, drugač pa skoz okrog 130/80-85, pa se mi ne zdi da to pomeni nizek pritisk. Kaj pa je s temi dodatnimi preiskavami pa na žalost ne vem :zmeden2:.

Lp

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   DOPLER
9.5.2005 18:04:45   
naja78
halo.dopler je UZ preiskava.z njo merijo nekakšno gibanje premikanje,skratka nekaj kar se premika v tvojem telesu.določi se žile,vene arterije,verjetno v tvojem primeru plodovnico,popkovino,izmerijo koliko je kisika hranilnih snovi itd,.....pa šliši se šumenje-kot pretok nečesa.

če je tot to,pol sem 100%trofla.vsaj pri nas je tako.

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   DOPLER
9.5.2005 18:18:28   
Jessy
Ravno v torek sem imela pregled in mi je meril pritisk, ki je bil 130/80 in je G komentiral: "Pa pritisk je tudi čisto normalen."

Dopler pa ne vem, kaj je. Prvič slišim.

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   DOPLER
9.5.2005 19:48:45   
Jančika_
Za doplerja ne vem, pritisk pa sem jaz imela ponavadi 100/50, tako da se mi tvoj ne zdi nizek. Sem se vlačila ko megla naokoli:zaspan:.

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   DOPLER
9.5.2005 20:18:35   
Spicy Black
Zdejle mi je kapnilo :)- Dopler je zagotovo merjenje pretokov kjer pogledajo ali tvoj :duda: dobiva dovolj hrane, kisika preko posteljice...Meni so to delali danes če se ne motim ko sem bila na pregledu. Naredijo preko UZ in se res sliši vse skupaj kot neko "dihanje" ali "pretakanje" - ful čudno :zmeden2:...In v knjižico mi je zapisal RI:0,55, kaj pa to pomeni pa ne vem, saj sem začela brati šele doma..

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   DOPLER
10.5.2005 9:05:07   
Anonimen
Ja, nina, Dopler je UZ pregled, s katerim ti pogledajo pretoke pa količino in kvaliteto polodovnice.
Kaj pa pomeni tisti RI, ne vem, ker jaz imam v knjižici nalimano kar slikco UZja, pa nikjer ne piše RI :zmeden:

(odgovor članu boško)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   DOPLER
10.5.2005 9:14:25   
eM
kdo te pa strasi da imas nizek pritisk?? kar ne bi mogla verjet da dohtarji, saj je normalen pritisk 70(80)/120. Tko da je tvoj takorekoc "prfect". Jest ga imam ponavadi 60/100 ali 70/110 - pa mi rece G. da je sicer malo nizji ampak za nosecnico cist ok. Tud jest sem vcasih bolj meglena - pa spijemo kavico, pa se kako siesto za po vrh - pa sem ko rozica.

lpm.

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   DOPLER
10.5.2005 14:06:56   
boško
Ja tako punce, danes sem bila na pregledu in sem se temeljito pozanimala o vsej situaciji.
Naredili so mo Holder to je naprava ki mi meri pritisk kot sem že rekla, 24ur na pol ure, ponoči pa na eno uro. To mi je priporočila moja G in tudi men se je zdel čudno, ker sem mislila da je moj pritisk normalen.
Dopler pa res pomeni ponovni UZ kjer natančneje pregledajo prekate in ostale stvari, grem v četrtek na ta pregled in vam poročam kaj bom izvedela.
Hvala vsem za informacije.

lp

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   DOPLER
10.5.2005 16:02:53   
tina_klementina
Hojla
tudi mene v kratkem čaka ta preiskava (v 24. tednu). Zanima me ali takrat kaj pregledajo in premerijo tudi otročička. Je vredno, da gre bodoči očka zraven?

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   DOPLER
11.5.2005 4:10:34   
mammy26
tudi meni so ga naredili pa je vse ok, tako kot mora biti.

Kar se pa pritiska tiče, kaj naj jaz rečem, ko ga imam nekje 95/60 ali max. do sedaj sem ga imela 120/80.

Brez skrbi, zdravniki že vejo kaj in kako da je vse ok.

(odgovor članu boško)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......